Connect with us

Hír

Eddig tartott Darnold ellenállása

Bár reggel még arról cikkeztek Amerikában, hogy messze van a Jets és az újonc Sam Darnold álláspontja a szerződését illetően, pár órával később mégis megegyeztek. Ráadásul kifejezetten érdekes feltételek mellett.

 

 

Darnold ugye újoncként fix összeget kap, ami 30,2 millió dollár, ráadásul az egész teljesen garantált. A kérdés csak az, milyen leosztásban és hogy kapja meg. Na már most a következők történtek.

 

1. Darnold belement az offsetbe, vagyis ha a Jets kivágja, akkor annyival kevesebbet kell érte fizetni, mint amennyit a következő csapata ajánl neki. Tehát, ha Darnoldnak van még 5 millió dollárnyi garantáltja, a Jets kivágja, de a Bengals leigazolja 2 millióért, akkor a Jets már csak 3 millió dollárral tartozik a játékosnak.

 

2. Az offsetért cserébe a Jets 15 napon belül kifizet 20 millió dollárnyi aláírási bónuszt. Ez óriási összeg ilyen rövid idő alatt, pláne egy újoncnak. Ez pedig azt jelenti, hogy az offset valójában a maradék 10 millió dollárra vonatkozik, hisz az aláírási bónuszt csak perrel lehet visszaszerezni, és azt is csak nagyon alapos indokkal (a gyenge játék nem az).

 

3. Szinte bármilyen büntetést is kap Darnold a ligától vagy a csapattól, az nem lesz kihatással a garantált tartalmára. Ez azért is jó az irányítónak, mert ha például új HC és GM kerül a csapathoz, akik meg akarnak tőle szabadulni, akkor nem tudják piti ügyek miatt büntetni és elvenni a pénzét (ez elég ritka, de előfordul, legutóbb például a Chargers szórakozott így Eric Weddle-lel).

 

4. Darnoldot hiába bünteti meg a liga a pályán mutatott viselkedésért, az nem lesz kihatással a garantált tartalmakra. Megint csak az új sisak-szabály: mivel senki sem tudja, mi is ez a gyakorlatban, ezért nem kizárt, hogy egy irányítót például egy QB-sneak miatt tiltanak el. Nem valószínű, de az irányító inkább bebiztosította magát erre az esetre is.

 

5. Darnold akkor is megkapja az edzőtábor-bónuszát, ha nem-futballsérülés listán van. Vagyis, ha megsérül otthon, miközben kosarazik és emiatt nem tud átmenni az fizikai felmérőkön, még megkapja ezt a bónuszt.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!