Connect with us

Playoff Ranking

FK! Power Ranking ’18 – I. rész

Ez az az időszaka az évnek, amikor mindenki élete legjobb formájában van, minden csapat veretlen és elképesztően jó lesz idén, így ha nem mondjuk a kedvenc csapatotokra, hogy 13-3-as szezont fognak futni és rájátszásba jutnak, akkor nem is értünk hozzá. Úgyhogy úgy döntöttünk, összerakunk még az előszezon előtt egy erősorrendet. És mivel mindenki nem lehet pozitív mérlegű és rájátszásrésztvevő, így ma fogjuk a legnagyobb egyet-nem-értést kapni, hiszen a legrosszabb nyolc csapattal kezdjük meg a 2018-as szezon első FK! Power Rankingjét. 

[quote]Hét szerkesztő (leonidasz, chester, balentin, renningan, drip, g495sr és jómagam) állított listát, ezt összegezve, majd a legjobb és legrosszabb helyezést kivonva állt össze az erősorrendünk.[/quote]

 

 32. Cleveland Browns, 15 pont
 Helyezések: 27., 28., 30., 30., 31., 31., 32.
 Tavalyi helyezés: 30.

Legnagyobb erősítés: Jarvis Landry, WR

Legnagyobb veszteség: Joe Thomas, OT

Legerősebb pont: Támadó fegyverek (Gordon, Landry, Njoku, Johnson, Coleman)

Leggyengébb pont: Hue Jackson, HC

Egy 0-16-os szezon után kerülhettek volna feljebb? Igazából kerülhetnének, hiszen csak egy szerkesztőnél számítanak a legrosszabb csapatnak, ellenben ötünknél is a legrosszabb három között szerepelnek. A keret továbbra sem számítana a legrosszabbnak a ligában, sok fiatal tehetségük van, így leginkább az edzői stábban kereshetjük a problémákat. Kíváncsian várjuk, Hue Jackson előre tud-e lépni és vele együtt meddig juthat ez a Browns. No meg azt is, hogy Baker Mayfield mikor veszi át a stafétát Tyrod Taylortól.

 31. New York Jets, 16 pont
 Helyezések: 28., 29., 29., 30., 30., 31., 32.
 Tavalyi helyezés: 32.

Legnagyobb erősítés: Trumaine Johnson, CB

Legnagyobb veszteség: Mo Wilkerson, DL

Legerősebb pont: Safety-páros (Jamal Adams, Marcus Maye)

Leggyengébb pont: Támadófal

Igazán nagy mozgolódás nem volt a Jetsnél a holtszezonban, pedig pénzük volt bőven. Új franchise irányító viszont már van, Sam Darnold akár első héten is kezdő lehet, bár az jó kérdés, mire megy a kevés tehetséggel megáldott támadósorban – mennyire tudja megvédeni a fal és mennyire segítik ki elkapói. Egy listán voltak teljesen utolsók és mindenkinél az öt legrosszabb csapat közt helyezkedtek el.

 30. Buffalo Bills, 18 pont
 Helyezések: 25., 26., 27., 30., 32., 32., 32.
 Tavalyi helyezés: 27.

Legnagyobb erősítés: Tremaine Edmunds, LB

Legnagyobb veszteség: A támadófal 60%-a (Cordy Glenn, Richie Incognito, Eric Woods)

Legerősebb pont: Safety-páros (Hyde-Poyer)

Leggyengébb pont: Irányító

Ők kerültek legtöbb szerkesztőnél az utolsó helyre, összetettben mégis lett két rosszabb csapat. Minden bizonnyal nincs a Billsénél rosszabb támadósor a ligában, hiszen elkapók eddig sem igazán voltak és ugyan a futójáték nagyrészt működött, most elvesztették a támadófaluk három legjobb tagját, így nem lesz egyszerű dolguk haladni a labdával. Valószínűleg ezért kerültek ennyire a lista végére, hiszen a védelem azért rendben van.

 29. Indianapolis Colts, 18 pont
 Helyezések: 23., 27., 29., 29., 31., 31., 32.
 Tavalyi helyezés: 24.

Legnagyobb erősítés: Andrew Luck, QB / Quenton Nelson, OG

Legnagyobb veszteség: Jonathan Hankins, DT

Legerősebb pont: Irányító, egy egészséges Andrew Luckkal

Leggyengébb pont: Linebacker sor

A Coltsot borzasztóan nehéz elhelyezni egy erősorrendben, hiszen tehetségben a liga legalját súrolják, azonban egy egészséges Andrew Luckkal a pozitív szezon sem teljesen elképzelhetetlen. Azt viszont nem tudjuk igazán, hogy Luck mennyire tud visszatérni régi formájához a nagyon hosszú rehabilitációt és sok apróbb problémát meglátott vállsérülését követően. Indianapolisban nagyon reménykednek.

 28. Miami Dolphins, 26 pont
 Helyezések: 23., 25., 27., 28., 29., 30., 32.
 Tavalyi helyezés: 15.

Legnagyobb erősítés: Josh Sitton, OG

Legnagyobb veszteség: Ndamukong Suh, DT

Legerősebb pont: Safety-páros (ha Fitzpatricket safetynek számoljuk, Reshad Jonesszal párban)

Leggyengébb pont: Center – right guard tengely (Daniel Kilgore, Jesse Davis)

A Dolphinsszal zárul az “utolsó helyes szavazatot kapó” csapatok tábora. Igazából sok kifejezetten erős pontot nem találni a csapaton, ellenben sok tátongó lyukat sem, ami mutathatja a középszerűséget is. Ne feledkezzünk el egyébként Raekwon McMillennről a linebacker sor közepén, aki újonc évét sérülés miatt teljesen kihagyta, de sokat várhatunk tőle.

 27. Tampa Bay Buccaneers, 30 pont
 Helyezések: 24., 25., 27., 27., 28., 28., 31.
 Tavalyi helyezés: 10.

Legnagyobb erősítés: Egy teljes védőfal (Curry, JPP, Vea, Allen)

Legnagyobb veszteség: Egy fél védőfal (Ayers, Baker, McDonald)

Legerősebb pont: Támadó fegyverek (Evans, Jackson, Godwin, Brate, Howard, Jones)

Leggyengébb pont: Safety-sor (Evans-Conte-Tandy)

A Buccaneers a legnagyobb zuhanó az előző évi sorrendünkhöz képest, amikor bekerültek a top10-be. Hát az csúnya mellélövés volt a részünkről. Érdekes, hogy kvázi kicserélték a védőfalukat és sokkal jobbak lettek ezáltal, a támadófegyvereik pedig figyelemre méltóak, viszont a Koetter – Winston párosnak nagyot kell lépnie előre, hogy releváns legyen a Buccaneers. Az NFC Southban nem lesz könnyű dolguk.

 26. Arizona Cardinals, 39 pont
 Helyezések: 20., 23., 23., 25., 26., 29., 30.
 Tavalyi helyezés: 17.

Legnagyobb erősítés: Irányítók (Bradford, Rosen)

Legnagyobb veszteség: Tyrann Mathieu

Legerősebb pont: A Larry Fitzgerald – David Johnson páros

Leggyengébb pont: Támadófal

Két éve még az első helyen voltak nálunk, most viszont a legjobb 25-be sem férnek be. A secondary Patrick Peterson körül egészen kicserélődött és a szurkolók nagy előrelépést várnak a védelemtől az új főedző, Steve Wilks érkezésével. Mi talán még kicsit szkeptikusak vagyunk vele kapcsolatban, vagy lehet Bradfordban és a támadófalban nem bízunk annyira. David Johnson visszatérése viszont nagy löketet adhat a pintyeknek.

 25. Cincinnati Bengals, 44 pont
 Helyezések: 21., 22., 23., 24., 26., 26., 31.
 Tavalyi helyezés: 25.

Legnagyobb erősítés: Cordy Glenn és Billy Price a támadófalba

Legnagyobb veszteség:

Legerősebb pont: Védőfal

Leggyengébb pont: Támadófal jobb oldala

Pontosan ide soroltuk tavaly is a csapatot és szokás szerint nagy átalakulás nem volt tapasztalható a gárdánál, leginkább Marvin Lewis maradása miatt. A támadófal erősítése fontos volt a Bengalsnál, kiderül, hogy mennyire jól oldották ezt meg. A védelemben izgalommal tölthet el minket William Jackson III játéka, aki ha megismétli tavalyi teljesítményét, akkor a legjobb CB-k közt emlegethetjük majd a nevét.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!