Connect with us

Playoff Ranking

FK! Power Ranking ’18 – II. rész

Power Rankingünk második részéhez érkeztünk, ahol azok a csapatok kaptak helyet, akik nincsenek a legrosszabbak között, de még így is le vannak maradva a rájátszásra jó eséllyel pályázó csapatok közül. Az NFL változatosságát (vagy a mi hozzá nem értésünket) bemutatva sok olyan gárda található itt, akik tavaly az első nyolcban kaptak helyet, de olyan is akad, akit túlságosan lenéztünk 2017-ben.

 

 

[quote]Hét szerkesztő (katonadani, leonidasz, chester, renningan, balentin, g495sr és drip) állított listát, ezt összegezve, majd a legjobb és legrosszabb helyezést kivonva állt össze az erősorrendünk.[/quote]

32. Cleveland Browns

31. New York Jets

30. Buffalo Bills

29. Indianapolis Colts

28. Miami Dolphins

27. Tampa Bay Buccaneers

26. Arizona Cardinals

25. Cincinnati Bengals


 

 24. Denver Broncos, 49 pont
 Helyezések: 20., 20., 22., 23., 25., 26., 26.
 Tavalyi helyezés: 14.

Legnagyobb erősítés: Case Keenum, QB

Legnagyobb veszteség: Aqib Talib, CB

Legerősebb pont: Pass rusherek

Leggyengébb pont: Támadófal

 

Tavaly a Broncos egész szezonban szenvedett azzal, hogy melyik kezébe harapjon a Trevor Siemian – Paxton Lynch – Brock Osweiler hármas kezdetésével, de a vége katasztrófába torkollott. Idén éppen ezért megszerezték a tavaly jó szezont futó Case Keenumot, akitől ha megváltást nem is, egy átlagos játékot azért elvárnak a Broncos-fanatikusok, ami már előrelépést jelentene a 2017-es szezonhoz képest. Drasztikus változások nem történtek, így már csak Vance Josephéken múlik, hogy sikerül-e a javítás.

 

 23. Washington Redskins, 53 pont
 Helyezések: 16., 17., 21., 22., 24., 28., 29.
 Tavalyi helyezés: 21.

 

Legnagyobb erősítés: Da’Ron Payne, NT

Legnagyobb veszteség: Kirk Cousins, QB

Legerősebb pont: Támadófal

Leggyengébb pont: Alex Smith és Jay Gruden közös munkája

 

Bár erősödött a Redskins a tavalyi évhez képest, nem biztos, hogy okos döntés volt Kirk Cousinst Alex Smithre cserélni. Főleg annak tudatában, hogy Matt Nagyn kívül senki nem nagyon tudott potens játékot kicsikarni belőle, ebben a bivalyerős NFC-ben pedig lehet kevés lesz a pre-2017 Alex Smith. A legnagyobb hiányosságuk tavaly a futások megállítása volt, de jó eséllyel ez idén változhat. Payne nagy erősítés lesz ebben, és a sérültek is visszatérnek a csapatba. Jay Gruden valószínűleg az utolsó lehetőségét kapja meg a bizonyításra, szóval motiváció lesz bőven.

 

 22. New York Giants, 58 pont
 Helyezések: 16., 18., 20., 21., 21., 27., 28.
 Tavalyi helyezés: 8.

Legnagyobb erősítés: David Gettleman, GM

Legnagyobb veszteség: Jason Pierre-Paul, EDGE

Legerősebb pont: Skill pozíciók

Leggyengébb pont: Kicker

 

Végre szakértő kezekbe került a gyeplő a Giantsnél, és megkezdték a tavalyi gyengeségek orvoslását. Ezáltal a támadófal, a futó poszt és a linebacker szekció is szinteket lépett az előző évi állapotokhoz képest. Pat Shurmur tavaly a Vikings támadósorával csodát tett, erre készül új állomáshelyén is, immáron főedzőként. Az Odell Beckham vezette sérültlista most egészséges, és ha ez sokáig így marad, akkor kizárt dolog, hogy megismétlik a tavalyi csúfos évet. Eli Manning számára szeretnének egy harmadik gyűrűt szerezni, erre a rosterük alapján jó esélyük lehet, de pechükre az NFC idén piszok nehéznek ígérkezik.

 

 21. Chicago Bears, 61 pont
 Helyezések: 18., 19., 20., 21., 22., 22., 24.
 Tavalyi helyezés: 29.

Legnagyobb erősítés: Matt Nagy, HC

Legnagyobb veszteség:

Legerősebb pont: Sokoldalúság a támadósorban

Leggyengébb pont: Pass rusher

 

A legjobb dolog, ami a Bearsszel történhetett, hogy a begyöpösödött John Fox helyett az új szeleket, fiatalos lendületet hozó Matt Nagy vette át a stafétát. Ryan Pace ráadásul remekül tolt alá olyan fegyvereket, mint Trey Burton vagy Allen Robinson, akik alaposan följavíthatják Mitchell Trubisky teljesítményét, arról nem is beszélve, hogy Tarik Cohennel mit művelhet majd Nagy. A védelem továbbra is Vic Fangio kezében maradt, ráadásul kapott egy Roquan Smitht ajándékba a draftról, akivel nagy dolgokat vihet véghez. Ha a passzsiettetést sikerül megoldani a nem túl veretes állományból, akkor bizony a Macikkal is számolni kell az NFC Northban.

 

 20. Oakland Raiders, 62 pont
 Helyezések: 17., 18., 19., 20., 22., 24., 26.
 Tavalyi helyezés: 5.

Legnagyobb erősítés: Tahir Whitehead, LB

Legnagyobb veszteség: Michael Crabtree, WR

Legerősebb pont: Támadófal

Leggyengébb pont: Jon Gruden visszatérése

 

Bár nem igazán találni kimondott gyenge pontot a csapatban, hiszen mindenhova van legalább két minimum átlagos emberük, de mégsem az igazi ez a Raiders. A legnagyobb fejtörést természetesen Jon Gruden okozza, aki 10 év után pontosan ennyi ideig tér vissza (papíron) a profi futballba, de az eddigi igazolási politika nem sok szurkolónak nyerte el a tetszését. Igazi fekete ló lett a tavaly még sokra tartott csapatból, de a kiosztott helyezéseken is meglátszódik a szerkesztők óvatossága.

 

 19. Seattle Seahawks, 62 pont
 Helyezések: 14., 17., 19., 20., 23., 24., 25.
 Tavalyi helyezés: 4.

Legnagyobb erősítés: D.J. Fluker, RG

Legnagyobb veszteség: Minden

Legerősebb pont: Russell Wilson, QB

Leggyengébb pont: Védelem

 

Nagyon furcsa látvány lehet, hogy a sokáig az elit védelméről elhíresült Seahawksnak most ez a leggyengébb pontja. Jogosan merülhet fel a támadófal is, de olyan szintű csillaghullás volt a defense-ben, hogy azt lehetetlen egy nyár alatt pótolni – a neveket elnévze nem is nagyon sikerült. Ha Earl Thomas is dobbant a fedélzetről, akkor tényleg csak a Clark – Wagner – Wright hármasban bízhatnak a drukkerek. Az edző stábban meglévő változások viszont pozitív irányba terelhetik a dolgokat, de minden a támadófal hatékonyságán múlik offense részről.

 

 18. Baltimore Ravens, 64 pont
 Helyezések: 12., 15., 19., 21., 22., 24., 25.
 Tavalyi helyezés: 13.

Legnagyobb erősítés: Michael Crabtree, WR

Legnagyobb veszteség: Ryan Jensen, C

Legerősebb pont: Secondary

Leggyengébb pont: Vadiúj elkapósor

 

Eljött az idő, amikor felkészült a csapat a Joe Flacco utáni időkre, ám a jelenre ez még nincs kihatással. Tavaly szinte a teljes offense csődöt mondott, de azóta történt pár ráncfelvarrás. Marshall Yanda felépült, az offense rengeteg erősítést kapott a draftról és a szabadügynök piacról is. Konkrétan a teljes elkapógárdát lecserélték, 3 új WR és 2 új TE áll Flacco rendelkezésére, akikkel kérdés mennyi idő alatt tud összeszokni. Ha hamar, akkor bizony egy meglepetés menetelés sem kizárt a Ravenstől, hiszen a védelem ugyanolyan erős maradt, mint tavaly.

 

 17. San Francisco 49ers, 85 pont
 Helyezések: 11., 13., 15., 16., 18., 18., 19.
 Tavalyi helyezés: 31.

Legnagyobb erősítés: Richard Sherman, CB

Legnagyobb veszteség:

Legerősebb pont: Kyle Shanahan + Jimmy Garoppolo

Leggyengébb pont: Safetyk

 

Nem gondoltuk volna, hogy Kyle Shanahan és Jimmy Garoppolo ekkora hatást tud kiváltani egy többnyire középszerű rosterből, de tessék, megtörtént. Úgy tűnik, kezd kialakulni az NFC Belichick-Brady párosa is, akik köré szinte mindegy kit építesz be, úgyis megoldják. Persze azért új érkezőkből sem volt hiány, erősebb lett a Frisco a 2017-es önmagánál, de vajon kitart-e Garoppolo veretlenségi szériája a szezon nagy részében, vagy a csapatok megtalálták rá az ellenszert?

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!