About the author

34 Comments

 1. 1

  csak ezt ne

  Szerintem korai temetni Grudent, hiszen voltak már komoly edzői sikerei, lehet, hogy az igazolásai vitathatóak, de nem vennék mérget rá, hogy szánalmas lesz a teljesítménye. Igen egy fekete ló, de akár be is futhat. Pont a Broncos edzőjét gondolom gyengébb képességűnek, de ő is fejlődhet még, a csapatban most több potenciál van, mint tavaly. Aki még esetleg felfele lóghat ki, azok a 49-esek, ott a nagy kockázat, hogy az elvárásokkal is nyomasztva, mennyire bírja majd JG a sorozat terhelést. A fizikai miatt lehet jobban aggódni, sérülés veszélyes játékosnak érzem. Sokban a fiatal Romot látom benne, csak jobb mentalitással.

  A többivel egyetértek, ahogy már tegnap írtam, engem nem lepne meg, ha a Giants idén is nagyon gyenge lenne, illetve, ha Seahawks összeomlana, de a papírforma a gyenge középszer ezeknél a csapatoknál.

 2. 2

  Debreceni József

  Nem tudom, szerintem a Browns és a Jets itt lesz, a Raiders és a Hawks meg eggyel lejjebb.

 3. 3

  katonadani

  amíg Wilson egészséges, szerintem a Hawks nem lesz bottom 8 csapat

 4. 4

  Debreceni József

  En úgy érzem hogy ők a pár évvel ezelőtti Saints, nulla védelem, a qb viszi a hatan a csapatot, csak itt még egy Jimmy Graham sincs, és Wilson sem egy Brees. Nem beszélve az o-line hiányáról.

 5. 5

  katonadani

  Ha igaz is az analógia (bár a Hawksnak még így meggyengülve is lehet jobb védelme), a Saintsnek 7-9 volt a legrosszabb szezonja 2005 óta, Wilson meg ott van Brees szintjén

 6. 6

  Debreceni József

  Wilson top irányító de nem tenném egy szintre az akkori Brees-el. Nagyon azt érzem hogy idén fog a Hawks teljesen összeesni illetve Carroll rendszere (játékosok egymással való rivalizálásának engedése) megbukni. Megint Wilsonon múlik minden.

 7. 7

  combat

  Szerintem nincs igazad. Wilson messze nem olyan jó QB mint Brees. Persze tény, hogy jelenleg ő az aki a szarból várat épít a csapatban, de ha nem kellen állandóan az életéért futnia kiderülne, hogy sima szituációkban inkább átlagos, mint kiemelkedő. Ha Wilson csinál egy szép paszt egy menekülés végén akkor mindenki csettint, mert nélküle ez nem ment volna ami igaz is, csak amikor meg elbasz egy egyszerű paszt akkor hajlamosabbak az emberek felmenteni őt azzal, hogy de az előbb is csak az ő futása mentette meg a támadást. Egy épkézláb támadófal mögött szerintem sokkal kevésbé lenne megbecsülve mint így.
  Egy QB legfőbb képessége nem a futás vagy a menekülés kell hogy legyen.
  Brees ellenben olyan QB akit a dobásai miatt tart az ember kiemelkedő irányítónak.
  Persze ez QB felfogás kérdése is, de abban egyet érthetünk, hogy Brees keze sokkal jobb, mint Wilsoné, aki ezt lábbal próbálja/tudja pótolni.

 8. 8

  Krisztian Fekete

  Én valahogy azt érzem, hogy a Giants összekapja magát, és a mezőny első felébe kerül. Harcban lesz a rájátszásért. És talán a Browns is.

 9. 9

  katonadani

  hú, ezzel nagyon nem tudok egyetérteni. Mármint abban, hogy messze nem olyan jó qb és hogy wilson csak átlagos passzszituációkban

 10. 10

  csak ezt ne

  Hát persze, ezek csak megérzések, még ha így úgy mindenki próbálja is érvekkel alátámasztani. Simán lehet, hogy a Giants az új futóval, a meggyógyult sztár elkapóval, a belelendülő tehetséges TE-el, és a még egyszer utoljára feltápászkodó kis Manninggel valami nagyot alkot.

  A Browns, ha nem ez az edzője lenne, meg az elmúlt két rút év, akkor csak a keret alapján simán PO esélyes lehetne. Itt is az a nagy kérdés, hogy melyik tényező fog dominálni. Bennük van a kitörés lehetősége.

  Ez a szép az NFL-ben, ez a kiszámíthatatlanság.

 11. 11

  csak ezt ne

  Szerintem a tavalyi év már a csoda kategóriába tartozott. Nem is, ahogy játszott, hanem, hogy komoly sérülés nélkül megúszta. Félek nem lesz ez mindig így. Most, hogy a védelem teljesen szétesett, ráadásul sokkal több kellene. A csoport ellenfelek bekeményedtek szerintem, a sorsolás sem túl könnyű, lehet ez nagyon bottom is.

 12. 12

  Fetyke

  A Cards-ot tegnap nagyon hátra soroltátok. A Redskins-nek bőven ott lenne a helye az arizonaiaknak pedig itt, vagy lehet még előrébb.
  A Giants-ot sem értem. Leírtátok, hogy jobb a keret, de mégis csak a 22. helyre soroltátok őket (fura egy indoklás volt mindenesetre). Szerintem egy Lions, Panthers szintet simán érnek, sőt még jobbak is náluk.

 13. 13

  apollo

  Rettentő kiváncsi leszek a Hawks és a SF külön meccsére. Úgy látom a szerkesztőséget elkapta a Garoppolo hype, de továbbra sem látom azt a hatalmas gyengülést / erősítés a csapatoknál, hogy ők ketten helyet cseréljenek.

 14. 14

  katonadani

  pénteki podcastben beszélünk majd kicsit bővebben több csapatról is egyébként, jobban kifejtve.

  Elöljáróban, a részemről a Cardinals a legnagyobb sötét lyuk, én őket tudtam a legnehezebben elhelyezni bárhol is. Redskins szerintem egy tök jó átlagos csapat, 6-8 győzelemmel, szerintem még kicsit alacsonyan is vannak

  chester sokat vár a Giantstől, ezért lehetett talán a konszenzus helyezésükhöz képest pozitívabb az indoklás

 15. 15

  Arnold Patsenegger

  Mint korábban mondtam, amint kimondjuk ,hogy ” Kyle Shanahan + Jimmy Garoppolo ” azonnal futnom kell új alsógatyeszért :D :D :D

 16. 16

  Arnold Patsenegger

  A Giants még csak csak…. DE A BROWNS IS 😀😂😁🤗.. Naaaaa

 17. 17

  Fetyke

  A Cards esetében igazából “csak” a QB, poszt a kérdéses, a többi helyre rendelkeznek jó vagy elit játékosokkal. Ha bármelyik irányítót be tudják jól építeni (azaz leginkább Bradford nem sérül meg, mert ő lesz a kezdő), akkor szerintem még a Rams-et is szorongatni fogják a csoport elsőségért.

  Most hallgatom a múlt csütörtöki podcastet, és láttam, hogy ott némileg már érintetted is a témát vita szinten. A fővárosiak hiányposztjainál szerintem kifelejtetted a futókat. Gyorsan végig futottam a Redskins sorsolását, és nem igen látom a 6-8 nyerhető mérkőzést. Némi jó indulattal 4-5-öt találtam.

  Én is sokat várok a Giantstól. :)

 18. 18

  katonadani

  Guice rendben lesz a Redskinsnél, harmadik kísérleten meg Thompson ász :) De igen, a sorsolás nehéz, ahogy kvázi minden NFC csapatnak. Mondjuk ha a Giantsén végigfutsz ott sem feltétlen látsz sokkal többet, ahol igazán esélyesek lennének. Az első hét meccs kifejezetten kemény.

  Cardsnál azért támadófal nagyon nagy kérdés (inkább probléma), de például a linebacker sorban sem állnak igazán jól, meg Peterson túloldalára sem lenne rossz egy CB, de ez már kisebb probléma azért. Csoportelsőségért nagyon meglepne, ha harcolnának, de a 7-8 győzelem ott sem elképzelhetetlen, amivel már itt a 20. hely körül/felett lehetnének (bár én inkább kevesebb győzelmet várok tőlük, de nem nagy magabiztossággal)

 19. 19

  chester

  Most sokkal tobbet akarnak futni mint tavaly, amikor mindenki kidolt joforman, ez wilsonra is jo hatassal lehet. Ettol meg szerintem csopkrtharmadiknal jobbak nem lesznek.

 20. 20

  chester

  Nem csak a keret erossege hatarozza meg a rangsort, na meg konszenzus leven sok az egyet nem ertes, es kijohet olyan szitu, mint most a giantsnel, hogy az kapja, aki magasra rakta oket a het szerkeszto kozul

 21. 21

  Fetyke

  Most, hogy végigfutottam az óriásokon valóban sokkal több győzelmet náluk sem kalkulálok. :) A 6-8 bennük van, de nem több. Viszont bennük látok olyan potenciált, hogy kiszaladhat egy ennél jobb szezon, ha nagyon összeállnak, a fővárosiaknál még ezt sem látom.
  Nem azt mondtam, hogy a Cards egy Vikings. :D De én pozitívra várom az arizonaiakat. És az első helyért való harcban nálam az is benne van, hogy a Ramstől gyengébb szezont várok a tavalyinál, főleg most, hogy ott mindenki a pénzt számolgatja. Illetve Donald játéka most lehet, hogy valóban kérdéses a kosoknál.
  Illetve engem is meglepett, de a besorolásotok alapján az NFC északi csoportnak azért elég könnyű a sorsolása. Innen elvileg így két csapatnak ott kell lennie a PO-ban.

 22. 22

  Krisztian Fekete

  Legyen az a bold! :D
  De komolyan. Egy normális edzővel jó csapat lenne. Tele van playmakerrel. Ahogy a Jaguár is összeállt végül, ugyanezt várom a Brownstól is.

 23. 23

  Fanyul23

  Nem is tudjuk lemérni azt hogy Wilson van-e oylan jó mint Brees, hiszen Wilson eleddig nem játszott olyan csapatban ahol mérhetetlenül szar volt a védelem, mint anno a Saints, aminél a fő taktika az volt hogy szerezzünk több pontot mint kapunk ezért Brees-nek szabad kezet adtak hogy dobáljon ész nélkül. Az más kérdés hogy nagyrészt megoldotta az elvárást mert hoF QB.
  Wilson esetében én csak a zsenialitást látom, és nem tartom fair-nek egy full pocket QB-hoz mérni.
  Én nem láttam tőle teljesen vak passzokat a zsebből, nem mondom hogy láttam rengeteg hawks meccset de amit igen azon zsebből is és mozgásból is parádés volt.
  A támadófal kérdés meg pláne igazságtalan, hiszen ha az említett években Brees előtt nincs aki megvédje és állandóan a földön/kórházban hevert volna, most senki nem beszélne a nagyságáról. Nem tudhatjuk hogy egy olyan kiváló fal mögött mint ami mögött Brees játszhatott Wilson mit nyújtana.

 24. 24

  Fanyul23

  32. Jets
  31. Tampa
  30. Browns (csak az edző miatt)
  29. Fins
  28. Raiders
  27. Bengals
  26. Bills
  25. Kansas
  24. Redskins
  23. Bears
  22. Broncos
  21. Dallas
  20. Giants :(
  19. SF
  18. Arizona
  17. Hawks

 25. 25

  pritek

  Azt mar valahova en is leirtam egyszer, hogy fogalmam nincs mit varjak a csapattol. Kb semmire nem tudok biztosat mondani. Minden uj, de annyira megsem. Annyira mas a hozzaallas is, hogy azt sem tudom eldonteni, hogy a felkegyelmu Brandon Williams akit futokent CBnek draftoltunk par eve, jo e hogy meg a csapatban van. Ellentetben sokakkal, talan az Ofalat latom a legkevesbe labilis egysegnek. Szerintem ok jok lesznek. Tavaly is jok lettek volna ha nem a cserek csereinek az ismerosei jatszottak volna folyamatosan. Hogy megy az atallas 4-3ra, milyen lesz a secondary, PP21masik oldala, hogy birja az igen harmatos LB sor, hogy fog DJ muzsikalni szerzodes nelkul, lesz e barki Fitzen kivul aki tud elkapni, egyaltalan lesz e klasszik szelso elkaponk, vagy csak egy csokornyi slot, McCoy, es meg egyszer McCoy(jo eg de fazom az embertol), birja e Bradford, az uj faledzonk tenyleg akkora magus e? … Es meg sok kis aprosag.

 26. 26

  combat

  Abban egyetértünk, hogy az ilyen összehasonlításoknak nincs nagyon értelme.
  Brees egy HoF ahogy te is írtad, viszont Wilson nálam még nem az.

 27. 27

  katonadani

  “Brees egy HoF ahogy te is írtad, viszont Wilson nálam még nem az.”

  Persze, de hát Wilson 10 évvel le van maradva :D

 28. 28

  Nuuul

  Szokàs szerint a Ravens alulértékelve ès erős a gyanúm hogy a steelers túlértékelve lesz.Annál édesebb lesz majd a csoportgyőzelem 👊💪

 29. 29

  Viktor Gál

  Futás az lesz, de a saját end zone felé, fal nélkül előre nem megy. Wilson szerintem sem ússza meg sérülés nélkül ezt az évet. A hab a tortán meg Thomas eltradelése lenne, akkor már a védelem is egy szinten lenne a támadófallal. Wilsonnal a középmezőny vége , egy korai sérüléssel pedig már hallom Goodellt, amint bejelenti: The Seattle Seahawks are on the clock :)

 30. 30

  chester

  Ja hat egyertelmu, ha wilson kiesik, akkor ott mindennek vege. Viszont wilson olyan pluszt ad nekik, hogy a gyengebb roster ellenere sem gondolom, hogy bottom 8 csapat lennenek.

 31. 31

  Kopi3.14

  Mint az elmúlt két évben?

 32. 32

  Kopi3.14

  Raiders drukkerként nagyon pesszimista vagyok Chucky kapcsán.

 33. 33

  combat

  Persze majd idővel kiderül, nyilván van olyan jó, hogy akár HoF is lehet.

  (Debreceni József egyébként azt írta, hogy Wilson nincs egy pár évvel ezelőtti Brees szintjén, és ez így továbbra sincs megcáfolva…)
  Másrészt azért az ami jelenleg kiemeli Wilsont pont az a képessége, hogy egy ilyen szar fallal maga előtt is képes elnyújtani a játékokat, és remekül improvizál. Azért remélem nem kell egész pályafutása alatt az életéért futnia, viszont ha végre “pihenhetne” egy kicsit félő, hogy az egyik kiemelkedő képessége “veszne” el.
  Szóval az a bajom vele, hogy ha így marad minden előbb utóbb összetörik, vagy egyszerűen nem fogja már bírni lábbal, ha meg inkább zsebirányító felé viszik el, akkor az egyik kiemelkedő képessége marad kihasználatlan és zsebirányítók azért többen vannak olyan szinten mint ő. Minden esetre a korral lassulni fog, a lába nem lesz már olyan jó, Brees eldobálgat 17+ évig, de menekülni is lehet ilyen hosszan?!
  Persze ez nagyrészt a szokásos zseb vagy futó irányító problematika.

 34. 34

  LG

  Észrevette egyáltalán valaki, hogy RGIII visszatért a ligába, immáron ravenként?
  http://www.nfl.com/player/robertgriffiniii/2533033/profile
  https://overthecap.com/player/robert-griffin-iii/1459

Comments are closed.

2019 Fűzővel Kifelé! Impresszum     Infinety hirdetés   Kapcsolattartó: Veres Annamária

Honlapunk az élmény javítása érdekében sütiket használ. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás