About the author

6 Comments

 1. 1

  xxx

  Van egy olyan erzesem hogy Deforest Buckner nalatok se fer be a Top 50-be :/

 2. 2

  katonadani

  nálam azon 5 játékos közt volt, akik éppen lemaradtak.
  Szerettem volna 55-60 játékost feltenni a listára, de sajnos nem sikerült :D

 3. 3

  acsdav2

  Chandler Jones szerintem nagyon alul értékelitek. Nekem az indoklással 2 gondom is van:
  1. A nyomás gyakorlás nem jelenti azt, hogy a védelem megállítja a támadók előre haladását. Nem mutatja meg, hogy complete, incomplete pass vagy interception lett a játék vége. A sackről viszont biztosan tudjuk, hogy negatív yardos játék volt.
  Pl. A SB-n %-osan Bradyt sietették annyira az Eagles védői, amennyire a meccs előtt szükségesnek volt gondolt. Aztán mennyit ért ez? Nem sokat. A kulcs az volt, amikor tényleg odaért Graham és kiverte a labdát a kezéből.
  2. Miért csak a pass-rush produktivitást veszitek alapul? Tudom passz-orientált a liga, de létezik még a futójáték. Szerintem az is fontos, hogy a futás ellen milyen valaki. Jones egészen brutális. 28 Tackle for Loss-ja volt. Messze az első. Clowneynak 21 van a 2.helyen.

 4. 4

  katonadani

  1) A nyomás valóban nem mutatja meg hogy mi lett a vége, de egyértelműen befolyásolja a kimenetelt. Átlagosan 32,7 ponttal esik az irányítók passer ratingje nyomás alatt, mint nyomás nélkül.
  (The average NFL passer rating fell from 99.3 to just 64.6 last season when pressured.)
  Kétségtelenül fontosabb a sack a nyomásgyakorlásnál és több haszna van az adott playt nézve, ellenben sokkal volatilisabb mérőszám és például Vic Beasley két évvel ezelőtti szezonjában nagyon torzított a sok sack, mert elképesztő arányban konvertált nyomást sackké, miközben nem játszott olyan jól, mint a sackek mutatnák.
  ((Az SB meg nagyon kirívó eset volt ebből a szempontból. Ott lehet a sack sem ért volna semmit, csak a fumble állította volna meg Bradyt))

  2) Azért csak azt írtam, mert azt lehetett számszerűsíteni, ebben a sorozatban meg nem akartunk szubjektívkodni az indoklással, mert 6 másik ember helyett nem akartunk beszélni.

  A tackle for lossba egyébként beleszámít a sackek száma is (azt meg nem tudom, hogy ez a teamrakings oldal mennyire hiteles, és ahogy látom máshol nem számolják a TFL-eket).
  Futás elleni védekezést nehéz számszerűsíteni amúgy is, hiszen nincs rá jó statisztika, de pl a PFF defenseive stops statisztikájában harmadik legjobb volt tavaly Jones, ami jól mutat.
  Ellenben futás elleni védekezés értékelésükben (minden playre adott osztályzatot összegezve) 53. az edge defenderek közt, ami meg nem mutat túl jól.

 5. 5

  acsdav2

  1. Az első kommentem előtt én is utána néztem ennek a statisztikának a PFF-on. Nem akartam beleírni, mert nem teljesen érthető. Az a baj, hogy ez a 32,7 pontos visszaesés teljesen értelmezhetetlen egy átlag szurkolónak. Mennyivel kevesebb a pontosság, yard/kísérlet, TD és több INT-et jelent ez? Kb. be tudtam lőni, hogy 99-es rating 66%-os pontosság, 7 Y/A és 4% TD ill 0% INT. A 64-es rating: 42% 5 Y/A 2% és 0%. De ugye sok lehetőség van még. Nekem ez a gondom, hogy nem tudom hogyan tevődik össze a rating csökkenés. Mert az igazán hasznos QB hurry az amikor INT-be kényszerítik. De lehet, hogy valakinek csak azzal romlik, hogy incompletiont dob vagy a rövid célpontot választja. Emellé hozzátevődik, hogy továbbra se tudom, hogy egy pass-rusher siettetései mit eredményeztek. Egy Rodgersnek például 93.8-as volt 16-ban. Hát az ő esetében nem sok jelentősége volt.
  2. Beasley tudomásom szerint sokat van covarge-ben. Szóval az ő esetében a kevés nyomást ahhoz kell viszonyítani, hogy hányszor volt a pass-rush a feladata. Nyilván kevesebbszer, mint egy Macknek vagy Bosanak.
  3. Az OvertheCap oldalán is van statisztika TFL-ről, egy játékos oldalán a szerződések alatt. Ott 25-öt írtak neki.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team