Connect with us

Hír

Gurley: Teljesen garantált szerződéseket érdemlünk

A TMZ megkérdezte Gurleyt, hogy minek kell megtörténnie, hogy teljesen garantált szerződést kapjanak a játékosok, mire a futó azt felelte:

Sztrájknak. Néhány éven belül.

2021-ben jár le a mostani kollektív szerződés, a játékosszakszervezet vezetője szerint pedig lényegében bizonyos, hogy valamilyen sztrájk fog következni a tárgyalásokkor. A másik három nagy sportágban a garantált szerződés az alapvetés, míg az NFL-ben bőven messze vagyunk még ettől. Russell Okung, a Chargers LT-je is azt mondta nemrég, hogy ebben a sportágban vannak a leginkább kiszolgáltatva a játékosok, hiszen messze a legrosszabb szerződéseket kapják a többi sporthoz képest, miközben itt a legnagyobbak az egészségügyi veszélyek. Hajlamosak vagyunk a nagy sztárok pénzei alapján megítélni a ligát, miközben pont a kiugró kisebbséget jelentik. A legtöbb játékos számára a profi futball néhány évig tart csak, cserébe akár egy életre is megnyomorodhatnak, gondoljunk csak a közelmúltban Chancellor, Fleener, és Ladarius Green sérüléseire, vagy a CTE-vel diagnosztizált százakra, ezrekre.

 

 

A szerződések helyzete teljesen irreális jelenleg. Egymásra tromfolnak a csapatok sztárfizetésekkel, miközben nem emelkedeik a sapka ilyen gyorsan, és nevetségesen hosszú szerződéseket kapnak a játékosok, amikről tudjuk, hogy úgysem töltik ki. (Számol még valaki a szerződés végével egyáltalán? Mindenhol azt látni csak, hogy a beragadt pénz fényében a csapatok hol tudják kivágni az embereiket.) A teljesen garantált szerződések persze átalakítanák a GM-ek munkáját, a sapkamenedzsment átalakulásával pedig olyan folyamatok mennének végbe, amiket most még csak tippelni sem lehet.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!