Connect with us

Érdekességek

Így áll a Rams a fizetési sapkával a következő évekre

A Los Angeles Rams csapata láthatóan feszegeti a határokat a sztárjátékosaival és sztárfizetéseikkel, amíg nem kell Jared Goff megaszerződésével kapcsolatban aggódniuk. Ezt mutatják a nagynevű igazolások és hogy már alig van helyük idén a sapka alatt. Brandin Cooks hosszabbítása után vessünk egy pillantást arra, hogy milyen kilátása van a csapatnak a következő három évre.

 

Idén már csak mindössze $2,2 millió szabad helyük van a sapka alatt. Ez azért is érdekes, mert Aaron Donald már az edzőtábor előtt számít egy új szerződésre, amit nem lesz egyszerű beszuszakolni. Persze nem lehetetlen, de azért kell okoskodni az aláírási bónusszal és az alapfizetésekkel, hogy ne lépjék túl a keretet. Természetesen az is lehet, hogy Donalddal nem hosszabbítanak most, de akkor nagy bajba kerülhetnek a szezon végén.

 

 

2019-re nagyjából $56 millió lesz az elkölthető keretük jelen állás szerint. Lesznek viszont elég fontos szabadügynökeik (és most Donaldot is ide számoljuk, hiszen neki is az év végén jár le a szerződése):

  • Aaron Donald, Ndamukong Suh, Lamarcus Joyner, Rodger Saffold, Rob Havenstein

Ha mindenkit meg akarnának tartani, akkor azzal el is fogyott ez az összegük, hiszen Donald $20 millió körül kapna, Suh $13-15 milliót, Joyner is legalább $10 milliót és a két támadófalembert sem úsznák meg összesen $15 millió alatt, és akkor még lehet keveset mondtam. És persze lehet kicsit ügyeskedni a pénzek elosztásával, de azért elég valószínű, hogy egyikükről minimum le kell mondaniuk. Szerintem Saffold vagy Suh lehetnek az áldozatok.

2020-ra igazán problémássá válhat a helyzet. Jelenleg ugyan van $137 milliójuk (37 szerződtetett játékos után), de ebből vonjuk le a fenti körülbelül $55 milliót, amit elköltenek 2019-re. Így a fontosabb szabadügynökeik:

  • Jared Goff, Todd Gurley, Marcus Peters, Michael Brockers, Aqib Talib, Andrew Whitworth

Talib és Whitworth minden bizonnyal nem maradnak már, akár mindkettő vissza is vonulhat két év múlva. A rendelkezésre álló $80 millióból Goff el fog foglalni jó eséllyel $30 milliót (de $25 milliót mindenképp). Ha meg akarják tartani a Gurley-Peters-Brockers triót, akkor lehet számolni $40 millióval, így körülbelül maradna $10 milliójuk a keret feltöltésére. És akkor azzal nem számoltam, hogy valószínűleg igyekeznek majd “backloadolni” a szerződéseket, tehát az időtartamuk végére hagyni a magasabb cap hiteket.

Szóval jó eséllyel választaniuk kell, hogy sok sztár sztárgázsival, vagy néhányuktól megválnak és helyettük hoznak több közepes, illetve jó játékost olcsóbban. Nagyon érdekes lesz figyelni, hogy kit tudnak és kit akarnak beáldozni, illetve hogy milyen úton-módon tudják megoldani a legtöbbek hosszabbítását.

 

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!