Connect with us

Érdekességek

Így virágozhat ki Mariota az új edző kezei alatt

Minden Titans-rajongó izgatott lehet a következő szezonnal kapcsolatban, hiszen végre lecserélhetik a régimódi smashmouth footballt idéző oldschool támadósort egy sokkal kreatívabb és jó eséllyel eredményesebb offense-re, ennek pedig Matt LaFleur támadókoordinátor érkezése lehet a kulcsa, aki kihozhatja Mariotából azt, amit Mike Mularkey nem tudott.

 

 

Aki nem ismerné LaFleurt, kis karrierösszegzés. 2009-ben az ő edzősködése alatt Matt Schaub (!) vezette a ligát 4770 passzolt yarddal és 396 sikeres átadással, övé volt az 5. legtöbb TD-passz és a 7. legjobb volt passer ratinget tekintve. Robert Griffin III újonc éve során is ő volt a QB-edző, akkor RGIII újonc rekordot döntött passer ratingben és mindenféle Redskins újonc rekordot is megdöntött. Aztán Atlantában dolgozott Matt Ryan irányítóedzőjeként két évet, egyikben Ryan MVP lett. Tavaly pedig Goffot virágoztatta fel, szóval elég szép kis önéletrajzot pakolt össze.

 

A tavalyi Goff-féle fejlődésnek kulcspontja volt ő is Sean McVay mellett és itt értünk el a cikk lényegéhez. Ugyanis LaFleur a Fisher alatt használt 14 százalékról 30 százalékra emelte a play action passzok arányát, aminek nem ki szerepe volt a fiatal irányító fejlődésében.

 

Ráadásul LaFleur használta a legtöbb PA passzt az egész ligában az utóbbi két évben. És most érkeztünk el oda, hogy ez miért is jó ez Mariotának és a Titansnek. Ugyanis biztos kitaláljátok, hogy kinek volt a 2017-es évben az NFL-ben a legjobb passer ratingje és a legjobb passzonkénti yardátlaga play action passzok során. Bizony, Marcus Mariotának.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!