Connect with us

Minden ami NFL

Kik lehetnek a Training Camp nyertesei és vesztesei? – AFC

Végre elkezdődött valami focira emlékeztető közel másfél hónap böjt után, hiszen mind a 32 csapat megkezdte a szezon előtti edzőtáborát. Ez minket is megihletett arra, hogy megtippeljük ezen időszak nyerteseit és veszteseit csapatról csapatra, kezdésként az AFC-ben!

 

 

A tavalyi szabálymódosításnak hála szeptember elején kell a 90 fős rosterből 53-ast csinálni, ez pedig alaposan felpörgette a deadline day-t cserékkel és kivágásokkal. Erre is alapozunk most, és a riportok figyelmbe vétele mellett kicsit találgatunk is a jövőt illetően.

 

 Baltimore Ravens
 Nyertes: Matt Skura, C
 Vesztes: Breshad Perriman, WR

 

Ryan Jensen távozásával megüresedett a center poszt a Ravens támadófalában, amire jelen állás szerint a harmadéves játékosnak van a legjobb esélye. A verseny azonban még nem lefutott, így Skurának végleg be kell biztosítania a helyét a kezdőben. Perriman azzal, hogy három új elkapó is érkezett a szabadügynök piacról, alaposan lecsúszott a depth charton, egyelőre csak az újoncokat előzi meg. Azonban ez könnyen változhat, és akkor lapátra kerülhet a korábbi elsőkörös elkapó.

 

 Buffalo Bills
 Nyertes: Jeremy Kerley, WR
 Vesztes: Shaq Lawson, DE

 

Nem látok Jeremy Kerley fejébe, de nem lepődtem volna meg, ha valahol motoszkált volna benne a gondolat, hogy abbahagyja a focit, hiszen nem számít prémium matériának a piacon. A Bills azonban nem így gondolta, és ő kezdte meg kezdő slot elkapóként az edzőtábort Buffalóban. Mivel nem igazán akad kihívója, ezt megtarthatja a teljes szezonban is. Shaq Lawson helye erősen kérdésessé vált az 53-as rostert illetően. Ha a keretszűkítést túl is éli, a kezdő még mindig messze lesz számára, egy korábbi első körös játékostól nem ezt várnánk.

 

 Cincinnati Bengals
 Nyertes: Preston Brown, LB
 Vesztes: Chris Westerman, OG

 

Amíg Vontaze Burfict eltiltását tölti, addig Preston Brown lesz a védelem vezére. Ez annak tekintetében főleg jó hír a korábbi Bills játékos számára, hogy elég telített lett az LB corps Cincinnatiben, jó teljesítménnyel akár hosszú távra is bebiztosíthatja magát. Erre azért is lesz szüksége, mert csak erre az idényre szól a szerződése. Westerman számára pedig adott volt a lehetőség, hogy az újjá alakuló támadófalban helyet csináljon magának, de ismét csak csereként fognak rá számítani minden bizonnyal.

 

 Cleveland Browns
 Nyertes: Larry Ogunjobi, DT
 Vesztes: Corey Coleman, WR

 

Danny Shelton távozott, Caleb Brantley sérüléssel bajlódik, szinte minden akadály elhárult Ogunjobi előtt, aki bár enélkül is erős jelölt volt az egyik kezdő DT-nek, így viszont bebiztosíthatja helyét. A hírek szerint Dez Bryanttel kacérkodik a Browns, ha ez megtörténik, és Josh Gordon is idejében visszatér, akkor Coleman csak a negyedik számú WR lehet maximum. Ám amilyen riportok megjelentek az újonc Antonio Callawayről, akár még lejjebb csúszhat. Nála már régóta komoly alappal bír egy esetleges trade, egy ilyen szcenárió után ez végképp elkerülhetetlen lenne.

 

 Denver Broncos
 Nyertes: Shane Ray, LB
 Vesztes: Carlos Henderson, WR

 

Shane Ray megúszta a műtétet, így részt vehet az edzéseken, és az első heti játéka sincs veszélyben. Pedig esetében is fennállt a trade, amivel még akár jobban is járhatott volna, de egyelőre élvezi a csapat bizalmát, és kész megküzdeni a kezdőért az újonc Chubb-bal szemben. Carlos Henderson nem a legelőkelőbb név a rosteren, de szerencsétlen flótás képtelen egészséges maradni, így pedig nem sok esélye lesz az 53-as rosteren ragadni.

 

 Houston Texans
 Nyertes: Ryan Griffin, TE
 Vesztes: D'Onta Foreman, RB

 

C.J. Fiedorowitz visszavonulásával megnyílt a verseny a tight end posztért, de úgy tűnik egyelőre a rutin diadalmaskodik. Hiába hoztak két tight endet is a draftról Houstonba, Griffin messze a legbiztonságosabb opció, hiszen sokkal jobban blokkol, mint a két újonc társa. Foreman még mindig lábadozik a tavalyi sérüléséből, pedig simán kiszoríthatná Lamar Millert a csapatból, de a tavalyinál jóval több lehetőséget csikarhatna ki magának. Nem tudni mikor térhet vissza, de ezzel saját dolgát nehezíti meg.

 

 Indianapolis Colts
 Nyertes: Deon Cain, WR
 Vesztes: John Simon, LB

 

A Colts legnagyobb áldása Andrew Luck visszatérése lenne, de ha ez megvan, akkor nem ártana célpont is számára. Csakhogy T.Y. Hiltonon kívül nem igazán találunk jó opciót erre az elkapósorban, amire a training campbeli harc adhat megoldást. Egyelőre az újonc Cain tűnik a legéletképesebbnek, és ha tovább folytatja remeklését, akkor könnyen a kezdőben találhatja magát. Simon viszont a sémaváltást követően minden bizonnyal sem DE, sem LB poszton nem fog bekerülni a kezdőbe, sőt, lehet nem is éri meg az első hetet a Coltsnál.

 

 Jacksonville Jaguars
 Nyertes: Will Richardson, OG
 Vesztes: Dante Fowler, DE

 

Egyre pofásabban néz ki a Jaguars támadófala, de még mindig akadnak gyenge láncszemek. Az egyik ilyen a RG A.J. Cann, akinek a helyét könnyen átveheti az újonc Richardson a kezdőben, akár már az első héten is. Fowler számára viszont egyre aggasztóbb a helyzet Floridában, az eltiltása mellé most sérülés miatt nem tud edzeni a csapattal. Sok teória jelent meg az elcserélése kapcsán, amire egyre több a ráció. Jövőre ugyanis szabadügynök lesz, és nem valószínű, hogy megtartják egy komolyabb szerződéssel, viszont most kaphatnak érte utoljára ellenértéket. A ligában pedig akad pár olyan csapat, akire ráférne egy passzsiettető erősítés, és Fowlernek is lehet jót tenne a környezetváltozás.

 

 Kansas City Chiefs
 Nyertes: Armani Watts, S
 Vesztes: Daniel Sorensen, S

 

Bár a jó nevű Armani Watts jól kezdte a bemutatkozást a Chiefsnél, hiszen a first team defense tagja is volt, kisebb sérülés miatt egyelőre harcképtelenné vált. Ám szerintem ez sem okoz majd neki gondot arra, hogy tűz közelben maradjon, és először sub package, majd állandó safetyként legyen jelen a védelemben. Mindezt Daniel Sorensen kárára teheti meg, akinek a cap helyzete indokolttá tenne egy cserét vagy cutot, főleg hogy Watts személyében még jobb játékos pótolhatja.

 

 Los Angeles Chargers
 Nyertes: Justin Jones, DT
 Vesztes: Jason Verrett, CB

 

Corey Liuget eltiltott, Brandon Mebane nem egy elit játékos, így két lehetősége is van a kezdőben ragadni az újonc Jonesnak. Gus Bradley ráadásult ráerősített erre azzal, hogy Jones 1-tech és 3-tech szerepkörben is ideálisan mozog a fal belsejében, szóval Liuget visszatérését követően sem reménytelen számára a kezdő tagság. Jason Verrett számára viszont nem csak a kezdő, de az NFL is lassan elérhetetlenné válik. Achilles sérülés miatt ezt a szezont is kihagyja, amivel vélhetően számára befejeződött az NFL-es kaland.

 

 Miami Dolphins
 Nyertes: A.J. Derby, TE
 Vesztes: Albert Wilson, WR

 

Mike Gesicki úgy tűnik nem bírkózik meg egykönnyen a profi focira való átállással, így a Patriots és Broncos által mellőzött Derbynek lehetősége nyílik kezdőként szerepet kapni az offense-ben. Ugyanez már kevésbé mondható el Albert Wilsonról, aki bár elég komoly szerződést kapott (sokak szerint érthetetlenül), egyelőre a 32 éves Danny Amendola alázza az edzéseken, így Wilson csak a 4. számú elkapó jelenleg a depth charton.

 

 New England Patriots
 Nyertes: Duke Dawson, CB
 Vesztes: Malcolm Mitchell, WR

 

Kisebb ráncfelvarráson ment keresztül a Patriots a labda mindkét oldalán, amiből a leginkább az újonc Dawson kerülhet ki győztesen. Hiába volt két elsőkörös újonca is a Patsnek, mégis Dawson pályázik a legnagyobb eséllyel azonnali kezdőnek, méghozzá a slotba, és piszkosul jól járhat vele a Patriots. Malcolm Mitchell számára viszont közeleg a bostoni kaland vége, ha nem szedett volna össze egy sérülést, már lehet más csapat játékosa lenne.

 

 New York Jets
 Nyertes: Teddy Bridgewater, QB
 Vesztes: Sam Darnold, QB

 

Érdekes helyzet alakult ki a Jetsnél. Bridgewater leginkább azért lehet nyertes, mert elmehet a Jetsből. Bár a tavalyi év után nem írnám le a csapatot, de mégis csak csereirányító lenne New Yorkban, míg egy esetleges sérülés esetén könnyen a kezdőben találhatná magát máshol. Sőt, a Jaguarsnál akár Bortles helyett is el tudnám képzelni. Darnold tehát nem azért vesztes, mert Bridgewater kezd, hanem azért, mert amíg nem ír alá, nem jelenik meg az edzéseken, holott szinte vörös szőnyeget terítettek le neki a kezdőért. Minél később kezdi meg a közös munkát, annál nehezebb dolga lesz ezt elérni.

 

 Oakland Raiders
 Nyertes: Kolton Miller, OT
 Vesztes: Khalil Mack, DE

 

Miller leginkább azért nyertes, mert Penn sérülésével szinte 100%, hogy kezdeni fog. Ha veterán kollégája nincs, akkor LT-ként, ha van, akkor minden bizonnyal RT-ként, de tuti a kezdőben kap szerepet. Khalil Mack körül most eléggé forr a levegő, nem tudni mennyire igazak azok a híresztelések, hogy Gruden nem beszélt vele amióta kinevezték (már a tagadásról is olvasni), de nem hangzik túl jól. Mack az ötödik éves opciójával játszik idén, így az elmérgesedett viszony nem jelent túl jót a tárgyalásokhoz közeledve. Ja, és természetesen Mack holdoutol, csak hogy még nehezebb legyen az egész.

 

 Pittsburgh Steelers
 Nyertes: Sean Davis, S
 Vesztes: Joshua Dobbs, QB

 

Hiába jött három új játékos is safety posztra a Steelersbe, Sean Davis helye egyelőre stabil a kezdőben – kérdés, hogy meddig. Az eddig strong safetyként játszó fiatalt most free safety poszton próbálgatják edzésen, de nem tudni, hogy ez a jelenleg sérült Burnett visszatérése után állandósul-e, vagy csak ideiglenes állapot. Ha sikerül a kezdőbe ragadnia, akkor ő az abszolút nyertese az edzőtábornak. Dobbs számára viszont nem sok minden indokolja azt, hogy az 53-as keret részese lehet.

 

 Tennessee Titans
 Nyertes: Taywan Taylor, WR
 Vesztes: Jonnu Smith, TE

 

Tennesseeben is minden a legnagyobb rendben zajlik, nagyjából fixek a posztok, így csak egy szerencsésebb és egy szerencsétlenebb sorsú játékos jöhetett szóba. A Decker-üzlet tavaly nem vált be, de így most megnyílt az út Taylor előtt a bizonyításra. Smith számára is hasonló sors várt volna, csakhogy Delanie Walker hosszabbítása nem éppen az ő előtérbe kerülését segíti elő, de talán annál jobban motiválja majd őt a felkészülés során.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!