Connect with us

Érdekességek

Meddig tudja a pályán kívül tartani Lamar Jacksont Joe Flacco?

Nem véletlenül draftolta Lamar Jacksont az első kör végébe felcserélve a Ravens. Azt várják tőle, hogy vegye át Flacco helyét a hollók kezdő irányítójaként, vagy késztesse őt olyan teljesítményre, amit fizetése alapján elvárnának tőle. Ugyanis Flacco közel sem tudott felnőni fizetéséhez.

 

Miután 2012-ben megnyerte a Super Bowlt a Ravensszel, Flacco kapott egy igazán zsíros szerződést, majd nem teljesített közel sem olyan jól, mint amit vártak tőle. Miközben senki nem keresett többet ez idő alatt, mint Flacco ($112 millió), az övé a legrosszabb TD-INT arány (1,2), a legrosszabb passzonkénti yardátlag (6,5) és a második legrosszabb passer rating a 32 irányító közül, akik legalább 1000 passzkísérlettel rendelkeznek 2013 óta.

A Ravens 63-30-as mérleggel, illetve 9-4-es rájátszásmutatóval rendelkezett Flacco újoncszerződése alatt, majd a megaszerződése aláírása után a Ravens egy teljesen középszerű 41-41-es mérleget tudhat magáénak 1-1-es rájátszásmutatóval.

 

És persze ez nem csak Flacco hibája, hiszen például visszavonult Ray Lewis és Ed Reed is és természetesen egy nagy irányítófizetés mellett kevesebb sztárt tudnak igazolni. Ettől függetlenül Flacco közel sem nőtt fel a szerződéséhez vagy a belé fektetett bizalomhoz, hiszen a legrosszabb irányítók közt említhetjük mindenféle mutatóban az elmúlt 5 év során. Flacco hívei és a Ravens szurkolók persze mindig kiemelik, hogy rosszak a körülmények, hiszen nincsenek épkézláb elkapók, az edzői stáb is dilettáns a legtöbb esetben, így Flaccónak sincs egyszerű dolga. Ami persze valamilyen szinten igaz is, de azt is be kell látni, hogy Flacco is nagyon gyengén játszik.

 

Sok szurkoló és elemző várja, hogy Lamar Jackson pályára léphessen és átvehesse Flacco helyét a Ravens kezdőjében. Jackson különleges dolgokra képes és Heisman győztes éve után is sokat tudott fejlődni, főleg pontosság terén. Természetesen van még csiszolni való bőven a játékán és talán nincs is még kész a profik közti játékra, de az biztos, hogy rémálmokat fog jelenteni az ellenfél védőkoordinátorai számára, amikor a felkészülésről van szó. Ha a Bills, Bengals, Broncos vagy Steelers DC-je vagy, akkor biztos, hogy azért imádkozol, hogy Jackson ne tudja kiütni Flaccót a kormány mögül a szezon elejére, mert borzasztóan nehéz dolgod lenne felkészülni belőle. Az is biztos, hogy amikor sor kerül majd az irányítócserére, akkor az első pár ellenfélnek rémálmai lesznek a felkészülés során – és jó eséllyel a meccseken is.

 

A Ravens nincs egyébként egyszerű helyzetben, hiszen ha ki akarnák vágni Flaccót jövőre, akkor 16 millió dollárt kell benyelniük ($10,5 millió felszabadulása mellett), de 2020-ra már sokkal jobb a helyzet, hiszen $8 millió halott pénz benyelése mellet felszabadíthatnának több, mint 20 millió dollárt a fizetési sapkában. Persze azért várjuk még meg, hogy mennyire tüzeli fel Flaccót egy vetélytárs, vagy hogy Lamar Jackson mit tud mutatni, de jelen pillanatban nehéz alátámasztani, hogy miért kéne Flaccónak még sokáig a Ravens kezdőjében maradnia eddigi teljesítménye alapján. Még ha Jackson nincs is kész teljesen, rengeteg tapasztalatot tudna szerezni újoncként a pályán és nem lenne “elvesztegetve” első olcsó szerződéses éve.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!