Connect with us

Hír

Még egy újonc, aki jogoson holdoutol

A Jets irányítója, Sam Darnold nem hajlandó aláírni az újonc szerződését, mert a Jets nem csak, hogy offset language-et akar, de egy eltiltás esetén még a garantált tartalmaktól is megfosztaná. Ilyet azért újonc irányítóval ritkán szokás csinálni.

 

 

Az offset language-et legegyszerűbben egy példán keresztül lehet elmagyarázni. Tegyük fel, a Jets kivágja Darnoldot két év után és még maradt hátra a szerződéséből 15 millió dollár. Ha például a Patriots leigazolja egy évre 6 millióért, mert látja benne a potenciált, akkor a Jets már hirtelen csak 9 millióval tartozik Darnoldnak. Magyarán az irányító offsettel nem keres többet, mint amúgy keresne, ezzel csak a Jets tud pár milliót spórolni. Természetesen ez az irányítónak nem jó, hisz 15+6 millió azért csak jobb, mint 15.

 

A másik problémás része a szerződésnek, hogy a Jets szeretné megszüntetni Darnold garantált tartalmát arra az esetre, ha a liga bármilyen okból eltiltja. Ez értelemszerűen megint nem jó az irányítónak, hisz akár egy a pályán bemutatott szabálytalanság miatt is eleshetne a garantált tartalmakról.

 

Darnold helyzetét nehezíti, hogy például az 1/1-es Baker Mayfield olyan magabiztos volt, hogy belement az offsetbe. Érdekes lesz nézni, mire megy majd Darnold.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!