About the author

16 Comments

 1. 1

  Fanyul23

  Kiváló cikk! Egyetértek minden szavával.

 2. 2

  Repatarurgyán

  Igazából érdekes hogy minden szart megtudnak együtt szavazni a tulajok,azt viszont nem tudják egymás közt elintézni,hogy ne szálljanak el a szerződések.

 3. 3

  Arnold Patsenegger

  Hát de nem is szállnak el. Csak egyszerűen a sapka emelkedésével a fizetések is emelkednek. Gurley fizuja szerintem teljesen rendben van, ahogy a cikkben is le van írva elit RB és mellette simán hoz WR2 számokat is egyben. Azt mondom inkább egy ilyen szerződést kössenek meg ennyi pénzért mint egy Nate Solder félét… pl. Ő a posztján szépen túl van fizetve, azt közelében nincs a top 5 tacklenek.

 4. 4

  acsdav2

  A Rams szerintem jól csinálta. Most képzeljük el, hogy csak az újonc szerződése után akarnak majd hosszabbítani 2020-ban. Már a sapka emelkedése is megnyomja a fizetéseket. Plusz egy Elliott vagy Barkley még jobban megnyomhatja a pozíció értékét. Nem hiszem, hogy évi 15-ért megtudnák tartani.

 5. 5

  Viktor Gál

  Kiváncsi vagyok, hogy mikor választják le “hivatalosan” is a sima RB-ről és sorolják külön kategóriaként ezt a hibrid posztot (mint a safetyknél a SS-FS,vagy CB és WR esetében a slot) ?

 6. 6

  Sándor Jánosik

  Teljesen rendben van! Az elit futójátèkos megèri a wr1 pénzét!

 7. 7

  Fetyke

  A gond számomra igazán az, hogy Bell 5. éves, és az elsőt leszámítva minden évében hozta azokat az űrszámokat, amik alapján azt a 15 misi körüli összeget meg is érdemelné.
  De ha Gurley eddigi 3 évét átlagoljuk, akkor kijön évente nagyjából 1100 futott és 420 elkapott yard. Úgy, hogy ebbe benne van a tavalyi, valóban űrteljesítmény is. Fournette tavalyi első éve 1040+302 yard volt, és csak 13 meccsett játszott részben sérülten.
  Ezért vallom, hogy Gurley nem olyan egyedi, mint ahogy azt sokan állítjátok. Bell igen, de Gurley nem (legalábbis egyelőre). Számomra ezért kérdés, hogy megéri e a kapott pénzt? Mindenki a tavalyi valóban hihetetlenül jó teljesítményéből indul ki. És ha többet annak a közelébe sem kerül?

 8. 8

  Fetyke

  Ezt írtam ma én is. Most kiosztják a hatalmasnak tűnő összegeket, amik két-három év múlva már csak bagónak számítanak majd, és bőven marad keretük erősíteni.
  Majd kiderül…

 9. 9

  Krisztian Fekete

  Csak kihagyod a számításból, hogy Gurley első évében még egy térdszalagszakadás után volt, a Rams-ek nem igazán volt fala, és az első két évében egy remek Jeff Fisher vezette a csapatot. És innen nézve ahhoz képest tényleg jók a számok. (A második éve volt gyenge, ha jól emlékszem)

 10. 10

  acsdav2

  De az az érdekes, hogy nem is most fizetik ki. Mármint az újonc szerződésből hátralévő 2 év is benne marad. Ha úgy nézem Gurley most a biztosra ment. Mert ha végig játssza magas szinten a következő 2 évet nem keres az alatt sokat, viszont utána szerintem évi 20-as szerződést is kiharcolhatott volna. Persze, ha bejön egy sérülés vagy nem tudja a formáját fenntartani, akkor a mostaninál is kevesebbet keres.

 11. 11

  Sekler

  Szerintem is többet ér egy hibrid RB mint egy WR2. ,már ami a hozott yardokat ,TD-ket illeti. És ezt meg is kell… kellene fizetni…
  De ahogy itt többen hangoztatják , hogy egyre több ilyen játékos jön ki az egyetemről , akkor én mint GM miért is adnék nagy lóvét egy olyan pozicióért amit 4-5 évente cserélhetek ,ugyanolyan szintű vagy még jobb játékosért?

  Az RB nem egy életbiztosítás hosszú távon ,főleg nem egy hibrid és szerintem ez határolja őt be nem a tehetsége… magyarán szerintem Gurley túl lett fizetve és nem ez lesz a trend hanem a kivétel , két- három szerződés hosszabítás előtt levő hibrid RB-t kivéve ,akik meglovagolják ezt a trendet ,a nagy lóvéért ,teszem hozzá jogosan .

  Most lehet hazabeszélek de a Pats itt is előrébb járt a trendnél ,elengedte Lewist és első körben hozta Sonyt.

 12. 12

  dtamas88

  Nincs Gurley szerződésével semmi probléma, bőven Top 5-ös a posztján. Példa: (packers szurkolói szemmel) Mi lenne a jobb, ugyanannyi pénzből egy Adams – Gurley – Graham trió, vagy egy Adams – Cobb – Graham (+több közepes RB alacsony fizuval, rotálva). Mindenki döntse el magának…
  Ha már túlfizetés, akkor inkább Watkins, vagy Solder (nah az a kettő WTF), egyik sem top10-es a posztján szerintem. Bár Watkins-ra Mahomes miatt volt szükség, Solderre meg Manningnek az utolsó éveire, de akkoris…

 13. 13

  csak ezt ne

  A game changer játékosokkal lehet előrelépni, ha ilyeneket hosszan magadnál tartasz az tartós sikerekhez vezethet. Ha van egy hosszabb távon állandó magja a csapatodnak az gerincet ad egy gárdának, és a kiegészítő emberek óhatatlan rotációja mellett is van mire építeni.

  Egy ilyen kiemelkedő tehetség megtartása szerintem poszttól függetlenül fegyvertény, persze kockázatokat is rejt. Mert a nagy pénzt a múlt alapján adják meg, és a jövő sokszor nem támasztja alá a várakozásokat, megsérül, elkényelmesedik, óvatosabb lesz, csökken a motivációja – ez mind előfordulhat, az ilyen jutalom szerződések nyerteseinél. Ezért fontos, hogy kire teszik a tétet, a Rams esetében most volt több opciójuk is, az az érzésem, hogy nem döntöttek rosszul, ezt nyilván csak a jövő mutathatja meg.

  A futóposzt újraértelmezése és kisebb reneszánsza részben éppen a poszt piaci alulértékeléséből is adódott. Például a forrásokkal folyamatosan szűkösen álló Patriots, mely a sikerei folytán folyamatosan fókuszban van, valójában az olcsóság miatt tömte tele a rosterét tehetséges és sokoldalú futókkal.

  Ugyanakkor azon is lehet merengeni, hogy ténylegesen mennyire értékelik helyesen a játékosok kvalitásait az NFL-ben. Egy Dion Lewis például noname játékosból simán sztár lett, vajon hány ilyen tehetség lappang még béna szakmai stábok reménytelen kezei között?

 14. 14

  acsdav2

  Meg kell várni, hogy a Bell-Gurley-Elliott-David Johnson-Fournette vonal folytatódik-e vagy ők generációs tehetségeknek tekinthetők. Tavaly a Hunt-Kamara duó illetve sérüléséig Cook is felvette velük a versenyt. Idén csak Barkley tűnik ilyen szintű tehetségnek. Penny,Michel, Ronald Jones, Nick Chubb és Derrius Guice inkább a hagyományos RB-ket idézik. Jövő évi draftra egyelőre nem mondanak óriási RB tehetséget. Ha a Gurley szintű játékosok csak az első kör elején lesznek elérhetőek, akkor bizony trend lesz, hogy őket nagyon megfizetik.

 15. 15

  Oregon88

  Szerintem a statisztikája önmagáért beszél,egy ilyen univerzális játékos aranyat ér minden szempontból,sokkal kreatívabb lehet egy olyan csapa,ahol van egy ilyen sokoldalú játékos,megkönnyíti az edzők életét is taktikai szempontból.
  Nem is kérdés szerintem,hogy megéri és én személy szerint nagyon örülök is ennek,remélem trend lesz belőle,mert amúgyis nagyon kedvelem a jó futókat,nem is értettem az eddigi tendenciát,ami a háttérbe szorította őket.
  Mondjuk az a része is igaz a dolognak,hogy egyértelműen ebbe az irányba megy a képzés az egyetemeken is,nem véletlenül került ki mostanában több ilyen hibrid játékos is,ami később lehet meggátolja majd azt,hogy trend legyen belőle,mert a kínálat is bővülhet,ami lehet megint a korábbi irányba viszi a dolgokat és megáll az ilyen játékos felértékelődése.Az biztos tűnik,hogy a következő 2-3 évben a zsebébe kell majd nyúlnia annak a csapatnak,aki meg akarja tartani/szerezni az ilyen univerzális futókat.

 16. 16

  AwesomeOne

  A piacon mikor kelt el utoljára top sztár az értékén? Ott mindig, mindenkit magasan túlfizetnek, kivéve azt az 1-2 ritka esetet, akit nem a pénz motivál, hanem SB akar nyerni.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team