Connect with us

Hír

A Chiefs megtalálta az ideális linebackert

Néhány olvasónknak biztos kikerekedett a szeme, amikor a Kansas City Chiefs egy 5 éves, $45 milliós megállapodást kötött a szabadügynök Anthony Hitchensszel. Nem ő volt a legfelkapottabb név a piacon, mégis szép summát kapott. Nem véletlenül.

 

 

Éppen én írtam az idén a szabadügynök linebackerekről szóló cikkünket, ahol Hitchenst a legjobb elérhető játékosok közé soroltam, pedig még csak Pro Bowler sem volt, sőt, a sérülései miatt csak a 2016-os szezonban volt végig kezdő a ‘boyzban. Mégis megvan benne az a tudás, amit manapság elvárunk egy linebackertől, hogy fenntartható legyen a pályán akár passz, akár futó szituációkban is. Brett Veach, a Chiefs general managere is így van vele, és elismerően beszélt tavaszi szerzeményéről.

 

Ő egy teljesen átlagos srác. Felesége van, néhány kutyája, na meg kívülről ismeri a playbookot. Az ilyen játékosokat szeretem, nem hiába akartam őt minden áron idehozni. Egy vezéregyéniség, aki nem csak a játékával nyeri el a tiszteletet az öltözőben. Képes erőszakosan és okosan játszani egyszerre, hosszú távú alapköve lesz a védelmünknek.

– mondta Veach.

 

Nem véletlenül mondta, hogy minden követ megmozgatott Hitchens szignójáért. Derrick Johnson életkorával, és hogy nem volt méltó társa a linebacker sorban egyértelművé vált, hogy szerezni kell egy partnert és trónörököst egyben. Veach erre már tavaly kinézte magának a Cowboys üdvöskéjét, és próbált cserélni érte, ez azonban meghiúsult, és így kerülhetett Reggie Ragland Kansas Citybe a Billstől. Egy év elteltével viszont sikerült végre az egyezség, és Raglanddel együtt meglehet a köetkező 6-8 évre a stabil páros az LB-sorban. Erről is beszélt a Főnökök főnöke.

 

Próbáltunk érte cserélni tavaly augusztusban, de sajnos nem sikerült megegyeznünk a Cowboysszal. Így csak ültünk és vártunk a megfelelő jelöltre, és nagy örömünkre szolgált, hogy a srác, akit már augusztusban hajkurásztam, most elérhetővé vált, és a kör bezárult. Más lesz vele mint Dericckel a sorainkban, de a más nem feltétlen jelent rosszabbat.

 

Hitchens számára is imponált Veach lelkesedése, és hogy ő lehet a csapat vezére, mivel rábízták a játékhívásokat. Ugyanakkor nem győz eleget hálálkodni Sean Leenek, akitől nem kevés dolgot tanult el Dallasban, és igyekszik mind az ő, mind Derrick Johnson nyomdokaiba lépni, immáron Kansas Cityben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!