Connect with us

Érdekességek

A Hall of Fame meccs, ahol egy legenda megszületett

Valószínűleg mind tudjátok, hogy ma este 2-kor elkezdődik a 2018-as NFL szezon legelső meccse, a Cantonban megrendezett Hall of Fame Game a Bears és a Ravens között. Ezek a meccsek túlzottan nagy footballértékkel nem rendelkeznek, még az előszezonnál is érdektelenebbek. Egy Hall of Fame Game azonban kiemelkedik ebből a sorból, mert adott egy különleges történetet az utókornak.

1999-ben a 49ers nagyszerű irányítója, Steve Young a sokadik agyrázkódása után bejelentette a visszavonulását, amivel hatalmas űrt hagyott maga után. A 49ers nem volt teljesen felkészülve Young pótlására, ugyan ott volt Jeff Garcia tartaléknak, de nem igazán benne látták a jövőt. Emiatt a 2000-es drafton mindenképp szerezniük kellett egy irányítót, és a harmadik körben meg is találták a megfelelő játékost: Giovanni Carmazzit.

Carmazziról a 49ers GM-je Bill Walsh (háromszoros Super Bowl győztes edző) úgy nyilatkozott, hogy ő a 2000-es class legjobb irányítója, és benne látja a jövőt. Ezt meghallván pedig a média egyből elkezdte összehasonlítani Carmazzit a 49ers legnagyobb legendájával, Joe Montanával. Úgy gondolták ekkor, hogy a 49ers ismét egy csiszolatlan gyémántot talált, és Carmazzi lesz a következő Joe Montana. És mégis mivel lehetett volna a lehető legjobban felkonferálni a következő Joe Montanát? Hát azzal, hogy azon a meccsen küldik először pályára, amelyen Montanát beiktatják a Hall of Fame-be.

Joe Montanát 2000 július 29-én iktatták be a Hírességek Csarnokába, és 2 nappal később a 49ers játékosai pályára léphettek Cantonban, hogy lejátszák az 2000-es szezon első hivatalos meccsét a nagy legenda tiszteletére. Ezt a meccset meglepően sokan várták, hiszen mindenki azt hitte, hogy a következő Joe Montana legelső megmozdulásait láthatják majd.

És a helyzet az, hogy aki ezt várta, az bizony nem csalódott. Aznap, 2000 július 31-én valóban pályára lépett a következő Joe Montana, hogy először megmutathassa magát a világnak. Csak éppen nem ott, ahol eredetileg várták. Azon a meccsen a 49ers ellenfele ugyanis New England Patriots volt, akik először küldték pályára a 2000-es drafton 6. körben kiválasztott irányítójukat, egy bizonyos Tom Bradyt.

A folytatást pedig szerintem már mindenki ismeri.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!