About the author

17 Comments

 1. 1

  Fetyke

  Ahhoz képest, hogy mennyit foglalkoztál ma velük a Vikings-ot kifelejtetted a listáról. Csak gondoltam szólok. :)

 2. 2

  renningan

  Nem felejtettem ki. A Vikingsnál nincs jó elkapni tudó futó és normális harmadik számú elkapó sem, TE-ben is inkább csak jók, mint kiemelkedőek. 2,5 jó játékossal fel sem merült, hogy itt legyenek :)

 3. 3

  katonadani

  mondjuk Cookra azért vess majd egy pillantást :)

 4. 4

  csak ezt ne

  Ez szerintem egy reális lista, lehet másokat is kiemelni, de ezek tényleg elég erős elkapó brigádok.

  Sammy Watkins egy örök ígéret, de ha valaki, akkor Andy Ried kihozhatja belőle a nagy teljesítményt. A többieket láttuk tavaly, a nagy kérdés, hogy a kvázi újonc irányító többet-jobbat hoz-e össze velük, mint az örökké lefitymált “unalmas” Smith.

  Falcons a másik örök reménység. Tényleg minden adott egy újabb komoly idényhez, Ridley komoly erősítés lehet, tényleg ki kell rúgni az O koordinátort, ha ebből az anyagból nem lesz top 3-as O.

  A Browns, ahogy elemezgetem a csapatokat akár kitörési ponthoz érhetne, az első vereségek után bekiabálják Mayfieldet a pályára és akkor lehet, hogy megváltozik valami. (T-Mobil is sokkal jobb, mint az eddigi megítélése, de Mayfield akár komoly irányító is lehet, ha fejben összeszedi magát.) Csak ezt a rémesen béna edzőt, ezt tirhítanák el mielőbb a csapat mellől. Szinte szurkolok nekik.

  A Steelers sajnos jobb ezen a téren, mint mi (Pats), ha Big Ben esetleg egy döntő meccsen végig csúcsformát fut, ez még egyszer akár ki is derülhet, egyébként mint általában ez megint csak egy elméleti előny lesz.

  A Vikings mellett még érdekesnek tartom a Raiderst is, a Pats ezekkel van egy soron kb.

 5. 5

  BenszeT

  Talán a Giants is felfért volna: Beckham, Shepard, Engram, Barkley + bárki.

 6. 6

  Fetyke

  Akkor hadd vitatkozzam! :D
  Cook 4 meccs (igazából 3,5) alatt 11 elkapásból 90 yardot szerzett. Ezt vetítsd ki akkor egész szezonra és kijön egy 45 elkapás és 400 yard körüli teljesítmény. Mindezt úgy, hogy a 2. fordulóban egy kényszerű irányító csere is közbejött. Mi kell még, hogy egy futó elkapni tudjon? :)
  TE poszt! Inkább elit az, mint “csak” simán jó. A Steelers és a Browns Te-je a nyomában sem és Rudolphnak. Rob nyilván más dimenziót képvisel a Pats elkapó sorát eleve csak ő húzza fel igazán jelenleg, és Kelce is jobb ezt belátom. De Kyle a RZ szituációkban TOP 3, ráadásul még blokkolni is tud, a yardokat pedig a liga legjobb elkapó párosa mellett nyilván nem neki termelnie mezőnybe. Bőven TOP 8, ha nem TOP 5 játékos ő a maga posztján.
  3. számú elkapónak pedig leigazoltuk Wright-ot a maciktól, ahol tavaly 614 yardot termelt. Szerintem WR3-nak ez bőven megteszi.
  Tehát adva van egy minimum TOP 8 TE, egy Hunt tehetségű (kicsit jobb is) futó (Cook) és a liga legjobb elkapó párosa (hármasa). Reálisan (is) nézve ennek a mostani Vikings elkapó szekciónak nem 2,5, hanem 4-4,5 jó játékosa van, és a helyük valahol kicsit megelőzve a Kansast lenne a listán. :D

 7. 7

  fodorp55

  A Saints szerintem ráfért volna a listára, Micheal Thomas, Ted Ginn es Meredith elég jó WR trió, nem beszélve a Kamara-Ingram párosról es a QB, Drew Brees :D

 8. 8

  renningan

  Melvin Gordonnal 58 elkapása volt tavaly 476 yardért és TD-ért. Ez mennyiségileg tök szép, de ezek mind ilyen pofonegyszerű passzok voltak, ha a Chargersnek egyértelmű passzszituációja volt, amikor nagyon kellett a pár yard, akkor nem Gordont keresték a labdával. Az pedig tök mindegy, hogy milyen jól fut valaki, az most nem számít. Cook is elkaphat ennyit, de ettől még nem fut útvonalakat, nem lehet kiküldeni akár szélre is (vagy legalábbis eddig nem nagyon láttuk), azért messze nem egy Bell.

  Rudolph szerintem messze van az elittől, ahogy amúgy a legtöbb TE, szóval szerintem a jó egy tök reális dolog, de ahogy Cooknál nem számít, hogy milyen jó futó, itt sem számít, hogy milyen jó blokkolni. Az irányítócsere pedig

  BTW a Lionsnál van két nagyon jó elkapó (csak Detroitban volt két 1000+ WR az egész ligában), egy tök jónak kinéző WR3, az egyetlen futó, aki LeVeon Bellel egy szinten van elkapások terén (igaz, futni egyáltalán nem tud), csak hát ugye nincs normális elkapó TE. Ha csak a PFF értékeléseket nézzük, akkor Tate a legjobb WR, utána jön Thielen és Diggs, majd picit lemaradva Jones, ezt akár egyenlősíteni is lehet, vagy ha a Vikings nyer, akkor is csak minimálisan. Riddick minden fennmaradó játékosnál jobb elkapásokban, az újonc futó annyit biztosan tud majd elkapásokban, mint Cook, a WR3 meg Golladayt elnézve inkább a Lions.

  A Lions mellett is lehet érvelni :D ahogy pl az Eagles mellett is, akiket eredetileg a Pats helyére tettem. A Vikings szvsz top10, de a top5 azért túlzás, és pláne túlzás a Chiefs elé tenni őket :D

 9. 9

  renningan

  Elsőre nálam az Eagles is a listán volt, de a Raiders és a Dolphins eszembe sem jutott.

 10. 10

  renningan

  A QB nem számít :D gondolkodtam a Saintsen, de egyszerűen a Ginn-Meredith duót nem tartottam jobbnak, mint a Washington-McDonaldot, vagy legalább nem voltak annyival jobbak, mint amennyire a Brown-Juju-Bell trió jobb az amúgy tényleg félelmetes Thomas-Kamara-Ingram hármasnál.

 11. 11

  Fetyke

  Mióta lett az NFL pontozásos sportág? Mióta ér többet az, ha valaki fut egy úgynevezett 10 yardos útvonalat, és aztán megkapja a labdát, mintha megkapná a passzt a LoS mögött és még elviszi azt 10 yardnyi távolságra.? Nem ugyanoda teszik le a disznóbőrt? Azt sem értem, hogy milyen alapon nyilvánítunk egyes passzokat pofon egyszerűnek, másokat pedig nem? Ez szerintem olyan lenézés, aminek nincs helye a fociban! Az NFL-ben nincsenek pofon egyszerűen elkapható labdák (lásd Howard), nincsenek pofon egyszerű szerelések (lásd Minneapolis Miracle) és nincsenek pofon egyszerű passzok sem (lásd mondjuk Ryan INT-ek a Saints elleni hazai meccsen). Pontosan az a szép eben a sportágban, hogy itt minden játékért, minden egyes yardért vagy pontért kő keményen meg kell izzadni, nem ritkán az egészségedet is oda kell adnod érte. És mindezt illene tisztelni!
  A Lions mellett szépen érveltél, de tegyük ezt egy kicsit helyre. :) Az elkapó párosokat hozzuk ki döntetlenre. :) De azt azért már te is csak viccnek szántad, hogy Riddick a sorban következő elkapó a két rosterről. Mondjuk humornak is erős. :) Riddick a kanyarban sincs Rudolphoz képest. Néha nem ártana a statisztikákat is megnézni, mielőtt leírsz valamit. Hogy az új futótok miben mit tud teljesíteni előbb nézzük meg, ne jósolgassunk! A WR3-at is úgy adtad Gollodaynek, hogy nem egész 140 yard mínuszban van Wrigth-hoz képest a tavalyi szezon alapján. Szóval összegezve: WR1-2 döntetlen, Rudolph sokkal jobb Ridicknél, WR3-ban pedig Wright számai verik Gollodayt, és a Lions kerete el is fogyott, míg nálunk a Vikingsnál még azért akadnak játékosok (Cook vagy Treadwell).
  És itt most nem csak a Vikings-ról van egyébként szó, bár érintettként én nyilván értük kampányolok. Teljesen értem a Saints vagy a Giants szurkolókat is, akik szintén nem értik, hogy a 1,5 (legfeljebb 2) emberes Pats és Browns elkapó szekció hogy kaphatott helyet a top5-ben az ő sokkal jobb és mélyebb soruk helyett (főleg Saints).

 12. 12

  pritek

  “az egyetlen futó, aki LeVeon Bellel egy szinten van elkapások terén” ??? Öööö izé ööö….

 13. 13

  renningan

  Sorry, ez van. Azóta ér többet egy jól megfutott 10 yardot útvonal, mióta Gordon helyett az egyértelmű passzszituációkná egy undrafted futó lesz fel a pályán, mert faszság Gordont fennhagyni, mert sokkal nagyobb az esélye, hogy elszarja a játékot, mint az, hogy nem :). És vannak pofonegyszerű labdák és szerelések, amiket kötelező megcsinálnod, különben kikopsz a ligából.

  Riddicken lehetne vitázni, de ettől függetlenül a legtöbb szaki az NFL legjobb gadget játékosa: semmit nem tud igazából, csak elkapni, azt viszont zseniálisan. A statok pedig nem feltétlenül jelentenek bármit is: Eric Ebron például kb hasonló számokat hozott, mint Rudolph, de a kanyarban sincs hozzá képest.

  Egyébként: ha az amcsiknál rákeresel, találsz majd olyat, ahol a Vikings az első és találsz olyat is, ahol a Patriots az első. Sőt, olyat is, ahol pl a Bucs a harmadik :D De olyat is, ahol a Cheifs az első :D Nyilván, mindenki a saját értékítélete szerint rakja ezt össze. Ameddig tudsz mellette érvelni, addig jól van ;)

 14. 14

  Fetyke

  Akkor ezt jól megbeszéltük! :)
  Bocsi, ha esetleg néha már sok voltam, de kezdődhetne már a szezon. :D

  És ha már így “összejöttünk”, meg szabad kérdezni, hogy te mit vársz a Lionstól idén és a csoportunktól?

 15. 15

  renningan

  Nem volt ezzel semmi gáz, így lehet szerintem vitázni :D

  Szerintem a Lions kerete még mindig 7-9 és 9-7 között van reálisan, eddig Stafford formájától függött, hogy jött ki a lépés. Ha Patricia tényleg össze tudná rakni a védelmet annyira, hogy top10-es legyen kapott pontokban, a támadófal egészséges lenne és nem a Lionsé lenne megint a legszarabb futójáték, akkor egy magabiztos 10-6 és egy PO szerintem összejöhet, vagy akár jobb is, de az már meseszerű lenne.

  A Vikings a legjobb a csoportba, szerintem vagy 13-3-as szezonjuk lesz, vagy 8-8-as és teljesen érthetetlenül bezuhannak, mint tavalyelőtt. Most előbbire tippelnék, kétszer vernék a Packerst és 1. vagy 2. kiemeltek lennenének a csoportban.

  A Bearsszel én egyelőre nem számolok, a Packers pedig valahol 10-6 és 12-4 között lesz szerintem. PO-ba a Vikings és a Packers szvsz biztosan bejut, a Lions lehet a meglepetés harmadik.

 16. 16

  Fetyke

  Nagyjából így látom én is!
  A Bears nem rossz csapat, de pont ott vannak hiányosságaik (pass rush és irányító poszt), ahol az eben a csoportban végzetes, így én egy 4 győzelemnél többet nem várok tőlük.
  Valahogy az az érzésem, hogy a Packersnél túl nagyok az elvárások Rodgerssel szemben. Azért 35 évesen egy ilyen vállsérülésből szerintem nem lehet úgy felépülni, hogy ne érezze meg az ember azt a szezononkénti majd 500 dobást amit csak a meccseken el kell majd engednie (a tehermentesítését meg sem kísérelték). Ha így lesz, akkor a 10-6-sem biztos. Ha nincs igazam, akkor hozhatják a csoportot is.
  Én tartok tőle, hogy Matt igen is képes összerakni az egyébként nem rossz nevekből álló oroszlános védelmet, és akkor egy nagyon jó kis ütős csapat lesztek (1 vereséget számolok is ellenetek) és én a csoport 2. helyére tenném a Lions-t. Főleg ha a draftolt futótok is beválik. Ja! És játszani a kezdő sípszótól kell, nem a 3. negyedtől. :)
  Legerősebb, legkészebb csapat szerintem is mi vagyunk, de azért a 13-3 nagyon álomszerűnek tűnik. Idén megyünk az Pats, Eagles, Rams hármashoz, jönnek a szentek és még ott vannak a csoportrangadók (Lions, Packers) is. Én egy 11-5-öt számolok reálisan, és az nem biztos, hogy csoportgyőzelmet ér. De mint azt annyiszor láttuk, a PO amúgy is egy másik bajnokság mindig.

  Így én Vikings, Lions (mindketten PO), Packers, Beras sorrendet várok és remélek.

 17. 17

  renningan

  Hát, ezt nagyon adnám :DD

  Szerintem a Vikings egyébként oda-vissza veri majd a Packerst és egyszer a Lionst, plusz kettő a Bears ellen. A Pats nem lesz meg, de a Rams igen és a Saints-Eagles hármasból is az egyik szvsz. Rodgers válla pedig tényleg kérdéses lehet, de ameddig nem látom, hogy romlott volna a teljesítménye, addig nem merem alábecsülni.

Comments are closed.

2019 Fűzővel Kifelé! Impresszum     Infinety hirdetés   Kapcsolattartó: Veres Annamária

Honlapunk az élmény javítása érdekében sütiket használ. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás