Connect with us

Minden ami NFL

Az NFL öt legjobb elkapószekciója

Lassan kezdődik a szezon, ilyenkor még mindenki ugyanolyan jó és ugyanannyi esélye van bármire – legalábbis azt mondják. Mi azonban a Power Rankingünk után újra megkíséreljük a lehetetlen, rangsorba állítjuk az egyenlőket és megpróbáljuk kiválasztani az NFL öt legjobb elkapószekcióját.

 

 

A rangsor felállítása során egyedül azt vettem figyelembe, hogy melyik csapatnak vannak a legjobb elkapói, beleértve az elkapni tudó tight endeket és futókat is. Csak az elkapókvalitások számítottak – vagyis egy James White most többet ért, mint egy MVP Adrian Peterson – és a legjobb elkapóötösök kerülhettek fel a listára. Az alapkoncepció a 3 WR, 1 TE, 1 RB volt, de természetesen nem ragaszkodtam ehhez a felálláshoz: ha valahol volt két jó futó vagy TE, az is belefért. A lényeg az volt, hogy a minőség mellett a mennyiség is adott legyen.

 

 5. Pittsburgh Steelers
 WR: Antonio Brown, JuJu Smith-Schuster, James Washington
 RB: Le'Veon Bell, TE: Vance McDonald

 

A Steelers évek óta az egyik legjobb skillpozíciós szettel rendelkezik az egész NFL-ben, a Bell-Brown duó a legjobb az egész ligában. Juju révén végre lett egy jó második számú elkapó is a csapatban, az újonc James Washington pedig tovább bővítheti a hagyományosan jó Steelers elkapó-pickek listáját. Az egyetlen probléma az offense-ben a TE-pozíció, ahol elég nehéz volt dönteni McDonald és Jesse James között, de hiába volt utóbbi tavaly többet használva, én inkább McDonaldnak szavaznék bizalmat.

 

A tavalyi teljesítménye ennek az ötösnek (pontosabban négyesnek, mert Washington újonc): 258 elkapás, 3 293 yard és 19 TD.

 

 4. New England Patriots 
 WR: Julian Edelman, Chris Hogan/Kenny Britt/Eric Decker
 RB: James White, Sony Michel, TE: Rob Gronkowski

 

Első nekifutásra nem tettem a Patriotst a listára, mert oké, hogy Gronkowski elit, White jól tud elkapni és Edelman is egy tök jó slot elkapó, Sony Michelből pedig egy nagyon jó, elkapni is tudó futó lehet, ez még mindig csak négy játékos és ők sem feltétlenül a legjobbak (kivéve persze Gronkot). De mivel mégiscsak elkapószekcióról beszéltünk, így helye van a Patriotsnak a toplistán, hisz nincs még egy csapat ennyi közepesnél talán jobb elkapóval, akikből bármi lehet.

 

És hogy miért van a Patriots a Steelers előtt? Mert bár Bell és Brown kétségtelenül elit és Juju is tendál a nagyon jó felé, ez így még mindig csak egy háromfejű szörnyeteg. White, ha csak az elkapókvalitásokat és az 51. Super Bowlt nézzük, nem sokban marad el Belltől, Sony Michel pedig simán hozhatja Washington számait. Persze a Brown-Juju duó sokkal jobb, mint Edelman és bárki más, de Pittsburghben viszont távolról sincs Gronk szintű TE, ő pedig annyival jobb a mint McDonald, James vagy a legeslegjobb elkapókon kívül bárki, hogy ha nüanszokkal is, de az ötszörös bajnok felé dönti el az összehasonlítást.

 

A tavalyi teljesítménye ennek az ötösnek (úgy, hogy Michel újonc, Edelman nem játszott és Hogannel számolva): 159 elkapás, 1 952 yard és 16 TD.

 

 3. Cleveland Browns
 WR: Jarvis Landry, Josh Gordon, Corey Coleman
 RB: Duke Johnson, TE: David Njoku

 

 

Hihetetlenül sokat erősödött a Browns tavalyhoz képest, már amennyiben Landy mellé veszünk egy teljesen tiszta, egészséges Gordont is – amire nincs garancia. A tavalyi év elkapótéren ennek megfelelően pocsék is volt, a legtöbb elkapással rendelkező játékos a csapatban Duke Johnson, a harmadik pedig Njoku volt. Ők ketten maradtak is, ráadásul az újonc TE-k első éve mindig gyenge, itt egyedül az a kérdés (már Gordon mellett), hogy Coleman végre fel tud-e nőni az első körös státuszához. Egyelőre ordas nagy bust, de a potenciál mégiscsak benne van, és egyébként pont emiatt került ide a Browns: ha mindenki a legjobbját hozzá, brutálisan jó lehet a Browns offense akár Taylorral, akár Mayfielddel.

 

A tavalyi teljesítménye ennek az ötösnek (úgy, hogy Gordon alig játszott eltiltás miatt): 259 elkapás, 2 616 yard és 19 TD.

 

 2. Atlanta Falcons 
 WR: Julio Jones, Mohamed Sanu, Calvin Ridley
 RB: Devonta Freeman, Tevin Coleman

 

Az első csapat, ahol kénytelen voltam megbontani az alap felállást, mert TE-k terén nagyon nem áll jól a csapat, legalábbis Austin Hoopert messze nem tartom olyan hatékonynak elkapások terén, mint Tevin Colemant. Jones vitán felül a liga egyik top3-as elkapója, Sanu egy korrekt WR2, Ridley pedig egy első körös tehetség hatalmas potenciállal. A Freeman-Coleman duót sem kell senkinek bemutatni, a liga egyik legjobb futópárosa, ráadásul mindkettőjüknek remek kezei vannak, nem rajtuk múlott, hogy tavaly nem használták ki megfelelően a képességeiket (Freemannek például csak 36 elkapása volt, amikor tavaly és tavalyelőtt 54-et és 73-at mutatott be).

 

 

A tavalyi teljesítménye ennek az ötösnek (úgy, hogy Ridley újonc): 218 elkapás, 2 763 yard és 12 TD.

 

 1. Kansas City Chiefs
 WR: Sammy Watkins, Tyreek Hill, Chris Conley
 RB: Kareem Hunt, TE: Travis Kelce

 

A Chiefs az a csapat elkapószekció terén, ami a Steelers lehetne, ha lenne egy jó TE-je. Kelce már-már gronki magasságokban van hatékonyságban, Hill a liga legjobb speedstere, Sammy Watkins pedig egészségesen és egy jó rendszerben brutális lehet, hisz már a Billsben is képes volt 1000 yardot szerezni a semmiből, Hunt pedig egy fiatalabb, még kiforratlanabb verziója Bellnek. Egyedül az ötödik tag megtalálásával voltak problémák, de végül is öt elit skillpalyer egyik csapatban sincs (négy sem a Chiefsen kívül), ez a négyes pedig bármelyik +1 fővel első lenne a ligában.

 

Ráadásul az egész ligában csak a Patriots (Cooks+Gronkowski) és a Lions (Golden Tate és Marvin Jones)volt képes két 1000+ yardos elkapót felmutatni a Chiefsen (Kelce+Hill) kívül, csak ugye Cooks már a Ramst erősíti.

 

A tavalyi teljesítménye ennek az ötösnek (úgy, hogy Conley csak öt meccsen játszott): 261 elkapás, 3 444 yard és 26 TD.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!