Connect with us

Hír

Cousins 90 millió garantáltat utasított vissza a Jetstől

Kirk Cousins egy 3 éves, $84 milliós, teljesen garantált szerződést írt alá a Minnesota Vikings csapatával. Volt azonban egy csapat, a New York Jets, akik még ennél is többet kínáltak és megadták volna neki az évi 30 millió dolláros fizetést, amiből szintén minden egyes cent teljesen garantált lett volna.

 

Cousins úgy döntött a piac nyitása előtt, hogy egy stáb forgathat körülötte, így bepillantást nyerhetünk a folyamatba. A teljes videót IDE kattintva nézhetitek meg, ahol Cousins beszél arról is, miért választotta a Vikingst. Ez pedig egy kivágott jelenet a történetből, ahol Cousins épp megkapja a hírt a Jets 90 milliós ajánlatáról és egyből reagál rá, hogy ez mennyire jó abból a szempontból, hogy a Vikingst így magasabb ajánlatra kényszeríthetik:

 

Tehát Cousins vágya kvázi végig a Vikings volt, viszont szerették volna feljebb verni az árat, a Jets pedig mindent elkövetett annak érdekében, hogy ez sikerüljön. Az is kiderül a videóból, hogy egyértelműen csak a teljes garantált szerződés volt opció, különben csak egyéves szerződéseket írt volna alá Cousins. És ahogy ő maga is megállapítja, a szabadügynökpiac egy külön állatfaj és nagyon máshogy működnek a dolgok, ha szabadon vihető az ember.

 

Érdekes, hogy végül a Jets is jól járt, hiszen fel tudtak cserélni Sam Darnoldért 1/3-ra, akinek ha figyelembe vesszük a korát, fizetését és tehetségét, még akár azt is mondhatjuk, hogy összességében jobban jött ki a Jets abból, hogy Cousins nem fogadta el az ajánlatukat.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!