Connect with us

Fantasy

FK Fantasy 2018 – Top 28 RB

Szokás szerint a legjobb fantasy irányítók után, a legjobb futók következnek. Talán évek óta nem volt olyan bő a kínálat top RB-kből, mint idén, így még az első kör végén draftoloknak is jut jónak tűnő jelölt.

 

 

 

1. Todd Gurley

 

Már az első helyért is hatalmas a tülekedés, nálam mindössze egyetlen szempont miatt előzte be Gurley a többieket. Ez pedig a körülötte lévő csapat. A Rams jelenleg sokkal nagyobb potenciállal bír, mint a többi top futó csapata, így sokszor juthatnak el a célterületre, kevésszer kell majd az eredmény után rohanni és szabadon lehet tömni labdával Gurley-t. Szerintem senki nem várjon olyan évet a Rams futója részéről, mint a tavalyi év második fele, de ettől még elég biztos választásnak tűnik.

 

2. Le’Veon Bell

 

Bell alig marad el Gurley mögött, de szerintem a Steelers nagyobb százalékban fog a passzjátékra támaszkodni, mint a Rams. Másrészt, Bellnek van egy bizonyos Brown nevű csapattársa is, aki nem hagyja, hogy egyszemélyes legyen az offense. Ami mellette szól, hogy ismét franchise tag alatt játszik, így a Steelers valószínűleg igyekszik kisajtolni belőle mindent.

 

3. Ezekiel Elliott

 

Elliott az első két vetélytárstól két fontos paraméterben marad el. Az egyik a csapat erőssége, a másik pedig a passzjátékban elfoglalt kisebb szerepe. Mellett szól azonban, hogy a Dallas passzjátéka kevésbé fog működni, így kiemelt mennyiségre számíthat labdacipelések terén. Könnyű dolga valószínűleg nem lesz a 8-9 emberes boxok ellen, de az elmúlt két évben már ezt megszokhatta.

 

4. David Johnson

 

Én az első három hely után kerülnék bajba, mert a következő futóknál már több kérdőjelet érzek, mint a dobogósoknál. Amilyen lazán volt tavaly Johnson az 1/1 legtöbb ligában, most olyan nehéz szívvel fogják kihúzni őt a top5-ben. Nem csak a sérülés aggasztó esetében, de a Cardinals offense gyengélkedése sem fogja segíteni. Mellette szól azonban, hogy rá épül az egész támadósor, valamint hogy nem sok ilyen képességű route runner van a futók között, mint ő.

 

5. Kareem Hunt

 

Hunt tavaly valószínűleg sok játékost segített ligagyőzelemhez, de idén kicsit veszélyesebb a draftolása. Sokkal nagyobb az elvárás vele szemben és sokkal kiszámíthatatlanabb az offense körülötte. Ami mellette szól, hogy a Chiefs várhatóan továbbra is intenzíven fogja használni, de meg lennék lepve, ha olyan monster meccsei lennének idén is, mint tavaly.

 

6. Saquon Barkley

 

Nagyon magas helyezés ez egy rookie esetében, de Elliott is körülbelül itt kezdett a fantasy listákon és abszolút megérte. Barkley pedig még egy fokkal veszélyesebb fegyver a Dallass futójánál, így elszalasztott lehetőség lenne tovább halogatni a kiválasztását. A Giants offense azért egy jókora red flag idén is, de azt szerintem mindenki tudja, hogy a tavalyinál több van bennük.

 

7. Leonard Fournette

 

Fournette száraz statisztikái jól mutattak tavaly, de aki jobban figyelt a játékra, az tudja, hogy a fiatal futó inkább a sok labdának köszönhette a yardjait, mintsem saját magának. Ennek ellenére a Jaguars támadójátéka továbbra is köré fog épülni, így kiegyensúlyozott pontokra számíthatunk részéről.

 

 

8. Alvin Kamara

 

Kamara egy komoly mismatch volt tavaly a védelmeknek és nem is igazán sikerült semlegesíteni. Én mégsem javaslom, hogy túlzottam felüljünk a bandwagonra, mert Ingram továbbra is komoly snapeket fog tőle elvenni, valamint a defense-eknek is meg lesz a válasza a tavalyi év újonc támadójára.

 

9. Dalvin Cook

 

Cook a sérülése miatt nem mutathatott meg magából mindent, pedig amíg pályán volt, addig komolyabb tényezőnek tűnt, mint Kamara. A Vikings offense hasítani fog, ebből pedig komoly szerepet követel majd magának a fiatal futó is. Egyetlen aggály vele kapcsolatban, hogy Murray sok snapet, főleg goal line közeli snapet fog elvenni tőle.

 

10. Devonta Freeman

 

Freeman feje fölött mindig ott lebeg Coleman arcképe, de egyelőre Freeman a meghatározó futó a csapatnál. A Falcons támadójátéka továbbra is a liga első felébe tartozik és a támadófal is egészen szenzációs előtte.

 

11. Melvin Gordon

 

Gordon koránt sem váltotta meg a világot, de a Chargers felemelkedéséből ő is kiveheti a részét. Értékes snapeket veszthet a passzjátékok alkalmával, de még mindig a snapek nagy százalékában van fent a pályán.

 

12. Jordan Howard

 

Howard egy teljesen konzervatív Bears offense-ben is tudott szép meccseket felmutatni, Nagy érkezésével pedig végre nem 8-9 emberes boxok ellen kell futnia, hanem lesz egy kis terület is előtte. Cohen nem az a klasszikus futó mellette, így pár trükkösebb játék kivételével szerintem Howardé a snapek nagy része.

 

13. Joe Mixon

 

Mixon tavaly talán kisebb csalódás volt, de sok vetélytárs sorakozott mellette és a Bengals offense is borzalmasan nézett ki. Idén kicsit erősödött a fal, vetélytársak távoztak mellőle, így minden adott lehet a fejlődéshez.

 

14. Alex Collins

 

Collins nagyon kevés időt kapott tavaly, de rövid idő alatt megmutatta, hogy van benne fantázia. Egyelőre kitalálhatatlan a Ravens támadófelfogása, de szerintem Collins komoly szerepre számíthat.

 

15. Christian McCaffrey

 

Anderson érkezése nem tesz jót az apró futónak, de Kamara mellett a liga másik nagy mismatche a Panthers játékosa. A csapat filozófiája pedig hogy gyorsan a playmakerek kezébe kerüljön a labda, így McCaffrey-n múlik mit hoz ki belőle.

 

 

16. LeSean McCoy

 

A tavalyi évhez képest McCoy helyezése esik a legnagyobbat nálam, amit egyrészt korának, másrészt a Bills offense játékosállományának köszönhet. Skill posztokon tavaly se volt valami erős a Buffalo, de a támadófal legalább korrekt volt. Idén ez nem mondható el és egyszer McCoyból is kifogy az üzemanyag.

 

17. Derrick Henry

 

Murray távozásával ő lett a lead back, de Dion Lewis megjelenése nem segíti a helyzetét. A goal line szituációk vele vannak és tavaly biztatóan is mozgott, de 100%-osan nem lennék nyugodt a draftolásakor.

18. Royce Freeman

 

A második újonc a listán a Broncos futója, aki egyelőre még nem kristálytisztán elsőszámú, de már egyre hangosabbak a pletykák, miszerint kezdeni fog. A lábában rengeteg kilométer van, de így is messze tehetségesebb, mint Booker.

 

19. Jay Ajayi

 

Az Eagles backfield tavalyhoz képest eggyel kiszámíthatóbb lett, de továbbra sem fognak a futók elképesztő yardmennyiséget halmozni. Pederson nagyszerűen variálja a playeket, így még a biztos választásnak ígérkező Ajayit se merném korábban kihúzni.

 

20. Rashaad Penny

 

Penny kapcsán több a kérdőjel, mint pozitívum, de mégis úgy érzem, hogy működni fog egy bizonyos szintig a dolog. Nem biztos, hogy kezdő lesz, nincs előtte fal és a passzjátékban se olyan pazarul vesz részt, mégis van benne valami plusz, ami miatt egy stabil RB2 lehet.

 

21. Mark Ingram

 

Ingram minden egyes évben alul van értékelve és ez most sincs másképp. Kamara egyre több snapet lop el tőle, egyre idősebb is lesz, de mégis ő van fent az első play első drive-jában Brees mellett. Kamara ellen pedig a goal line szituációkkal kompenzálhat.

 

22. Jerrick McKinnon

 

McKinnon egy üde színfoltja volt a tavalyi évnek, mert Cook kiesése után nagyon dinamikus játékkal rukkolt elő. Most szinte elsőszámú futóként mutathatja meg mit tud. Vannak kétségeim afelől, hogy mit fog kezdeni a tömött boxok ellen a tackle-ök között, de Shanahan rendszerében tarolhat is akár.

 

23. Lamar Miller

 

Én már nem sokat nézek ki Millerből, de a Texans offense Watsonnal jól muzsikálhat, ennek pedig ő is az egyik haszonélvezője lehet.

 

24. Ronald Jones

 

A Buccaneers offense egy hatalmas kérdőjel, így senkit nem tudok kiemelni Evans kivételével, akiben őszintén bízni mernék. Jones ugyan elsőszámú futónak tűnik, de egyáltalán nem tudom mit várhatunk tőle.

 

25. Rex Burkhead

 

A Patriots futókkal már évek óta vigyázni kell, de valamelyikük egészen biztos, hogy termelni fogja a pontokat. Én Burkhead mellett teszem le egyelőre a voksom, de ez nem több, mint szimpla kockáztatás.

 

26. Kenyan Drake

 

Drake mellett az egészen fantasztikus évzárás szól, de ellene szinte minden más. A Dolphins offense nem tűnik sokkal erősebbnek, kapott egy fiatal és egy veterán ellenfelet is, így csak abban bízhat, hogy a training campek alatt megőrzi az első helyét.

 

27. Chris Thompson

 

Thompson annak ellenére se lenne a listán, hogy passzjátékban kevés párja van a ligában, de Guice sérülésével már egészen más a helyzet.

 

28. Kerryon Johnson

 

Nehéz bízni bármelyik Lions futóban, de ha már valakiben kell, akkor a legnagyobb potenciállal rendelkezőre tegyük le a voksunkat.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!