Connect with us

Fantasy

FK! Fantasy 2018 – Top14 Quarterback

Lassan létrehozunk minden FK! fantasy ligát, így pedig el is kezdjük szokásos sorozatunkat, ahol bemutatjuk, szerintünk kiket érdemes igazán draftolni. A rangsor felállításánál az FK! Ligák beállításait vesszük figyelembe és egy 14 fős rangsort olvashattok, hogy minden játékosnak ajánljunk egy kezdő QB-t.

 

1. Aaron Rodgers

 

Nem hiszem, hogy bárkit meglepetésként érne Rodgers első helye. A Packers irányítója nem csak a való életben, de a fantasy körökben is a liga egyik legjobbja. Mellesleg mellette nincs jó futójáték sem, így továbbra is a passzjáték fog dominálni Wisconsinban. Első helyét erősíti, hogy lábon is veszélyes, így futott TD-ket is szerezhet, valamint, hogy a Packers védelme engedhet annyi pontot az ellenfeleknek, hogy ne pihenjenek a meccsek végén.

 

2. Tom Brady

 

A New Englandnél sosem voltak szívbajosak felborítani a passz-futás egyensúlyát az előbbi javára, minden idők legjobb irányítójával a kulcspozícióba pedig ezt meg is tehetik. Egyes vélemények szerint a Patriots elkapószekciója nincs a liga legjobb egységei között, de Brady továbbra is termelni fogja a pontokat, akár másodhegedűsökkel is.

 

3. Deshaun Watson

 

Húzok egy merészet és Watson a harmadik a listámon. Kicsit túl nagy a hype körülötte, mert olyan sorozatott tett le tavaly az asztalra, ami nem biztos, hogy megismételhető, de fantasy szempontból nem elhanyagolható, hogy Watson a nagy játékok mestere lehet idén is. Sok futást, 40-50 yardos TD-ket várok. Az egyetlen veszély a támadófal, ami iszonyú gyenge előtte.

 

4. Kirk Cousins

 

Cousins a való életnél már csak a fantasy világában alulértékeltebb. Egy nagyságrendekkel gyengébb támadósorban is kezdő fantasy számokat hozott az elmúlt években, most pedig igazán nagyot robbanthat. Thielen, Diggs, Cook, Rudolph és egy jó edzői stáb van mögött. Mi kell még?

 

5. Carson Wentz

 

Sok kis ligában valószínűleg csere irányítónak húzták csak be tavaly az Eagles irányítóját, aki az idény közepére stabil ponttermelő lett. A támadósor és a rendszer kiváló körülötte, ha jól megy a felépülése, akkor minden adott egy ismétléshez.

 

6. Drew Brees

 

Az egyetlen aggasztó tényező a jó fantasy teljesítménye mellett, hogy a futójáték végre aranykorát élheti a csapatnál. Ez a szurkolók és maga Brees szempontjából is örömteli, de értékes pontokat vehet el tőle a virtuális térben. Mindezek ellenére Brees továbbra is az 5000 yard körüli teljesítményt fogja célba venni.

 

 

7. Cam Newton

 

Aggasztó lehet a passzjáték leépülése a csapatnál, de Newton még mindig olyan tényező a földön, hogy nem kerülhet túlzottan hátra a listákon. Ilyen dual-threat QB még mindig nincs a ligában, csak közelíteni próbálnak hozzá. A rendszer pedig, ha nem is egy nehézbombázáshoz, de sok rövid passzos játékhoz szépen épül körülötte, amiből a playmakerei termelhetik számára a pontokat.

 

8. Matt Ryan

 

A Falcons támadójátéka tavaly kicsit visszaesett, de még mindig rendelkezésre áll az alapanyag Ryan számára. Ridley érkezésével tovább bővült a célpontok száma is, pedig eddig sem állt rosszul ilyen téren a csapat.

 

9. Matthew Stafford

 

A Lions akárhogy is próbálkozik, nem tud javítani a futójátékán. Ennek pedig egyetlen haszonélvezői Stafford tulajdonosai lehetnek, akik továbbra is stabil ponttermelésre számíthatnak a csapattól. Pánikolni pedig akkor sem kell, ha Stafford 5 ponton áll az utolsó negyed előtt, mert tudjuk mi jön a végén.

 

10. Russell Wilson

 

Nagyon félek a Seahawks támadójátékától, mert sem a fal, sem a célpontok nem képviselik a legmagasabb minőséget Wilson körül. Wilson azonban Newtonhoz hasonlóan olyan kétélű fegyver, akihez nem sok mindenkit lehet hasonlítani. Egyáltalán nem az a játék jellemzi, mint Newtont, mégis hasonlóan termelékeny lehet fantasy pontok szerzésében.

 

11. Ben Roethlisberger

 

Sokan várják már Big Ben behorpadását, de még szerintem csalódniuk kell. A támadójáték továbbra is bivalyerős lesz a Kohászoknál, a Bell-Brown-JuJu-McDonald tengelyre pedig lehet is építeni.

 

12. Patrick Mahomes

 

Mahomes amolyan boom or bust választás, ahogy maga az egész csapat is a fiatal irányító miatt. Az biztos, hogy Mahomes potenciálja miatt rengeteg lehetőség van a csapat támadórészlegében és az egyik legjobb személyzete is van a fiatal játékosnak. Ráadásul már a védelem sem a régi, így előfordulhat gyakran, hogy kapaszkodni kell majd.

 

13. Philip Rivers

 

A Chargers az egyik titkos esélyes az idei évben, mert a támadó és a védőoldaluk is nagyon rendben van. Rivers akár előrébb is lehetne a listán, ha nem veszti el az egyik legmegbízhatóbb emberét Henry személyében. A jó szerepléséhez a fiatalok jó teljesítménye is kell azonban.

 

14. Jimmy Garoppolo

 

Nem tudok eléggé felülni még a bandwagonra, de az biztos, hogy Garoppolo játékában is sok a lehetőség. Annyira nem érzem még késznek a 49ers offense-t, de Shanahan már megmutatta, hogy mire képesek a támadósorai.

 

+1 Marcus Mariota

 

Mariota egy nagyon tehetséges irányító, aki nem tudott mindent megmutatni magából, többet között az edzői stábnak köszönhetően. Idén kapott pluszba egy Dion Lewist, aki kevésbé olyan játékos, mint Murray, így talán nem fog a futás felé teljesen eltolódni az offense.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!