Connect with us

Érdekességek

Így nézhet ki a vadiúj Giants front 7

Egy új szakmai stáb vette át az irányítást New York kék felén, akik kisebb változásokat is hoztak a csapatba. Így volt ezzel James Bettcher, a frissen kinevezett védőkoordinátor is, aki a Cardinalstól adoptált 3-4-es felállást ültetné bele a 4-3-as Giantsbe.

 

 

Bár a magam részéről óvatoskodva figyeltem ezt az átállást, de most már a Giantstől is lekommunikálták, hogy sémaváltás lesz – méghozzá a legfrissebb, nem hivatalos depth charttal. Dave Gettleman offseason tevékenységei mind arra törekedtek, hogy ez minél kevesebb problémával járjon, hiszen nagyon sok olyan játékost igazolt illetve draftolt, akik a hatékony váltást teszik lehetővé.

 

Három újonc is a kezdőben kapott helyett a depth charton, akik közül Saquon Barkley vagy Will Hernandez egyáltalán nem meglepetés. A harmadik körös B.J. Hill már inkább lehet az, aki az új 3-as frontban lesz kezdő defensive end. Azonban mivel Josh Maurót a leigazolása után négy nappal elmeszelte a liga 4 találkozóról, meg volt ágyazva neki az út a kezdőig, és a riportok alapján nem fogja egykönnyen kiadni azt a kezei közül. A Hill – Harrison – Tomlinson hármas nem hangzik rosszul, a futóknak rémálmai lesznek majd.

 

Egy sorral följebb az eddig defensive endként használt Olivier Vernon profi pályafutása során először 3-4-es OLB lesz, de elmondása szerint ez nem okoz neki problémát. Bettcher is odáig van játékosáért, és kulcsfontosságú lesz majd a szerepe az új védelemben. Az erős oldalról a Mauróhoz hasonlóan frissen a Cardinalstól szerződtetett Kareem Martin lesz a másik passzsiettető, megelőzve a második körben kiválasztott Lorenzo Cartert, illetve a nemrég igazolt Connor Barwint. Ez a négyes kellő mélységet adhat majd a rotációhoz, ami tavaly borzasztóan hiányzott Vernon távollétében.

 

 

A linebacker sor belsejében az úgynevezett “moneybacker” posztot a Ramstől elhozott Alec Ogletree láthatja el. Ez hasonló szerepkör, mint ami Deon Bucannoné volt a Cardsban, egy linebacker-safety hibrid, ugyanakkor a gyenge oldalon szerepelhet többet, ahol a sebességét és blitzelési képességeit is kamatoztathatja. A párja B.J. Goodson lesz, míg a két backup Ray-Ray Armstrong illetve Mark Herzlich.

 

Az átállás papíron jól néz ki, és nem érdemes a tavalyi számokból kiindulni. Hiába volt több mutatóban is a legrosszabb ötben a Giants védelme 2017-ben, a rengeteg sérülés, a megromlott öltözői légkör, valamint a támadósor megszűnése mind-mind hatással volt ahhoz, hogy a szakadékba lökje a csapatot. Idén viszont új szelek fújnak, sikerült erősítést hozni a kezdőbe és a cserék közé is egyaránt, már csak abban kell bízniuk, hogy a tavalyihoz hasonló sérüléshullám elkerüli őket. Ha ez megtörténik, akkor nagy dolgok várhatóak Bettcheréktől.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!