Connect with us

Érdekességek

Már megint a futó-dilemma!

Már Todd Gurley draftolásánál is előjöttek azok a hangok, hogy megéri-e egy futóra nem hogy első kört, de egy magas picket is áldozni, azóta viszont mindig volt top 5-ben kiválasztott futó az aktuális drafton. Ez természetesen egyre nagyobb vitatémát nyújt a szurkolóknak, amire most egy kis olajat öntenénk.

 

 

Mi is foglalkoztunk már ezzel a kérdéskörrel több szempontból is. Egyrészt arról, hogy tényleg megéri-e futókra áldozni top draftcetliket, mikor a futójáték egyre inkább kihalóban van a fociból, másrészt meg ha már kifogsz egy közel elit játékost, akkor annak mennyi pénzt is adjál a szerződéshosszabbítás eljövetelekor. Az idei drafton három futót is az első körben választottak ki a csapatok, az első két körben összesen 7 RB talált magának új csapatot. Természetesen ez bevonzza azokat a kritikákat, hogy egy David Johnson vagy Alvin Kamara a harmadik körben is található, vagy akár olyan draftolatlan sztárokat is ki lehet fogni, mint Arian Foster volt korábban.

 

Nos, ezután biztos utóbbi tábornak lesz nagyobb a hangja, ugyanis az idei felhozatal egyelőre igazolja negatív kritikákat. A futó a leginkább sérülésveszélyes poszt a ligában, aki pedig ennek ellenére is magas picket áldozik rá, akármekkora tehetség is az illető, az jó eséllyel ráfázhat. Vessünk egy pillantást az idei boardra.

 

  • 1/2 Saquon Barkley: kisebb húzódás, néhány edzést kihagyott, de rendben lesz.
  • 1/27 Rashaad Penny: ujjműtét miatt kihagyhat pár hetet a felkészülésből, a legfrissebb riportok szerint azonban az első hétre visszatérhet.
  • 1/31 Sony Michel: térdsérülés miatt szinte a teljes augusztust kihagyja, az első hétre visszatérhet.
  • 2/35 Nick Chubb: 26 carryből kemény 2,5 yardos átlagot produkált eddig.
  • 2/38 Ronald Jones: 0,9-es yardátlaggal hasít az előszezonban, több carryje volt mint szerzett yardja.
  • 2/45 Kerryon Johnson: egy jó nyitómeccs után egy átlagosabb, 3,9 YPC
  • 2/59 Derrius Guice: ACL-szakadás miatt idén őt már nem látjuk a pályán.

 

Guice-on kívül mindenkinek kisebb problémája van, de ha már befektetsz egy magas draftpicket egy játékosba, többet várnál el tőle. Természetesen egy pár hónapnyi edzésmunka után még egyiküket sem kell eltemetni, de ellenpéldaként álljon itt néhány draftolatlan újonc statisztikája is az előszezonból.

 

  • Chris Warren: 31 carry, 196 yard, 1 TD, 6,3 YPC
  • Ryan Nall: 20 carry, 118 yard, 5,9 YPC
  • Mike Boone: 25 carry, 113 yard, 1 TD, 4,5 YPC
  • Roc Thomas: 13 carry, 54 yard, 4,2 YPC (+ 5 elkapás, 114 yard, 2 TD)
  • Gus Edwards: 37 carry, 146 yard, 3,9 YPC

 

Persze fel lehet hozni ellenérvként, hogy nekik nem a 1st team defense-ek ellen kellett játszaniuk, ráadásul ebből csak Warren tudott kétszer is kimagasló YPC-t hozni a meccseken, valamint ez még mindig csak előszezon, de a futók értékének kérdése továbbra sem megoldott. És valószínűleg sosem lesz az, amíg találni jó futókat a draft hátsó köreiben.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!