Connect with us

Érdekességek

5 kiesési rangadó is lesz a második fordulóban

Véget érhet egy szezon két meccs után? Erre egyből rávágnánk, hogy dehogyis, azonban az igazság az, hogy bizony kettőből kettő vereséggel kvázi el lehet temetni egy csapatot. A 16 meccses alapszakaszban ugyanis két vereséggel nyitni azt jelenti, hogy a következő 14-ből legalább 10-et meg kell nyerni (néhány kivételes esetben 9 is elég). Ez nyilvánvalóan nem egyszerű feladat és nagyon kevés csapatnak sikerül.

 

 

2009 óta 77 csapat kezdett 0-2-vel az NFL-ben. Ebből a 77 csapatból mindössze 6 jutott rájátszásba, tehát a csapatok 8,5%-a. Ha ezt megfordítjuk, a 2009 óta rájátszásba jutó csapatok közül csak 6-an kezdtek 0-2-vel, tehát a rájátszásba jutó csapatok 94,4%-a (102/108) elkerülte a 0-2-es nyitány. Ez (és a Browns-Steelers döntetlen) pedig azt jelenti, hogy 15 csapat izgulhat különösen a második fordulóban, ráadásul ebből a 15-ből 10 egymás ellen játszik, tehát 5 “kiesési rangadónk” is lesz a hétvégén:

 

  • Texans @ Titans
  • Chargers @ Bills
  • Lions @ 49ers
  • Giants @ Cowboys
  • Seahawks @ Bears

 

Érdekes, hogy ebből az öt meccsből kettő is főműsoridős, hiszen a Giants és a Cowboys vasárnap éjjel, a Seahawks és a Bears pedig hétfő éjjel csapnak össze. A fent említetteken kívül még a többség által rájátszásba várt csapatok közül a Saintsnek kell nagyon odafigyelnie a Browns ellen, illetve a Falconsnak a Panthers ellen. A Colts, a Cardinals és a Raiders kezdte még 0-1-gyel a szezont, ám őket egyébként sem várták sokan rájátszásba, így náluk talán nem is ez az elvárás.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!