Connect with us

Érdekességek

A Bills költi a legtöbbet a rosteren nem lévő játékosaira

Az NFL szerződések egyik hátulütője a dead money, amit nem ritkán be kell nyelnie a csapatoknak azért, hogy a későbbiekben többet költhessenek. Ezt az utat választották Buffalóban is, ahol elég nagy árat fizetnek azért, hogy jövőre letarolhassák a szabadügynök piacot.

 

 

A Billsnél tavaly őrségváltás történt a front office-ban, és az új GM egy kis tisztogatásba kezdett a rostert illetően. Ennek következtében olyan, korábban nagy szerződést kapó játékosok kerültek más csapathoz, mint Marcel Dareus, Cordy Glenn vagy Tyrod Taylor, de Eric Wood és Richie Incognito visszavonulása is terhelte a csapat halott pénzét. A legutóbbi A.J. McCarron trade-del és Corey Coleman kivágásával átlépték az $50 milliónyi dead capet, ami a legtöbb a ligában. Az Over The Cap számításai szerint egész pontosan $53,06 milliót fizet a Bills olyan játékosok után, akik már nincsenek a csapatnál. Ez egyébként az idei $177,2 milliós cap space-nek a 30%-a, egészen elképesztő.

 

Ugyanakkor valamit valamiért. Tavaly majd’ 20 év után megjárták a rájátszást, az idei évre bár gyengültek, viszont bőven van fény az alagút végén. Egyrészt csak az offense szenvedett súlyosabb károkat, a tavalyi szezon végére belendülő védelem megmaradt, sőt, talán még jobb is lett. Megvan a franchise irányítójuk (és most tekintsünk el attól, hogy ki hisz Josh Allenben), és jövőre rászabadulhatnak az FA-kra. Az idei ~$53 milliós dead cap jövőre ugyanis ~$2 millióra csökken, amivel a Bills cap space-e cirka $85 millióra duzzad. Ennél kevesebb pénzből is építettek már jó csapatot, így csak ezt az egy évet kell valahogy túlvészelnie a Billsnek – aztán nehogy akkora pofáraesés legyen a kritikusoknak, mint tavaly…

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!