Connect with us

Összefoglaló

A Rams a csúcson, a Vikings gödörben

Elképesztően izgalmas mérkőzést játszott egymással kettő az NFC legjobb csapatai közül – vagy legalábbis eddig azt hittük. A Rams csodálatos, McVay mester annyira tökélyre fejlesztette ezt a támadósort, hogy legutóbb hasonlót talán a 2007-es Patriotsnál vagy a 2013-as Broncosnál láthattunk. A védelem persze ezt megsínyli, de amíg Aaron Donald és Ndamokung Suh ott, van, nagy baj nem lehet. A Vikings viszont gödörben, valamivel mindig baj van, nehéz lesz így megismételni a tavalyi sikereket.

 

 

A mérkőzés legjobbja (Rams): Jared Goff, QB, 26/33, 468 yard, 5 TD, 158,3-as passer rating

 

Soha nem volt még ennyire hatékony és tökéletes irányító teljesítmény az NFL történetében. Goff úgy ért el tökéletes passer ratinget, hogy 30+ kísérlete volt, ráadásul csak úgy szórta a 40-50 yardos labdákat, tehát nem arról van szó, hogy screen passzokkal lealibizte a meccset. Persze nagyon kell neki McVay, de a labdákat mégiscsak el kell dobni, és ha nem is lesz Goff egy Tom Brady, aki majd áthívja a játékokat és tökéletesen olvassa a védelmeket, de MCVayjel stabilan top10-es számokat fog hozni.

 

A kisegítő személyzetre sem lehet panasz, négy játékos is 100+ total yardot szerzett. Brandin Cooks nálam most kezdi bebizonyítani, hogy megérte a két (három) első kört, már a harmadik rendszerben és a harmadik irányítónál bizonyít, ilyen ütemben haladva 1800 yarddal fogja befejezni a szezont. A másodéves Cooper Kupp is félelmetes, 162 yardja és két TD-je volt a Vikings ellen, ráadásul még Robert Woods is életképes elkapónak tűnik, idén összejöhet neki karrierje első 1000 yardos szezon. Gurley pedig lassan felkerül a David Johnson/Le’Veon Bell polcra.

 

A mérkőzés legjobbja (Vikings): Adam Thielen – Steffon Diggs, WR, 19 elkapás, 158 yard, 1 TD

 

Talán vitán felül áll, hogy a Vikings elkapóduója a legjobb a ligában. Kirk Cousinsnak aranyélete van mellettük, most nem a támadókon múlott, hogy elúszott a mérkőzés. Bár a támadófalon azért lenne mit javítani.

 

A mérkőzés legrosszabbja (Rams): Minden védő, aki nem Suh és Donald

 

A két elit DT összesen három sacket jegyzett számtalan nyomásgyakorlás mellett, ráadásul a futást is teljesen megölték, nem lehet rájuk panasz. A védelem többi egységével azonban már komoly problémája van.

 

 

Wade Phillipsnek nincs könnyű dolga, a védelem ugyanis rengeteget van a pályán: McVay nem taktikázik, ezer fokon pörög, nincsenek 6-8 perces drive-ok, a Rams mindenkin megpróbál végig szaladni. Emiatt a védelem nem tud pihenni, ha ehhez pedig hozzájön a tehetség hiánya (pass rusherek és linebackerek elsősorban), illetve az Aqib Talib és Marcus Peters szintű sztárok sérülése, akkor egyszerűen átjáróház lesz a védelem (Peters például jobban tette volna ha nincs a pályán sérülten, mert többet ártott, mint használt). Ráadásul Phillips rettentő agresszív, ha többnyire nagy engedett játékokat eredményez, ha Goffot egyszer megfogják, akkor ezt még nagyon megszívhatja a Rams.

 

A mérkőzés legrosszabbja (Vikings): Dalvin Cook, RB, 10 futás, 20 yard 

 

A védelem borzalmas volt – bár nem igazán tudom, ki tudná megfogni ezt a Ramst (talán csak a Jaguars) –, de talán még az Everson Griffennel történtek is éreztetik a hatásukat. Ez most olyan, amilyen, azonban Cook teljesítménye számomra így is csalódás.  A másodéves futó messze nem tudja hozni a tavalyi teljesítményét, ráadásul elkapásokban teljesen haszontalan: három meccs alatt 98 yardot szerzett 2,7 yardos átlaggal, nulla TD-vel és fumble-lel.

 

Összegzés: A Rams 4-0-ás mérleggel az NFC kiemelkedően legjobb csapata, simán benne van a csapatban a 7-0-ás kezdés, bár a szar a májtól majd a 8-11. héten dől majd el, amikor a Packers, Saints, Seahawks, Chiefs négyessel kell megküzdenie McVayéknek. Az offense-zel nem lesz baj, de a védelmet azért legalább egy jó közepesre fel kellene hozni. Ami pedig a Vikingst illeti: a csapat tele van sztárokkal és tehetséggel, de a coachinggal és a konzisztenciával vannak problémák. Az 1-2-1-es mérleg nagyon gyenge négy hét után, itt már lassan el lehet kezdeni izgulni.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!