Connect with us

Összefoglaló

Bortles zsenijével simán verte a Jaguars a Patset

 

Dolgok, amikre nem számítottunk: Blake Bortles zsenijével simán verte a Jaguars a Patset, a Falcons offense kifejezetten hatékony volt a vörös zónában, a Coltsnak a védelme nyert meccset. A meglepetések mellett pedig itt van még a Dolphins sikere is. 

New England Patriots @ Jacksonville Jaguars 20-31

A Jaguars bosszút állt a tavalyi AFC döntőn elszenvedett vereségért. Ráadásul nem is akárhogy. Az első félidőben gyakorlatilag teljesen szétszedték a Patriotsot mind támadó-, mind védő oldalon. Bortlesnak szinte minden labdája jó volt, ami meg nem, még abból is elkapás lett. 200 yard és 3 TD, ennél többet nem is lehetett volna elvárni tőle. Védőoldalon is helytállt a Jaguars, Bradynek esélye sem volt pontokat szerezni.

Félidőben 21-3 volt az állás a hazaiak javára. De ugyanez volt az állás azon a bizonyos Super Bowlon is az első 30 perc végén, szóval egyáltalán nem volt kizárt, hogy a Patriots megfordítja a mérkőzést. És volt is egy pont, mikor úgy tűnt, megint összejön a csoda. A Jaguars elvesztette a labdát, amiből azonnal jött a TD. Majd jött egy újabb ladbavesztés saját térfélen.

Ezen a ponton elkezdtek aggódni a Jaguars szurkolók, mert még nagyon sok volt hátra, és egy ilyen esélyt adni Bradynek felért egy öngyilkossággal. De aztán érkezett Dante Fowler, aki kiütötte a labdát Brady kezéből, és ezzel visszaszerezte a momentumot a csapatának. Ugyan még ezután is sok idő volt hátra, de a Patriots már nem tudott tovább kapaszkodni. Jött egy újabb TD passz Bortlestől, és ezzel eldőlt a mérkőzés.

A Jaguars egy tökéletes gameplannel érkezett a meccsre, és még akkor sem roppantak össze, mikor kicsúszott az irányítás a kezükből. Bortles egy passz kivételével hibátlanul játszott,  377 yarddal és 4 TD-vel – karrierje egyik legjobb meccse volt ez. Ahogyan az elkapó Keelan Cole-nak is: 116 yard és 1 TD + az év elkapása.

Patriots oldalon már nehezebb pozitívumot találni. Gronkot teljesen kikapcsolta a Jaguars és nem volt B terve a csapatnak. Az offense két drive-ot leszámítva nem igazán tudott semmit tenni, ami félig a borzalmas playhívásnak is volt köszönhető. Nem igazán értem, hogy miért kell erőltetni a középső futásokat, ha látványosan nem működik. Nagyon olyan érzésem volt, hogy mindenáron a futásokat akarják tesztelni, és az sem számít, ha emiatt meccset buknak. Akár így volt, akár nem, de a támadósor nem tudott előrehaladni, és a Jaguars megérdemelten nyert 31-20-ra.

(jarred)

Carolina Panthers @ Atlanta Falcons 24-31

Az előző héten mindkét csapat támadósora gyengélkedett, most viszont javították a múltheti hibákat. Főleg a Falcons. Az Eagles ellen 5 alkalommal jutottak el a red zone-ig, de csak egy alkalommal értek el TD-t. Most a Panthers ellen csak 4 látogatásuk volt a vörös zónában. És mind a négyszer TD-t szereztek. Sarkasian végre értelmes playeket hívott, és Matt Ryan is felismerte a lehetőségeket, főleg a negyedik TD-nél. Ott nem talált elkapót, ezért lábon próbálta meg bejutni a célterületre, mivel azonban a Panthers védők útját állták, ezért felugrott, és bevetődve szerezte meg a hat pontot. A bevetődés ugyan nem volt olyan szép, mint Newton esetén látni szoktuk, de a lényeg, hogy meglett a TD.

Falcons oldalon még két támadót érdemes kiemelni. A futó Tevin Colemant, aki 106 yardot szerzett földön, amivel megtörte a Panthers 22 mecces sorozatát, amikor nem engedtek 100 yardot egy futónak. A másik kiemelendő személy pedig az újonc elkapó Calvin Ridley, aki 64 yarddal és 1 TD elkapással mutatkozott be.

Ha pedig újonc elkapó, akkor a másik oldalon is megtörtént a bemutatkozás. DJ Moore a legelső elkapásából 51 yardos TD-t szerzett. Soha rosszabb bemutatkozást. Viszont, akit a legnagyobb dicséret illet Panthers oldalról, az Christian McCaffrey. A futó 14 passzt kapott el 102 yardért. Newton legmegbízhatóbb célpontja volt, és gyakorlatilag minden labdát elkapott, ami felé ment, nagy szerepe volt abban, hogy Newton 335 yardig jutott.

A meccs az utolsó pillanatig szoros maradt. Ugyan volt egy pont, mikor úgy tűnt a hazaiak elhúzhatnak, de a végén a Panthersnek sikerült visszajönnie, és még egy esélyük is volt egy egyenlítő drive-ra. Ez végül nem jött össze, mert kifutottak az időből. Így pedig végül egy nagyszerű  meccsen 31-24-re a Falcons nyert.

Egy dolgot még muszáj megemlíteni a meccsel kapcsolatban. A második negyedben Newton egy negyedik kísérletet futott meg, de miközben csúszott előre, a Falcons safetyje Damontae Kazee megütötte őt a fején. Az új sisakszabálynak köszönhetően Kazee-t azonnal kizárták, és a hiányát a Falcons védelme nagyon megérezte. Remélhetőleg túl sok ilyenre azért nem lesz példa.

(jarred)

Indianapolis Colts @ Washington Redskins 21-9

Újabb meglepetés az NFL-ben, minden héten van meglepő eredmény, ezért is nehéz fogadni erre a ligára. Washingtonban például egy olyan csodát láthatunk, amit nem mostanában, a Colts védelme nyerte meg a meccset az indianapolisi alakulatnak! 2016 decembere után fordult elő újra velük, hogy tíz pont alatt tartsanak egy ellenfele.

Második mérkőzése már nem lett annyira jó a visszatérő Lucknak, mint amit az első héten láthattunk tőle. A korábbi években tapasztalt hiba újra előkerült, a második eladott labdájánál olyan helyre dobta a játékszert, ahol az éppen tartózkodó T.Y. Hiltonnak nem volt esélye elkapni. De a Colts részén nem is a támadósorról, hanem a védelemről érdemes inkább beszélni, a múlt heti első félidős teljesítményüket most az egész mérkőzés alatt végig tudták vinni. A Redskins csak kevésszer tudott nagy játékot bemutatni és a futás sem ment annyira nekik, mint Mixonnak a nyitó körben. Az is sokat segített, hogy a passzsiettetésre sem lehetett sok panasz, többször odaértek Smith-hez és három alkalommal földre is sikerült vinniük. Egy valaki azonban még ebből a jó védelemből is kiemelkedett,  Darius Leonard, az idei második körös LB második meccsén 18 szerelést mutatott be, szerzett egy sacket és egy fumble-t is kiharcolt. Ennyi szerelést utoljára Kavell Conner mutatott be 2011-ben a Coltsban és újonc pedig 1994 óta nem tudott felmutatni ilyen teljesítményt az indianapolisi csapatnál. Persze voltak hibák is, a fent említett Luck INT mellett még érdemes Ebronnak is odafigyelnie, hiszen az első két héten több alkalommal is felesleges szabálytalanságot vétett, amivel saját csapatát büntette.

Washingtoni oldalon már korántsem lehetnek ilyen boldogok a szurkolók és a játékosok, hiszen a múlt heti szereplés után sokan várták, hogy a Fedex Fielden simán verik a nem éppen a liga elejére várt Coltsot, azonban ez nem sikerült nekik. A Redskins az első félidőben mindösszesen 121 yardot szerzett és csak három pontot, köszönhetően a második negyed vége előtt kihagyott Hopkins mezőnygólnak. A múlt héten jól működő futás ezen a héten értékelhetetlen, mindent elmond, hogy a legtöbb yardot, 29-et egy elkapó futotta a csapatban. Ez lehet Peterson és Thompson hibája is, de azért kérdéses, hogy jól hívták-e a playeket az oldalvonalnál. A védelem oldalán pedig elég egyértelmű volt, hogy ha a Luck-Hilton párost meg tudják állítani, akkor túl sok baj nem érheti őket. Ez nem sikerült, Hilton 100 yard alatt maradt, de több fontos elkapást is bemutatott. A másik hiba, hogy a futást nem sikerült megállítani, a Colts három futója is többször túljutott az első vonalon, ezért is lehet, hogy Mack, valamint Wilkins is több futott yardot szerzett, mint a legjobb Redskins RB. A Redskinsnek mindenképpen javulnia kell a Red Zone-ban mutatott játékban is, a Colts ellen mindössze kétszer jutottak el a 20 yardoson belülre és ebből egy TD-t sem sikerült elérniük, míg a másik oldalon három alkalommal jutottak el az ellenfél end zone közelébe és ezt három TD-vel is zárták. Egy szó mint száz, a Redskins a két hét alatt két szélsőséges teljesítményt nyújtott, így egyelőre nem tudjuk mit várhatunk tőlük.

(kronikk)

Miami Dolphins @ New York Jets 20-12

New Yorkban a csoportmérkőzésen megtudhattuk, amit eddig is tudtunk: nem elég, hogy többet van nálad a labda és több first downt érsz el, a labdára vigyázni kell! Ezt a Jets nem tette meg, így Darnold bemutatkozása a saját közönsége előtt nem sikerült a legjobbra.

A Jets oldaláról láthattuk, hogy Darnold tehetséges, de azért még van mit tanulni erről a ligáról, hogy sikeres is legyen. Az egyik legfontosabb, hogy mérkőzés elején ne add el a labdát, ezt már a második héten teszi meg a fiatal irányító, igaz most nem az első passza lett INT. Darnold hiába passzolt dupla annyi yardot, mint Tannehill, a mérkőzést mégis a Dolphins nyerte meg, a fiatal Jets QB második eladott labdája lehet a fájóbb, hiszen az end zone-ban egy Dolphins védőt sikerült megtalálnia. Egyik gyenge pontja még a Jetsnek a futás volt, hiszen Crowell csak 35 yardot szerzett, ami nem nevezhető túl soknak, de hogy említsünk pozitívumot is, úgy látszik Enunwa egy biztos célpontja lesz Darnoldnak, több hosszú és szép elkapása volt a WR-nek. A védelemről is beszélve, a második félidőben mindent megtettek, hogy segítsenek visszahozni a meccset, két alkalommal is labdát szereztek fumble formájában, de az első félidőben a Dolphins offense megállítása nem sikerült túl jól. A mérkőzést látva Darnold továbbra is talán a legjobb újonc irányító az idei classból és ezt ki kell használni a Jetsnek.

A Dolphinsnál majdnem megbosszulta magát, hogy a második félidőre kiengedtek. Tannehill és a futások (a QB érte el csapaton belül a második legtöbb futott yardot, 44-et) jól működtek, amivel 20 pontos előnyt tudott kiharcolni a Miami és ez elég is volt nekik, hogy második mérkőzésüket is megnyerjék, ezzel a csoport élére ugorjanak. Tannehillel az első félidőben nem tudott mit kezdeni a Jets védelem, az irányító nem csak jól passzolt (bár hosszú játékoknál van hova fejlődni), de még futásból is szerzett pontokat, ami sokat segített csapatán. A védelmet lehet dicsérni, hiszen 50 yard alatt tartotta a Jets futásait, ezzel elég egyoldalúvá téve az ellenfelet. A három szerzett labda is sokat ért, az egyik egy pontszerzést akadályozott meg, hiszen az end zone-ban kapta el a labdát Xavien Howard. Figyelni kell azonban a labdára a következőkben a Dolphinsnak, hiszen nem biztos, hogy mindenki ellen tudnak szerezni három labdát és a két vesztett más mérkőzésen sokba kerülhet. Ezen kívül a legnagyobb hiba, hogy csak egy félidőben szereztek pontot és a második játékrészre leeresztettek, ezt máskor szinte biztosan megbüntetik ellenük. Érdemes még megemlíteni Frank Gore egyéni rekordját is, hiszen a 25 szerzett yarddal beérte és megelőzte az örökranglistán Curtis Martint, így már a negyedik helyet foglalja el a veterán RB.

(kronikk)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!