Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #2

Már itt is van a második fordulós meccsdömping, ráadásul 15 csapatra kvázi élet-halál vár már ilyen korán!

A Kandalló Kézműves Pub műsorán

Minnesota Vikings @ Green Bay Packers 19.00, Gamepass

Láttuk múlt héten, hogy Aaron Rodgerst kvázi lehetetlen megállítani. Az sem elég, ha az egyik lábára megsérül. Viszont Mike Zimmer és a Vikings az a csapat, akik képesek lelassítani, hiszen szignifikáns visszaesés látható a statisztikáiban yardokban és touchdownokban egyaránt, ha a minnesotaiak ellen lép pályára. A Vikings védelme pedig talán a tavaly No1 defense-nél is jobb, a támadók is jól muzsikáltak, egyedül a támadófal szabhat gátat a Super Bowljuknak.

Az nagy kérdés, hogy pályára léphet-e Rodgers, hiszen legkorábban ma derül ez ki, de az is lehet, hogy csak holnap. Ha nem játszik, nagyon sima Vikings siker várható, ezért szeretnénk mindenkit figyelmeztetni, hogy fenntartjuk a jogot arra, hogy a Kandallóban ehelyett a Chiefs-Steelers összecsapást közvetítsük.

New England Patriots @ Jacksonville Jaguars 22.25, SportTv

Érdekes, hogy nagyon Fournette-függőnek tűnik ez a Jaguars jelenleg, nélküle mégis 3-0 a mérlegük, 31,7 pontot és 463 yardot átlagolnak. Most könnyen lehet, hogy nem tud pályára lépni az 1/4-es futó sérülés miatt. A védelem persze továbbra is hasít és kíváncsian várjuk, hogy Jalen Ramsey-t ráállítják-e Gronkra, mert azt bizony élvezet lesz nézni.

Igazából minden észérv amellett szól, hogy a Patriotsra kéne fogadni – leginkább a Brady vs Bortles összehasonlítás -, a Jaguars ráadásul az egyetlen AFC-csapat, amelyik még sosem nyert Brady ellen. Én valamiért mégis a Jaguarsra tippelek, leginkább az év eleje miatt, de könnyen lehet, hogy ez lesz az utolsó alkalom, hogy a Patriots ellen teszek az idei alapszakaszban.

Élet-halál harcok már a második héten

Igen, már a második héten vannak élet-halál harcok, azaz kiesési rangadók. Ugyanis ha 0-2-vel kezded a szezont, minimális esélyed van bejutni a rájátszásba. Így tehát 15 csapat szurkolói különösen izgulhatnak, a sors furcsa fintora pedig az, hogy 5 ilyen kiesési rangadónk is lesz – ebből négy vasárnap, egy pedig hétfőn.

Houston Texans @ Tennessee Titans 19.00

DeAndre Hopkins simán 100 yard fölött átlagol a Titans ellen az utóbbi 8 összecsapásuk alkalmából (amiből volt egy 4 yardos produktum), úgyhogy nagy feladat előtt áll a Titans utóbbi másfél évben megerősített secondaryje. Will Fuller állítólag visszatér, ami Hopkinsnak és Watsonnak is jót tesz majd, de ez semmit sem ér, ha Watsonnak semmi esélye nincs emögött a borzasztó támadófal mögött.

A Titansnél aggasztóak lehetnek a sérülések (Walker, Lewan, Conklin, Mariota), illetve az első héten mutatott gyenge játék, főleg úgy, hogy az offense elég gyengén muzsikált és Mariota továbbra sem tűnik túl komfortosnak benne. Kérdés, hogy ez mennyire volt az első heti, hosszú időjárási szünetekkel tarkított találkozó következménye, de az előszezonban sem mutattak többet és továbbra sem tűnnek túl félelmetesnek. Én úgy látom, hogy aggódhatnak a Titans szurkolói, de azért mindenképp várjunk még pár hetet.

Los Angeles Chargers @ Buffalo Bills 19.00

Megkezdődik a Josh Allen éra Buffalóban! A Bills borzasztóan nézett ki az első héten, de vajon tényleg ennyire rosszak? Allennel legalább kicsit izgalmasabb és látványosabb lesz a játékuk, de alapjáraton nem sok esélyük lenne egy Chargers szintű csapat ellen. Csak ugyebár a Chargers a Chargers, ráadásul Riversék tavaly 0-4-gyel, két éve 1-4-gyel kezdték az évet, most pedig át kell utazniuk az egész országot és korai meccset kell játszaniuk… Ettől még mindenki rájuk tippel.

Detroit Lions @ San Francisco 49ers 22.05

A Lions egyetlen mérkőzésre került attól, hogy NFL-rekordot döntsön. Ehhez pedig mindössze az kell, hogy most se, 70. egymást követő alkalommal se tudjanak 100 futott yard fölé jutni. Emellett a Lions 1975 óta nem nyert a 49ers otthonában, 0-12 a mérlegük, így ha nem lenne elég a múlt heti borzasztó meccs – volt ennél rosszabb bemutatkozó meccs főedzőtől evör? -, akkor most sincsenek szép kilátásaik.

Shanahan állítólag a Super Bowl LI meccsfelvételeit nézi, hogy felkészüljön Patriciából, de azért ez a Lions nem az a Patriots, főleg hogy az itteni veteránok nincsenek hozzászokva a Patriot Wayhez és ki vannak akadva Patriciára az edzésmódszerei miatt – keményen megdolgoztatja őket a galád. Az pedig csak hab a tortán, hogy állítólag a Lions offense annyira kiszámítható, hogy a Jets védelme a felállás alapján megmondta sokszor, milyen játék következik.

New York Giants @ Dallas Cowboys 02.20, SportTv

Imádom az új, innovatív statisztikákat, mint például a NextGenStatsnak a “loaded box” adata, ami azt mutatja meg, hogy egy játékos futásainál milyen arányban van legalább eggyel több védő a boxban, mint blokkoló. Ez tehát megmutatja, milyen arányban töltik túl a boxot a védelmek és ezáltal mennyire van nehéz dolga a futóknak.

Na már most, Zeke Elliott az első héten 53,3%-ban találkozott loaded boxszal, miközben a ligaátlag 38,7%. A Panthers tudta, hogy nincs passzjátéka a Cowboysnak (nem volt nehéz rájönni), így nevetséges arányban töltötték tele a boxot, hogy megállítsák Elliottot. Be is jött a tervük és erre számíthatunk szinte mindenkitől, aki a Dallas ellen játszik idén.

Épp ezért lesz borzasztóan nehéz dolga a Cowboysnak idén, ez pedig igaz a Giants ellen is, akiknél támadóoldalon megvan a szikra és megvannak a playmakerek. Az viszont nagyban megnehezíti majd Eli Manningék dolgát, hogy DeMarcus Lawrence konkrétan hülyét fog csinálni Ereck Flowersből, ez pedig nem segít annak az Elinak, aki még mindig nem bízik a támadófalában (miért is tenné?) és még akkor is túl gyorsan (és sokszor ijedten) szabadul a labdától, mikor nincsenek az arcában.

Külön érdekes Ezekiel Elliott és Saquan Barkley “csatája”, két kedvenc prospectem mutathatja meg, mit tud, miközben mindkettőnek nagyban nehezítik a dolgát a saját csapatában is.

És a többiek

Carolina Panthers @ Atlanta Falcons 19.00

Sajnálatos, hogy mindkét oldalról kiestek kulcsjátékosok már az első héten. Érdekes, hogy a Panthersnél pont a támadóknál (Greg Olsen, Daryl Williams), a Falconsnál pedig a védelemben (Deion Jones, Keanu Neal), így a találkozó talán legnagyobb kérdése az lesz, hogyan tudják pótolni őket a csapatok. Rajtuk kívül még Trai Turner és Devonta Freeman bajlódik sérüléssel és nem léphetnek pályára holnap.

A Panthers front7 félelmetes volt a Cowboys ellen és a futójáték is jól működött, de kérdés, hogy most a megtépázott támadófallal is ilyen hatékonyak lesznek-e. A Falconsnál a bajnoktól nem szégyen kikapni, a védelem jól ment, de ha a red zone-ban továbbra sem fognak tudni érvényesülni, akkor nagyon hosszú szezon elé néznek. A Panthersnek a futójátékra, a Falconsnak pedig Julióra kell építenie, jó kis kevés pontos mérkőzés lesz ebből minden bizonnyal.

Indianapolis Colts @ Washington Redskins 19.00

Félve mondtam már korábban, hogy a Redskins lehet az Eagles mögött a legkevesebb lyukkal rendelkező csapat az NFC Eastben és akár a második hely is elérhető lehet nekik. Ez látszott a Cardinals ellen – hozzátéve, hogy nem tűnt túl veretesnek az ellenfél sem. Az Adrian Peterson – Chris Thompson páros kiváló RB-duónak nézett ki az első héten és a Colts védelme sem fogja tudni őket megállítani. Az látszik, hogy a Colts idén is csak Luckre alapozhat, ez pedig továbbra sem fogja őket messzire vinni.

Philadelphia Eagles @ Tampa Bay Buccaneers 19.00

A Buccaneers elvitte a tippelők nagy részének Survivor játékát a múlt heti gigameglepetéssel. Ha most is összejön nekik a meglepetés, akkor 2-0-val állnak majd, az utóbbi négy ilyen alkalommal pedig legalább 10 győzelmet szereztek a szezon során. Ha hisznek a számmisztikában, akkor elég fontos nekik ez a meccs. A meccs, ahol bosszúra szomjazna DeSean Jackson, azonban sérülés miatt nem fog tudni pályára lépni, de még nélküle is ez a liga (második?) legjobb WR-TE sora – Chris Godwin könnyedén sztár lehet az év végére. Alapvetően a Buccaneersnek lehetne esélye megégetni az Eagles cornereit hosszabb játékokkal, csak ehhez idő kellene Fitzpatrick számára, amire nem biztos, hogy lehetősége lesz. Egyébként mindenképp emeljük ki Todd Monken támadókoordinátort, aki zseniálisan mutatkozott be és akinek nagyban köszönhető az első heti győzelem.

Az Eaglesnél úgy néz ki, hogy akár több időre is Foles lehet az irányító, mint vártuk, főleg ha vele is nyer a csapat – vagy annak ellenére, hogy ő az irányító. Múlt héten egy rossz Nickkel is nyert az Eagles és alapvetően a Buccaneers ellen is reális forgatókönyv lehet, habár azt is tegyük hozzá, hogy a liga legrosszabb secondaryje és egyébként is több sérüléssel tizedelt védelme ellen Folesnak is sokkal könnyebb dolga lehet, mint a Falcons ellen volt.

Kansas City Chiefs @ Pittsburgh Steelers 19.00

A Chiefst jelenleg sokkal élvezetesebb nézni, mint a Steelerst, vagy szinte bármely másik csapatot – ez persze nem jelent semmit arra vonatkozólag, hogy ki fog itt nyerni. A Steelers múlt heti teljesítménye ne rontsa el a szurkolók kedvét, sőt. Tavaly és tavalyelőtt is úgy verték el a Chiefst, hogy egy héttel korábban borzasztóak voltak és csúnya verésbe szaladtak bele. Két éve az Eaglestől kaptak ki 31-3-ra, hogy egy héttel később 43-13-re kiüssék a Chiefst. Tavaly a Jaguars verte 30-9-re Big Benéket, majd 19-13-ra verték a Chiefst, ahol az eredmény sokkal szorosabb lett, mint a mutatott játék volt.

Ha hozzávesszük, hogy a Chiefs második idegenbeli meccsét játssza zsinórban, ráadásul a nyugati partról utaznak a keletire, nem lesz egyszerű Andy Reid dolga. A tippjeink itt a legmegosztottabbak, én is nagyon nehezen tudtam csak dönteni és bármennyire is imádom nézni a Chiefst, a fentebb leírtak miatt a Steelersre tettem. Plusz Big Ben is sokkal jobb otthon, mint idegenben.

Miami Dolphins @ New York Jets 19.00

Várta bárki is, hogy a Dolphins vagy a Jets 2-0-val fog kezdeni? Valószínűleg nem, de most ez össze fog jönni – hacsak nem lesz döntetlen. Én májusban azt írtam, hogy a Dolphins nyer a Titans ellen, majd kikap a Jetstől, most is tartom magam ehhez, még ha nehéz is elhelyezni ezt a két csapatot az NFL útvesztőjében. Darnoldon lesz persze a legnagyobb rivaldafény, az újonc QB kiválóan mutatkozott be – mármint az első passza után – és a Jets védelme is jól nézett ki, habár állítólag tudták, mit fog csinálni a Lions elég sokszor a play előtt is. Így könnyű, mondhatnánk.

A Jets szurkolóknak egy kis kitekintés: ha itt nyernek és csütörtökön verik a Brownst (mindkettő bőven lehetséges), akkor ők állnak majd egyedül az NFL tetején.

Cleveland Browns @ New Orleans Saints 19.00

Ööö, mi történt a Saints védelmével? Idény eleji forma? Ezt remélhetik a szurkolók, mert ha ez lesz egész évben, akkor bajban lesznek, bármennyire is jók Breesék. A szentek nem engedhetik meg, hogy 0-2-vel nyissanak ismét, mert ugyan tavaly sikerült így is bejutni a playoffba, nem bazírozhatnak arra, hogy ismét a körülbelül 5%-ba fognak tartozni.

A Browns 2004 óta a legjobb szezonrajtján van túl és még ha ki is kapnak itt, a 0-1-1 jobban mutat, mint a 0-2. A védelmükben Garrett már most elit teljesítményt nyújt – egymaga szétrombolta a Steelers támadófalát – és egy meccs alapján az újonc corner Denzel Wardban is egyértelműen ilyen potenciál lakozik, így van mire építeni. Mondjuk ha mindig 50 passzjátékot hívnak Tyrodra, akkor az nem fog működni hosszú távon.

A Browns egyébként utoljára közel négy éve nyert rendes játékidőben idegenben, de drip és gabokocka bíznak abban, hogy most kinyílik a Victory Fridge Clevelandben.

Arizona Cardinals @ Los Angeles Rams 22.05

Nem könnyű már a második héten 13 pontos favoritnak/underdognak lenni, de a Rams és a Cardinals esetében erről van szó, ennyivel esélyesebb ugyanis a Rams. Mondjuk aki látta a két csapat első heti meccsét, nem feltétlen van meglepve. Sam Bradford borzasztóan játszott, Aaron Donaldék pedig megkeserítik majd az életét ezen a héten. Nehéz a fényt látni a Cardinals szezonjának alagútjának végén, pedig csak az első héten tartunk – aztán lehet csak egy borzasztó napjuk volt, de a támadósor és a védelem is pocséknak tűnt az első héten. Így pedig elég nehéz érvényesülni az NFL-ben.

Ezen a mérkőzésen láthatjuk majd egyébként a liga két legjobban fizetett futóját.

Oakland Raiders @ Denver Broncos 22.25

Mondtam múlt héten, hogy a Broncosnak nem szokása kikapni otthon az első két hétben – idén a felét már teljesítették és a többség most is azt tippeli a szerkesztőségben, hogy megint megoldják a győzelmet. Egyértelműen jobban nézett ki a támadósor a tavalyihoz képest, szórakoztatóbb lesz nézni a Broncost idén, főleg hogy ha Keenum továbbra is ezt a gunslinger mentalitást hozza. A Raidersnek egyáltalán nem volt pass rusha a Rams ellen, a cornerbackjeik pedig nem valami jók, így lubickolhat Sanders (és Thomas) ismét.

Grudenék – ahogy kicsit várni lehetett – meglepetést okoztak az első félidőben, nem tudtuk, mire számítsunk tőlük, utána viszont összeestek, ami a játékosok mellett az edzők hibája is. Carrt borzasztó volt nézni, ahogy ennyire félt a támadófala mögött és szellemeket látott. Hát most nem szellemek lesznek, hanem Von Miller és Bradley Chubb, akik pokollá tehetik a délutánját.

Bold predictions

chester: A Bills történelme során Jim Kelly 1986-os bemutatkozó meccse volt a legjobb debütálás újonc irányítótól, akkor 292 yardot és 3 TD-t passzolt, eladott labda nélkül. Josh Allen több yardot és több TD-t fog passzolni élete első meccsén, és nem adja el a labdát.

jarred: Foles és Fitzpatrick ketten közösen 10 TD-t fognak passzolni.

kronikk: Adrian Peterson a Colts ellen megdönti a 296 futott yardos rekordját.

leonidasz007: Az első héten Fitzpatrick 4 TD passzt osztott ki, futott egy TD-t, miközben nem dobott interceptiont. A második héten 4 INT-t höz össze, lesz egy fumble-je és nem dob TD-t.

alatriste: Riversnek több TD passza lesz, mint complete átadasa Allennek.

löfli: A Saints ismét 48 pontot fog kapni (de nyernek).

katonadani: Két kiváló futópárharc is lesz vasárnap: David Johnson vs Todd Gurley és Saquon Barkley vs Zeke Elliott. Ők négyen összesen legalább 700 scrimmage yardot szereznek.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!