Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #4

Azt régóta tudjuk, hogy az NFL-ben bármi megtörténhet, múlt héten mégis alaposan megleptek minket a csapatok. Most kicsit óvatosabbak vagyunk a tippelésnél, de nehéz szembemenni az elmúlt évek trendjeivel.

 

A Kandalló Kézműves Pub műsorán

 

Miami Dolphins @ New England Patriots 19.00, SportTv

 

Már itt, a negyedik héten eldőlhet a csoport sorsa, de ezt egy hónapja még egészen máshogy gondoltuk. A Patriots azonban szokásosan álmoskásan kezdte az évet, de ezúttal a védelem mellett a támadósor is csődöt mondott. Ennek ellenére nehéz elképzelni, hogy Foxborough-ban győzni fog a Dolphins, annál is inkább, mert legutóbb 10 éve a legendás wildcat évében tudtak itt nyerni. A kulcs az lesz, hogy a vendégek hasonlóan jól tudják-e semlegesíteni Gronkowskit, mint a Jaguars és a Lions tette, mert a többiek láthatóan még nem tudnak húzónévvé felnőni. A fejlődésben mindenesetre segíthet, ha Josh Gordon már bevethető lesz. Még ennél is érdekesebb lesz, hogy a védelem meg tudja-e állítani az Adam Gase által összerakott kreatív gameplant, ami nagyjából közepes játékosokkal hasít idén.

 

 

Tampa Bay Buccaneers @ Chicago Bears 19.00, Game Pass

 

Ryan Fitzpatrick egyetlen negyedes üresjáratát nem tudta kompenzálni három jó játékrésszel, így a Buccaneers is begyűjtötte múlthéten az első vereségét. Ezt azonban úgy tették, hogy Fitzpatrick így is az első irányító lett, aki egymás utáni három mérkőzésen is 400 yard felett passzolt. A hét kérdése volt, hogy ilyen teljesítmény után képes-e a csapat leültetni a padra és Winston kezébe adni a labdát. Szerencsére a válasz nem. Mindenesetre Fitzpatrick úgy volt képes ilyen teljesítményre, hogy a támadófala kiválóan védte meg, most azonban a Khalil Mack vezette Bears pass rush-t kellene megállítani. Mack egyelőre vitán felül a liga legjobb védőteljesítményét hozza, így valószínűleg itt dőlhet el a mérkőzés.

 

 

San Francisco 49ers @ Los Angeles Chargers 22.25, SportTv

 

Ez a találkozó Jimmy Garoppolo sérüléséig sokkal izgalmasabban hangzott, de a fiatal irányító egész évre kidőlt. Így várhatóan C.J. Beathard szállhat be a nem túl hálás feladatra. Garoppolón kívül ugyanis a csapat két kezdő futója Matt Breida és Alfred Morris is kisebb sérülést szenvedett bár elképzelhető, hogy mindketten játszani fognak. A Chargers defense azonban még Bosa nélkül is nagy kihívás lehet a foghíjas csapatnak. Az egyetlen amiben bízhatnak a 49ers szurkolói, hogy Shanahan előkapja az idén eddig rejtegetett zsenialitását és villant valamit. A másik oldal az 1-2-es mérleg ellenére is bizakodhat, ugyanis a két vereség a liga jelenlegi két legjobb formában lévő csapatától van. Mike Williams megmutatta miért volt első körös elkapó, Gates pedig még hogy járókerettel is képes fontos elkapásokra.

 

 

Cleveland Browns @ Oakland Raiders 22.05, Game Pass

 

Végre megjött Hue Jackson esze és az 1/1-es Baker Mayfieldet nevezte meg kezdő irányítónak. 1999 óta ő lesz az 30. kezdő QB a Brownsnál, az előző 29 közül mindössze kettő hagyta el győztesen a pályát. Mayfield azonban meglehetősen magabiztosan szállt be a Jets ellen, a Raiders védelme pedig koránt sem olyan félelmetes, így jó előjelekkel várja a találkozót. Az Oakland eddig mindegyik mérkőzésén kompetitív tudott maradni, de a játékidő végére rendszerint elfogytak. Ha ezen tud változtatni Gruden és csapata, akkor akár meg is lehet az első győzelmük idén.

 

Csapatok, akikben csalódtunk

 

Philadelphia Eagles @ Tennessee Titans 19.00

 

Az Eagles két győzelme ellenére messze van a meggyőző szinttől, még akkor is, ha a legutóbbi mérkőzésén egy darab elsőcsapatos RB vagy WR volt a pályán. Wentz viszont visszatért, ami mindenképp örömre adhat okot, annak ellenére is, hogy az előző héten kicsit rozsdás volt. A támadósor mellett a védelem sem olyan impozáns, mint tavaly, Fitzmagic simán lépett át rajtuk, de a Colts ellen sem voltak olyan dominánsak, mint vártunk tőlük. A héten Ajayi már valószínűleg visszatér, aki adhat egy löketet az offense-nek. Jeffery hiányában a tight end játéknak lehet továbbra is nagy szerepe, az újonc Goedertre érdemes lesz figyelni. A Titans szintén nem az eredményekkel, hanem a jó játékkal adós, lényegében úgy nyertek két meccset, hogy az offense kimondottan rosszul játszott. A védelemre viszont büszkék lehetnek, akik a foghíjas Sasokat is kevés ponton tarthatják.

 

 

Houston Texans @ Indianapolis Colts 19.00

 

A Texans egyike a három nyeretlen csapatnak, ami még akkor is csalódás lenne, ha a bitangerős lett volna a sorsolás. A támadófal gyengesége alapjaiban határozza meg a sorsukat, de Watson is nagyon messze van a tavalyi MVP közeli formájától. Amiben bízhatnak, hogy a védelem kicsit felébredt, J.J. Watt rögtön 3 sackkel jelentkezett, a Colts ellen ez kulcstényező lehet. És ha már a sackek és a Colts, akkor érdemes megjegyezni, hogy meglepetésre a Colts az élmezőnyben tanyázik a szerzett sackek tekintetében, ami a csapat nem túl veretes névsorára tekintve mindenképp kiemelendő. A két támadófalon rengeteg fog múlni hétvégén.

 

 

Seattle Seahawks @ Arizona Cardinals 22.05

 

A Cardinals a következő nyeretlen csapat, és ha lehet ilyet mondani, akkor az ő játékuk van legmesszebb egy győztes mérkőzéstől. Az egyetlen pozitívum amit lehet mondani, hogy Bradford szerencsétlenkedését megunták, így még egy elsőkörös QB mutatkozhat be kezdőként héten. Rosen kezdése azonban csak akkor lesz vidám, ha kezdenek valamit a támadó játékhívásokkal, mert különben csúnya vége lesz a mérkőzésnek. Sok David Johnsonra és rövidpasszos Fitzgeraldot kereső passzjátékra számítok. A Seahawks végre mutatott valami életjelet az előző fordulóban, de ez inkább csak a csapat védelmére igaz. A támadóktól egyedül Carsont érdemes kiemelni aki 100 yard felé jutott és a botrányos O-line ellenére biztató a játéka. A védelemből a két safety teljesítménye a pozitív, Earl Thomas még mindig rengeteget ér, akárhol is fejezi be az idényt.

 

Csapatok, akik fejlődést mutattak

 

Cincinnati Bengals @ Atlanta Falcons 19.00

 

A Bengals múlt heti veresége ellenére sokkal kreatívabb és biztatóbb támadójátékkal rukkolt elő, mint azt előzetesen vártuk. Andy Dalton előtt sokkal jobb a támadófal és Mixon is bizonyítja, miért tartották akkora tehetségnek. Ezért is jó hír, hogy a korábbi várakozásokkal ellentétben nem kell 3-4 hetet kihagynia, hanem hamarabb visszatérhet. Mindenesetre én még a héten nem számolnék vele komolyabban. A Falcons az első hét óta rengeteget fejlődött és a Saints elleni vereség ellenére is van fejlődés a játékukban. Az első heti kilátástalan red zone tevékenység után azóta hibátlanok, Ridley pedig megmutatta miért őt választották a nyilvánvaló hiányposztok betöltése helyett. Ami aggasztó lehet, hogy Deion Jones és Keanu Neal után Ricardo Allen is kidőlt, így igencsak foghíjas lesz a védelem.

 

 

New York Jets @ Jacksonville Jaguars 19.00

 

A múlt héten mindkét csapat vereségbe futott bele és a vártnál gyengébb volt a teljesítmény is, de ennek ellenére a jövőkép biztató lehet. A Jets számára talán még nem erre az évre derűsek a kilátások, de Sam Darnold franchise irányítónak néz ki, annak minden rookie hibájával együtt. A védelem pedig már idén is jól teljesít, különösen a secondary biztató. A Jaguars pedig kikapott a mumustól, de valódi SB kész csapatnak tűnik. Hazai pályán a Jets ellen erődemonstrációt kell tartaniuk.

 

 

Detroit Lions @ Dallas Cowboys 19.00

 

A Lions az első két heti blama után pont akkor nyújtott kiemelkedőt, amikor a legkevésbé vártuk. A védelmen végre látszott valami koncepció Patricia munkájából. Most a Dallas elleni is az lesz a recept, hogy öljék a futásokat, ha Brady nem tudta megverni őket fegyverek nélkül, akkor Prescottnak mégis milyen esélyei lehetnek? A Dallasnak mindenképpen támadófronton kell javulnia, főleg az elmúlt évek domináns támadófala teljesít magához képest csalódást keltően.

 

Csapatok, akikben van tartalék

 

Buffalo Bills @ Green Bay Packers 19.00

 

A Bills számára egyetlen esélyt látok a mérkőzés megnyerésére, ha ugyanazt nyújtják, mint a Vikings ellen. Ha Rodgerst is huszonkétszer tartják nyomás alatt, akkor el tudom képzelni, hogy hasonlóan meglepetést tudnak okozni, mint múlt héten, de továbbra sem tennék egy lyukas garast se a győzelmükre. A Packers részéről ennek az ellenkezője a cél, tehát Rodgerst minél inkább tiszta zsebben tartani, annál is inkább, mert a kiváló irányító térde továbbra sem néz ki jól. Ezúttal már a fogadóirodák is óvatosabbak, de a Packers győzelem nem lehetne kérdés.

 

 

New Orleans Saints @ New York Giants 22.25

 

A mérkőzés nagy kérdése, hogy milyen válasza lehet a hazaiaknak Alvin Kamara játékára, mert a Saints eddigi ellenfelei se tudták semlegesíteni, pedig jóval erősebb linebacker sorral rendelkeztek. Kamara eddig elsőszámú elkapó szintű számokat hoz, mellette pedig viszonylag jó futójátékot is biztosít. A Giantsnek mindenképpen ezt kell megtörnie és mellette kicsit stabilizálni a támadófalat. A Saints defense a jó nevek ellenére elég karcsú idén, így el tudom képzeli, hogy pontháborús mérkőzésnek lehetünk megint szemtanúi.

 

 

Baltimore Ravens @ Pittsburgh Steelers 2.20

 

A hét rangadója az AFC North legendás csatája, ami kicsit veszített szelleméből az utóbbi években. Ettől függetlenül a csoport alakulásnak szempontjából most is kulcsfontosságú maradt. A Steelers védelem nem néz ki idén túl jól, az egyetlen jó Buccaneers elleni negyedet leszámítva elég átjáróház az egységük. Kulcskérdés lesz hogy ezúttal össze tudják-e kapni magukat, mert a Ravens védelem eddig hozza a kötelezőt és meccsben tartják a támadókat. A Steelers offense és a Ravens defense pont egymásra talál és azon múlik majd a győzelem, hogy ki kerül ki ebből a csatából győztesen.

 

 

Bold predictions

 

rowi: Brees már most megdönti Manning karrier passzolt yard csúcsát, és legalább 418 yardot passzol a Giants ellen. A Giants 400+ passzolt yardot évek óta nem engedett senkinek, utoljára pont Drew Brees dobott ellenük 505 yardot 2015-ben az emlékezetes 52-49 alkalmával.

 

Jarred: Patrick Mahomes eddig 3 meccsen 13 TD és 0 INT. Most a Broncos ellen már a legelső passza INT lesz, amit a Broncos vissza is fog hordani.

 

Kronikk: 1978-ból egy Packers-Chargers mérkőzés tartja a legtöbb sack rekordját egy mérkőzésen 18-cal, ezen a héten a Texans-Colts meccsen több lesz.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!