Connect with us

Összefoglaló

Kinyílt a sörhűtő Clevelandben!

A harmadik játékhét első mérkőzésén a 635 napja nyeretlen Cleveland Browns és a felemásan kezdő Jets feszült egymásnak. Nyilvánvalóan mindkét csapatnak fontos volt a győzelem, előbbieknek mert már csak régi mesékből tudják mi az a győzelem, utóbbiaknak pedig mert egy biztató győzelem után rengeteg hibát vétve kaptak ki a Dolphinstól.

 

 

Komolyabb hiányzó egyik félnél sem akadt (Christian Kirksey Browns LB), viszont a Jets 11 nap alatt a 3. mérkőzését játszotta, így a kisebb fáradtságot leszámítva minden adott volt, hogy egy korrekt meccset lássanak a nézők. Azt már előre sejteni lehetett, hogy nem a támadóalakulatok fognak dominálni, és ez így is történt, mindkét csapat egy gyors 3&out-al kezdett, és rögtön érezni lehetett a levegőben, hogy kevés pontos meccset láthatunk majd.

 

Darnold a Lions ellen a gyors pick6 után vissza tudott rázódni, viszont a Miami ellen igen csak megdolgoztatta a csapat és 41 passzkísérletet kellett tennie, ami nagyban a futójáték teljes hiányának volt köszönhető. A Browns ellen ezt mindenképp el akarták kerülni és sikerült is, Bilal Powell is több szerepet kapott, az ex-Browns futó, Isaiah Crowell pedig 2 TD-t is szerzett. Ettől függetlenül Darnold egész meccsen szenvedett, nem igazán találta a ritmust. A másik oldalt ugyanez elmondható Tyrod Taylorról, aki 1,5 negyed alatt 19 passzolt yardig jutott, és habár a fal sem volt a helyzet magaslatán, ő maga is tehetett a sackekről, amit benyelt, illetve továbbra is hol túl-, hol alul dobta az elkapót.

 

[quote]Aztán jött Avery Williamson sackje Tayloron és nagyot fordult a világ.[/quote]

 

Taylort agyrázkódással vizsgálták, ami azt jelentette, hogy mégis létrejöhet a Darnold vs Mayfield párbaj és a stadion is újra életre kelt. Mayfield teljesen új energiát hozott a csapatnak, első drive-jával igazából több yardot szerzett, mint Tyrod Taylor 1,5 negyed alatt, és ezt a formáját végig megtartotta a meccs alatt. Voltak ugyan újonc hibái, például a sack és fumble amit Joel Bitonio szerzett vissza, majd kezdett el látványosan futni vele, de voltak egészen elképesztő mozdulatai is (Landry passz két védő közé), amit Cleveland irányítótól rég nem láthattunk. Mindenképp kiemelendő a sikeres 2 pontos támadás, ami Jarvis Landry passzából és Baker Mayfield elkapásából jött össze, ami nagyon hasonlított a Rose Bowl-on bemutatott elkapásához, és egy az egyben a Philly Special tükrözött változata volt.

A 14-0-s előny lassan, de biztosan kezdett leolvadni és a végén már a zöld-fehéreknek kellett az eredmény után loholni, ami végül nem is feküdt Sam Darnoldnak, kétszer is eladta a labdát. Ezekből talán az első, ami különösen fájó lehet, mivel Jermaine Kearse egy 4th down kísérletet oldott meg egy elképesztő elkapással, csak azért, hogy a kövektező playből Joe Schobert INT-t szerezzen. Az elkapók egyébként nem segítették az újonc dolgát, a 3. negyedig Quincy Enunwa volt az egyetlen WR elkapással.

 

A New York Jets védelme egyébként rendkívül jó egység, folyamatos nyomás volt nem csak Tayloron, de Mayfielden is, hála a különböző blitz csomagoknak, és a futást is nagyrészt tudták fogni, csak meccs végére fáradtak el, ekkor engedtek több yardot Carlos Hyde-nak, aki szintén 2 futott TD-t szerzett. A secondaryből Morris Claiborne-nak voltak gondjai Antonio Callawayjel szemben, még ha a rookie elkapó statisztikáin ez nem is látszik, Trumaine Johnsonnak pedig inkább a szabálytalanságai voltak bosszantóak.

 

A clevelandi védőket sem kellett félteni, az Ogunjobi-Garrett páros félelmetes. Utóbbi ugyan múlthéten kicsit eltűnt a Saints ellen, ahogy ma is egy kicsit a meccs közepén, de amikor kellett, akkor előrelépett és megcsinálta a sacket. Denzel Wardot és Genard Averyt is érdemes kiemelni, a két rookie jelenleg fej-fej mellett halad a DROY cím felé. Az újonc corner most egy kierőszakolt és megszerzett fumble-el örvendeztette meg a közönséget.

 

Végül, 21-17re megszerezte a Cleveland első győzelmét 2016 karácsonya óta, s ezzel kinyílt az első sörös hűtő, s ami még fontosabb, talán résnyire kinyílt egy olyan kapu, ami még régebb óta zárva volt, vagy épp csak a kulcslyukon szűrődött be a remény sugara. Baker Mayfielddel elindulhat valami Clevelandben.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!