Connect with us

Érdekességek

Megkísérti-e a Browns újra a Saintset?

Holnap 19.00-kor a Cleveland Browns New Orleansba fog látogatni, hogy megmérkőzzön a Saintsel, és megszerezze az első győzelmét 2016 december 24. óta. Maga a meccs nem ígérkezik túlzottan érdekfeszítőnek, viszont ha visszamegyünk az időben úgy két évtizedet, akkor találni egy pontot, ami miatt lehet mégis megéri rápillantani.

A Cleveland Browns 1999-ben tért vissza az NFL-be azok után, hogy ’95-ben „elköltözött” a csapat. Ez a visszatérés nem sikerült túlzottan fényesre, mindjárt a nyitómeccsen 43-0-ás vereséget szenvedtek el a Steelerstől, majd a következő hat mérkőzésen is vesztesként hagyták el a pályát. De aztán jött Halloween éjszakája, és a Saints elleni idegenbeli meccs.

Ahogyan a Browns, úgy a Saints sem volt jó csapat ’99-ben, de nekik legalább volt győzelmük. És a mérkőzés utolsó pillanataiban úgy nézett ki, sikerülhet még egy W-t szerezniük. 21 másoderccel a vége előtt, ugyanis a hazaiak rúgója Doug Brien értékesített egy 46 yardos mezőnygólt, amivel 16-14-es vezetést szerzett a Saints.

21 másodperc. Ez az idő alig elég bármire is. A Browns értelemszerűen megpróbált mezőnygóltávolságig eljutni, de ez nem sikerült. 2 másodperccel a vége előtt még mindig csak a saját 44 yardosukon voltak. Nem maradt más választás, el kellett dobni a labdát olyan messzire, amennyire csak lehet, és bízni a csodában.

A Browns 1/1-es irányítója Tim Couch meg is kísérelte a Hail Maryt, és ugyan a labda elrepült az end zone-ig, de három Saints védő is ott volt, hogy leüsse.Azonban ez a három védő egymást zavarta, és bár beleértek a labdába, de az nem le, hanem felpattant. Egyenest az elkapó Kevin Johnson kezébe. Ezzel a hihetetlen 56 yardos Hail Maryvel pedig nyert a Browns 21-16-ra.

A Saints elleni diadal volt az „új” Browns legelső győzelme, ami azért érdekes a mi szempontunkból, mert a Browns most kicsit hasonló szituációban van. Nagyon régóta nem nyertek tétmeccset, és a médiában többször hangsúlyozták, hogy az eddigi évek a múlt, ők pedig a jövőbe néznek. Ez már egy „új” csapat.

Szóval adott nekünk egy „új” Brownsunk, aki éhezik az első győzelmére. És adott egy Saints, aki legutóbb ilyen helyzetben megadta nekik ezt a győzelmet. De vajon meg fog-e történni ez most is? És ha igen, akkor lesz-e megint akkora végjáték, mint legutóbb? Na, ezért lesz érdemes néha ránézni arra a meccsre is.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!