Connect with us

Összefoglaló

Tanulságos kis TNF

Túl vagyunk a szezon második csütörtök esti rangadóján, ráadásul most egy kőkemény csoportrangadót élvezhettek a nézők. A Bengals és a Ravens is győzelemmel kezdte az első hetet, utóbbi ráadásul brutálisan eltiporta szerencsétlen Billst, így a Baltimore idegenben is favoritnak számított. Ezzel szemben pont úgy jártak, mint a tavalyi szezon végén.

 

 

Mindkét csapat védelméből hiányzott egy-egy sztár eltiltás miatt: a Ravens a corner Jimmy Smith-t, a Bengals a linebacker Vontaze Burfictet volt kénytelen nélkülözni. A klasszisuk hiányát azonban csak Flaccoék érezték, de ők nagyon: Smith nélkül AJ Green három TD-t kapott el az első félidőben három elkapásból, senki nem tudta megfogni a kiváló elkapót. Burfict nélkül viszont remekül működött a Bengals védelme, a futást és a passzt is jól fogták, illetve három turnovert is összehoztak, nem lehetett rájuk panasz.

 

A Ravens védelme borzasztóan inkonzisztens volt, ráadásul CJ Mosley is megsérült, akár a következő fordulót is kihagyhatja. Joe Mixon például úgy futott 21 kísérletből 84 yardot, hogy több negatív yardos szerelést is bemutattak rajta, de egy -5 yardos futás után lazán jött egy 10+ yardos, nem volt rá rendesen felkészülve a Ravens. Egyébként érdekes, hogy a kiváló elkapó Mixonnak mindössze egy elkapása volt, még messze nem hozta ki belőle azt a potenciált a Bengals, amit benne lenne. Tegyük hozzá, hogy sérüléssel bajlódott a meccs során, így Gio Bernard is több lehetőséget kapott, amivel élt is.

 

A Cincinnatinél egyébként nem csak Mixon és Green játszott jól, hanem úgy echte az egész offense: a támadófal nem engedett sacket, Dalton nem adta el a labdát (viszont kiosztott négy TD-passzt), és egy-két dropot leszámítva mindenki legalább a tőle elvárhatót hozta. Egyedül a tavalyi top10-ben kiválasztott John Ross volt teljesen haszontalan, valahogy többet várna az ember a valaha volt leggyorsabb NFL játékostól, mint két labdaérintésből öt yardot.

 

 

Ami működött a Bengalsnál, az nem működött a Ravensnél: a támadófal messze nem volt ideális, ráadásul a futójáték is pocsék volt, 22 futásból 66 yard az közel Lions szint. John Harbaugh ráadásul valamiért úgy gondolta, jó ötlet a támadás közepén lehúzni Flaccót és beküldeni Lamar Jacksont egy jó kis read optionre, természetesen szigorúan csak úgy, hogy az újonc QB nem passzolhat. Egyik kísérlete sem jött be.

 

Apropó Flacco: a korábbi Super Bowl MVP ma megint a szokásos alapszakaszformáját vette elő, borzalmasan játszott. Három turnovert hozott össze, ami még amúgy nem is lett volna akkora katasztrófa, hisz ennek ellenére is megnyerhette volna a Ravens a meccset. Az irányító azonban az eladott labdái mellett nem volt képes NFL szinten rém egyszerű passzokat megcsinálni, állandóan vagy alul-, vagy túldobta az elkapóit, illetve többször olyan látványosan nézte az egyetlen embert, akinek passzolni akart, hogy örülhet, hogy megúszta mindössze két interceptionnel.

 

 

A Ravens ezzel együtt sem lett egy rossz csapat, a Broncost így verhetik a következő héten, Jimmy Smith visszatérése pedig sokat fog segíteni a védelmen, bár a Steelers ellen nagyon fog még hiányozni. A Bengals pedig kellemes meglepetés, egyelőre a labda mindkét oldalán képesek dominálni, olyan a csapat, mint 3-4 éve, amikor folyamatos PO-résztvevők voltak. A következő két hétben a Panthers és a Falcons ellen játszanak idegenben, itt pedig el is dől, mennyire vehetőek komolyan.

 

Végeredmény: Ravens@Bengals 23-34

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!