Connect with us

Érdekességek

A legdominánsabb pass rusher

A Denver Broncos védője, Von Miller 2011 óta játszik a profi ligában, és ez idő alatt sikerült elérnie, hogy a legdominánsabb pass rusher címet elnyerje. Ezt a pályán véghez vitt eredményei mutatják, másrészről viszont figyelemre méltó az is, ahogyan a csapatával törődik.

Ha csak a csütörtöki teljesítményét figyelembe vesszük az Arizona Cardinals ellen, tisztán látszik, hogy miért érdemelte ki az elismerést. Egy mérkőzés alatt két sacket csinált, négyszer ért oda az irányítóhoz, hogy megüsse és tízszer helyezett nyomást az újonc quarterbackre, Josh Rosenre. Még csak a szezon felénél járunk, de már 29 tackle-t jegyzett, amiből 7.5 sack és jutott még mellé még egy interception és 4 kierőszakolt fumble is, amivel jelenleg ő a legjobb. Közel jár ahhoz, hogy ez legyen karrierje egyik legjobb szezonja, ha sikerül fenntartania ezt a teljesítményt. Posztján ő az egyik leggyorsabb ember a ligában, és egyszerűen megállíthatatlan, hiába próbálkoztak már azzal, is hogy két embert raknak rá. Nyolc éves pályafutása alatt hatszor hívták Pro-Bowlra, és az 50. Super Bowlon ő kapta az MVP címet.

 

Von Millert 2011-ben draftolta a Broncos az 1/2-es cetlivel. Azóta pedig a liga legdominánsabb pass rushere:

  • 91 sack (legtöbb az NFL-ben)
  • 25 kierőszakolt fumble (legtöbb az NFL-ben)
  • 184 QB hit (második legtöbb az NFL-ben)
  • 118 negatív yardos szerelés (második legtöbb az NFL-ben)

Csapattársai és edzői szerint is mindenkire nagy hatással van az elszántsága, és a győzelem iránti vágya. A Cardinals elleni meccs előtt elmondta, hogy “Szét fogjuk rúgni a seggüket”, és hát végül is igaza lett, hiszen elsöprő, 45-10-es győzelmet arattak. Miller azt nyilatkozta, hogy ez a megjegyzés nem feltétlenül az arizonai csapat ellen irányult, de buzdítani akarta a csapatát mentálisan is, hogy minél jobban menjen a játék, és hogy nyerhessenek.

Remek csapatunk van. Kiváló edzőink vannak, csodálatos játékosaink, egyedül az önbizalom az, ami hiányzott belőlünk, és ezt akartam megadni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!