Connect with us

Összefoglaló

A nagy csapatok megvárják, amíg az ellenfél megveri magát – TNF összefoglaló

Visszatalált a győztes útra az Eagles! A rövid héten, idegenben, divízió rivális ellen vívott főműsoridős mérkőzés ellenére a Carson Wentz által vezetett támadósor már-már tavalyi formáját mutatta, az első félidőben 24 pontot szerezve gyakorlatilag eldöntötték a meccset – vö. az első öt meccsük egyikén sem tudtak összesen 24 pontig jutni. Wentz 26/36, 278 yard, 3 TD, 0 INT, 122.2-es ratingű lőlappal zárt, ezzel ő lett az Eagles történetének első irányítója aki sorozatban négy meccsen is 65% feletti pontossággal és legalább 250 yardot passzol. Feltűnő volt, hogy milyen jó kapcsolata van az összes elkapójával, 8 játékos is jegyzett elkapást, de közülök is kiemelkedett Alshon Jeffrey, akin egyáltalán nem érezhetjük, hogy rozsdásan mozogna, hisz 8 elkapással, 74 yarddal és 2 TD-vel segítette csapatát. A futójáték ezúttal “csak” a kötelezőt hozta, hisz hiába volt sokat földön a labda, ennek leginkább az idő menedzselésében volt szerepe.

 

A védelmet illetően felemás érzései lehettek a Sasok szurkolóinak, hisz a Giants OL-t gyakorlatilag teljesen szétszedték, 18 alkalommal helyezték nyomás alá Manninget (3. legtöbb a Giants szempontjából az elmúlt 10(!) évben) ekkor mindössze 2/14, 16 yardos “hatékonysággal” dolgozott a Giants passzjátéka. És, hogy mi (vagy inkább ki) miatt lehettek kicsit csalódottak (főleg a pennsylvinai, PSU szimpatizánsok)? Saquon Barkley. Az egykori Penn State futó a hátán cipelte a Giants támadó sorát, rengeteg elhibázott szerelést kényszerített ki és gyakorlatilag egymaga többet tett a győzelemért, mint a teljes csapata.

Barkley futott yardjai : 130
Mindenki más: 17
Barkley elkapott yardjai: 99
Mindenki más: 182
Barkley total yardjai: 229
Mindenki más: 199
Barkley TD-k: 1
Mindenki más: 0

229 scrimmage yardja, újonc játékostól franchise rekord. A mérkőzésen két futása is legalább negyven yardot hozott, ez pontosan annyi, amennyit a csapat 2015 és 2017 között fel tud mutatni. És hogy mit nyilatkozott a mérkőzés után a teljesítményét illetően? “Nem számít, hisz nem nyertünk.” Elég éles a kontraszt OBJ-hez képest aki ezen az estén is csak szenvedett a playhívástól és Manning játékától, így ezúttal is csak az oldalvonal melletti “teljesítményével” szolgáltatott beszédtémát, hisz az első félidő utolsó játékára nem maradt a pályán, hanem az öltözőbe vonult és a rugóháló után újabb élettelen tárgyba kötött bele:

 

 

 

Barkely játékán kívül nehéz bármilyen pozitívumot kiemelni a Giants kapcsán, egyedül Olivier Vernon visszatérésének örülhettek a szurkolók, a csapat messze legjobb pass-rushere még közel sincs csúcsformában, de egy sack-el már jelezte, hogy számíthatnak rá, szükség is lesz a játékára.

Folytatódott tehát az elmúlt 10 év elképesztő Eagles dominanciája (17-5-ös sorozatban vannak a rájátszást is figyelembe véve), ezzel 3-3-ra javították a mérlegüket, átvették a vezetést az NFC Eastben és készülhetnek két kifejezetten kemény összecsapásra (vs. Panthers és @ Jaguars) mielőtt bye weekre vonulnak. És mi a helyzet a Giants jövőjével? Már csak 10 meccs…

 

Philadelphia Eagles 34 @ New York Giants 13

 

(Kristof)

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!