Connect with us

Érdekességek

Amikor többször sackelnek, mint ahány jó passzod van

Nem lehetett kellemes délutánja Marcus Mariotának tegnap, amikor a Ravens védelmével nézett farkasszemet. Nem elég, hogy kikaptak, egyetlen pontot sem tudtak feltenni a táblára és a Titans irányítója több időt töltött a földön fekve, mint állva.

 

 

A Ravens ugyanis 11 alkalommal sackelte Mariotát. Hogy ezt el tudjuk helyezni a fejünkben, a Ravens megalakulása óta (1996) mindössze két csapat volt képes ennyit zsákolást végrehajtani egy meccsen, legutóbb 2012-ben a Chargers.

 

De van még rosszabb!

 

Mariotát többször vitték földre, mint ahány jó passza volt! A Titans irányítója 26-szor lépett hátra passzolni, ebből 11-szer vitték ugyebár földre, 15 passzkísérletéből pedig csak 10 volt sikeres, így a Ravens védelme elmondhatja magáról, hogy több sacket szerzett, mint ahány passzt engedett elkapni az ellenfél játékosainak.

 

Van még egy hasonlóan durva statisztika Mariota szörnyű estéjéről. Az NFL történetében egyetlen csapat volt csupán, amelyik egy meccsen nagyobb százalékban engedett sacket az irányító dropbackjei során. Mariota ugyebár 26-szor lépett hátra passzolni, a 11 sack pedig 42,3%-os mutatót jelent, viszont volt ennél egy rosszabb eset: 1965-ben a Packers irányítóit (Bart Starr, Paul Hornung és Elijah Pitts is passzolt a meccsen) a dropbackjeik 44%-ában sackelte a Lions védelme.

 

Mariota 117 yardot passzolt a meccsen, azonban ha levonjuk a sackeket, akkor csak 51 yardig jutott a Titans passzjátékok során. Lehetne a támadófalra fogni a sok sacket, de ugyanennyire saras Mariota is ezekben – a Titans offense pedig nem halad sehová a 3-3-as mérleg ellenére.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!