Connect with us

Összefoglaló

Az év egyik legjobb meccse Foxboroughban!

Jól döntöttek az illetékesek, amikor a hatodik héten a Sunday Night Football keretein belül a Patriots-Chiefs mérkőzésre került a választás. Az első félidőben darabokra szedte ellenfelét a New England, de a végére egy rangadóhoz méltó, izgalmas mérkőzés lett. Két részletben érdemes beszélni erről az összecsapásról, nézzük is, hogy mi történt hajnalban.

Patriots dominancia

Az esti rangadó előtt kérdés volt, hogy a Patriots defense hogyan állítja meg a megállíthatatlannak tűnő Mahomest. Nos, az első félidőben jól helytállt az egység, hiszen nem engedtek TD passzt a fiatal irányítónak, aki mellette még kétszer el is adta a labdát. A védelemből főleg Dont’a Hightower emelhető ki, aki az egyik interceptiont szerezte, a másodiknál pedig ő kergette bele Mahomest a rossz átadásba. A Chiefs védelméről tudtuk, hogy nem egy ligaelit alakulat és a Brady vezette támadók az első 30 percben szinte gond nélkül végig mentek a pályán nem egyszer, 3 TD mellett még egy field goalt is belőttek. Edelman is megszerezte idei első hatpontosát, de a másik két célbaérés az első körös futóhoz, Sony Michelhez köthető. A fiatal RB remekül játszik az elmúlt hetekben, ezzel egy kis terhet is levéve a veterán irányító válláról. 24-9-es félidei állással mehettek öltözőbe a csapatok és ilyenkor már sokan elkönyvelték a Chiefs sima vereségét, de ezt rosszul tették…

Chiefs dominancia

A második játékrészre mintha mezt cseréltek volna a csapatok, Mahomes magára talált, a Patriots pedig támadó oldalon is hibázott. A Chiefs QB-ja nem esett össze, hogy kétszer is eladta a labdát és az előző hetekben tőle megszokott játékkal rukkolt elő, meg a védelem is összekapta valamennyire magát. Négy TD átadása is jutott a második harminc percre, a Pats védelme teljesen összeomlott és bántóan könnyedén jutottak át rajtuk, Tyreek Hill 142 yardot és három TD-t kapott el, amiből az egyik egy 67 yardos volt, amit Mahomes már kiszorított helyzetből passzolt meg jól.

De nem csak a védelemmel voltak bajok a hazai oldalon, Brady tőle szokatlanul sokáig tartott egy labdát és ahelyett, hogy bevállalt volna egy sacket, megvárta amíg Breeland Speaks kiüti a kezéből a labdát fumble-t okozva. A Chiefs oldalán nem csak a támadók és a védelem működött jól, hanem a special team is hozzátette azt a pluszt, ami a fordításhoz kellet, egy kickoff után Tremon Smith 97 yardon keresztül cipelte végig a labdát és a támadás egy Hill TD-vel fejeződött be. Azonban még időben ébredt a Patriots és Gostkowski utolsó másodperces mezőnygóljával megszerezték a győzelmet 43-40 arányban.

Sok mindent láthatunk ezen a vasárnap esti rangadón (ami nálunk már hétfő hajnal) amit eddig nem nagyon, a Patriots teljes kiengedése a második félidőre nem sűrűn megszokott jelenség, Belichick biztosan elbeszélget erről velük. Mahomes pedig ezen a héten nyújtott produkciójára is büszke lehet, mert nagyon közel állt ahhoz, hogy ő legyen az első 25 év alatti irányító, aki a Belichick és Brady által fémjelzett korszakban nyerjen Foxboroughban. Nyilvánvalóan Bradyt is ki lehet emelni megszokott kiváló játéka miatt, ráadásul egy nem megszokott futott TD-t is szerzett, aminek az volt a különlegessége, hogy Brealand Speaks konkrétan elengedte Bradyt sack közben, mert azt hitte, hogy már eldobta a labdát az irányító és nem akart beszedni egy sárga zászlót.

A mérkőzésről három játékos kiemelendő (nem meglepetésre mindhárman támadók). Tyreek Hill hét elkapásból szerzett 142 yardja és három TD-je mindenképp megsüvegelendő és csapattársa Kareem Hunt sem maradt adós a jó formával, 80 futott yardja mellett még 105 elkapott is volt neki egy TD-vel megspékelve. Hazai oldalon az újonc futó Sony Michel nyújtott újra jó teljesítményt, 24 próbálkozásból 106 yardot szorgoskodott össze és még két TD-t is.

Persze erre a hétre sem maradhatunk Brady mérföldkő nélkül, a 41 éves QB most szerezte meg 200. alapszakasz győzelmét, amivel természetesen ezt a rangsort vezeti. A Patriots így tartja a lépést a Miamival és a Chiefs vereségével már csak egy veretlen csapat maradt, a Rams.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!