Connect with us

Hír

Belichick: Borzasztó nehéz ebből a Chiefsből készülni

Az NFL csapatok úgynevezett scout teamjei azzal a csodálatos feladattal vannak megáldva, hogy minden héten próbálják szimulálni az adott ellenfelet, hogy minél realisztikusabban tudjon a kezdő készülni vasárnapra (vagy csütörtökre, vagy hétfőre, néha szombatra). A legtöbb csapat kreatívan tudja ezt kezelni, így tett például a Patriots is 2011-ben, amikor Julian Edelmannel próbálták utánozni Tim Tebow játékát. A Pats scout teamjének ezen a héten van/volt a legnehezebb dolga, ugyanis azt a Kansas City Chiefst kellett utánozniuk, ahol több igazán különleges játékos is játszik. Bill Belichick így beszélt a helyzetről:

 

Bárki is a leggyorsabb játékosod, valószínűleg nem olyan gyors, mint Hill. Nagyon nehéz szimulálni a sebességét. De emellett nagyon nehéz szimulálni Mahomes karerejét. Nehéz szimulálni Kelcet és nehéz szimulálni bárkit is, akit ők kezdetni akarnak: Conley, Watkins, Thomas, rengetegen vannak.

 

Hillt jó eséllyel Dorsett próbálta utánozni, aki 4,33-as 40 yardot futott a Combine-on, de ő sem olyan különleges játékos, mint Hill. Belichick is elmondta, hogy az a baj “a gepárddal”, hogy ha távol védekeznek tőle, akkor túl sok teret hagynak neki, ha pedig szorosan fogják és jammelik a vonalnál, akkor meg simán elfut mellettük. Mahomest egyébként Hoyer próbálta utánozni edzésen, hát maradjunk annyiban, hogy nem épp rá szabták ezt a feladatot.

 

 

Belichickről sokszor elmondjuk, hogy szereti kikapcsolni az ellenfél legjobb játékosát támadóoldalon. Ezen a héten azzal is meg kellett küzdenie, hogy kitalálja, ki is a legjobb. Ilyen támadósorral ritkán találkozott, hiszen a Chiefs jelenleg mindent kifejezetten jól csinál.

 

Mind nagyon veszélyesek. Nem elég, ha egyetlen játékost megállítasz ebben a támadósorban. Túl sokan vannak. Az irányító problémát jelent. A futók problémát jelentenek. A tight endek problémát jelentenek. Az elkapók problémát jelentenek. Mind problémát jelentenek.

 

Azt pedig érdemes kiemelni, hogy a Patriots védelmének az utóbbi jó pár évben a két legrosszabb meccse talán épp a tavalyi első hetes Chiefs elleni vereség, illetve az Eagles elleni Super Bowl volt, ahol Andy Reid, majd Doug Pederson, Andy Reid tanítványa voltak a főedzők. Fel van adva hát a lecke a valaha volt egyik, ha nem a legjobb főedzőnek az NFL történetében.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!