About the author

24 Comments

 1. 1

  ducksfan

  Szerintem ha egy új GM a Giantsnél (vagy bármely csapatnál) arra gondol (és tervez), hogy egymás után két évben is top5 pick lesz, akkor az vagy szuperzseni vagy szupergonosz. Én arra tudok gondolni, hogy mind a főedző, mind a GM eleinte tényleg hittek Eli-ban, hitték, hogy vele is menni fog, de most már látják, hogy nem megy és a második évükben tulajdonképpen kezdhetik előlről, de egy évet nyertek a drafton és klubban és a csapatalakításban is. Elkezdték kialakítani a kapcsolataikat, a megbecsülésüket stb. Aztán Eli elkezd pár meccset nyerni és dől az elmélet :D

 2. 2

  daggobert

  Sajnos kiderült hogy az új edzőnk egy MEK adu szint, semmi elôrelépést nem jelent főeduőként. Eli nem lett rosszabb vagy jobb, ez ennyit tud kihozni ezekkel a töketlen játékaival ráadásul ebből a játékosállományból. Egyszerűen most elvitetik a balhét vele, de ez csak arra lesz elég, hogy rengeteg időt fog veszteni sajna a Giants, amíg elzavarják majd a fokozatos blamázsai miatt, aki nemhogy nem tudja kézben tartani az öltözőt, de meg sem szerezte azt. Eli nélkül is kevés lesz a faszi New Yorkban :(
  /mellesleg a szerződése is olyan volt, hogy idén még mindenképpen játszania kellett, jövőre lehet értelmesen elküldeni/

 3. 3

  katonadani

  nekem ez a teória elég sok sebből vérzik.

  – Azért épp Gettlemant szerezték meg a Giantsnél, mert ő hitt Eliban (legalábbis ezt hangoztatta és mivel Maráék olyan GMet akartak, aki hitt Eliban, így az interjún is ezt kellett elhitetnie velük). Szal vagy valóban hitt Eliban, vagy rohadtul átverte a tulajokat, ami nem lenne túl szimpatikus lépés, meg szerintem nem is hiszem, hogy ezt össze lehet hozni – szóval szerintem ő is hitt Eliban.

  – De ha ezt figyelmen kívül is hagyjuk. Két opciója van kb: vagy hisz Eliban és win now módban játszik, vagy nem hisz benne és rebuildre játszik jövőbeli új irányítóval. A Solder igazolás (közepesnél kicsit jobb, 30 éves tackle legmagasabb fizuért, nagy hiányposztra), Ogletree csere (gyenge/közepes játékos nagyon magas fizuért, nagy hiányposztra), Barkley pick mind-mind win now lépések és azt mutatják, hogy hittek Eliban és hogy vele még lehet playoff.

  – Na ha ezek ilyen “állépések” voltak, hogy a szurkolókat kielégítsék és valójában rebuildre menne Gettleman, akkor rengeteg pénzt benyelt fizetési sapkában, amivel nehezebbé teszi a jövő évi rebuildet – ha ez volt a mesterterve.

  – A Barkley pick önmagában is erősen kérdőjeles még most is. Mármint nem az, hogy talált egy gecijó játékost, mert ez tudvalevő volt. De Barkley sem játszik olyan jól, mint amennyire tudna. Illetve az Eagles ellen pont olyan jó volt, de előtte ugynannyi futott yardja volt 5 futásból, mint az összes többiből. És ez persze a stílusa is neki részben, de az előző meccseken láttuk, hogy ilyen fal mögött neki sem megy a játék úgy ahogy mehetne valójában, és így 1/2-t adni érte nem volt jó ötlet – ha jó lenne előtte a fal és lenne QB, akkor lehetett volna jó döntés.

  – Amennyiben tényleg volt egy ilyen mesterterve, hogy majd Elit megbuktatja és jövőre rebuildel, akkor a nem-irányító pick csak és egyedül abban az esetben lett volna elfogadható, ha tudta, hogy jövőre is top3-ban fognak húzni. Mert ha nyerni akarnak pár meccset (és azért erre minden esélyük megvolt, megvan), akkor simán lehet, hogy lecsúsznak a top pickekről és ezáltal egy irányítóról. Lehet mondani, hogy fel tudtak volna cserélni, de mi van akkor, ha valaki nem akarja odaadni az 1/1-et vagy 1/2-t és ki akarják vinni Herbertet? (tegyük fel jelen tudásunk alapján, hogy csak Herbert lesz top qb, ami persze még változhat). Szóval Gettleman úgy gondolta, hogy az erősítések után is top3-ban fog húzni a Giants? Ennél azért jobb csapat és most is úgy gondolom, hogy ennyire nem fognak hátul végezni.

  – A tavalyi QB class sokkal jobbnak nézett ki, mint az idei, ezt mindenképp figyelembe kell venni – és ez szintén változhat még, de ezt kvázi mindenki így vélte. A draft előtt legtöbben úgy gondolták, hogy nincs 2019-re igazi franchise QB, Herbertből lehet, vagy még 1-2 játékosból, de egyiküket sem gondolták a 2018-asok szintjére. Mondom, ez persze változhat és mindig változik is, de így azért nehéz tervezni, ha amúgy úgy tűnik, nincs igazi top QB.

  – Az miért nem lett volna opció, hogy kihúzzák Darnoldot (vagy Rosent), padoztatják Manning mögött, majd amikor tényleg rájön minden szurkoló, hogy Manning szar, akkor berakják az újoncot? Mondhatták volna, hogy az a terv, hogy még 1-2 évig padozik az újonc (azért ennél többet nem láttak Manningben még a szurkolói sem), aztán sokkal érettebben tudja átvenni a stafétát. Ha lett volna egy mesterterv, szerintem ez lett volna inkább reális. És nyertek is volna egy évet.

  – Ráadásul egy ilyen mestertervvel, ami magában foglalja, hogy idén szarok lesznek, az állásával játszik. Egyelőre egyetlen lépése sem tűnik jónak (azon kívül, hogy Barkley gecijó, de ha nézzük a körülményeket és positional value-t meg mindent, akkor összességében szerintem ez sem volt jó döntés a franchise jövője kapcsán. És ha még nagyon-nagyon nem is akart QB-t, akár Denzel Ward is jobb döntés lehetett volna.) Egyelőre Shurmur sem tesz hozzá semmit a csapathoz edzői szinten (korai még, ezért írom hogy egyelőre), az igazolásai sem jöttek be, a csapat gyenge – és elméletben Elit is rosszul mérte fel, legalábbis a tulajdonosoknak ezt kell gondolniuk, hiszen azt mondta nekik Gettleman, hogy Eliban még van szufla és fasza lehet vele a csapat. Ezután azért nehéz azt mondani, hogy nagy lesz a bizalom felé az év végeztével. A Giants mondjuk nem arról híres, hogy hamar takarítana, szóval ez a malmára hajthatja a vizet. Vagy az, hogy jelenleg egyik másik csapatnak sem kell QB úgy igazán, szóval akár egy top5-7es pickkel is vihet irányítót, ha szerencséje van, de ez még nagyon a jövő zenéje – ha egyáltalán megtarthatja az állását, de ez nagyon nagy spekuláció még, inkább csak azt akarom ezzel mondani, hogy egy teljes földbe állással erősen játszik az állásával.

  – Nekem az jön le ebből az egészből, hogy Gettleman egy rossz GM (ahogy kinevezésekor mondtam is). Rosszul mérte fel Elit és az egész csapatot, mert nagyon sok lyuk van még a Giantsben (nem csak OL, de pass rush és CB poszton is, talán a legfontosabb posztokon). Teljes métékben figyelmen kívül hagyja az analitikát és hülyeségnek nevezi és azzal támasztja alá az igazát és hogy afutók öregen is jók, hogy Jonathan Stewart tavaly tök jó évet hozott öregen is (nope).

  Eagles szurkolóként örülhetnék a Giants földbe állásának, de ehelyett frusztrálnak Gettleman rossz döntései, amikkel negatív irányba viszi el a csapatot. Mert ez egyszerűen rosszul végzett munka.

 4. 4

  Wide open

  Az tökjó ha hoznak mondjuk egy Herbertet jövőre, de a fal attól még ugyanúgy rossz lesz. Inkább azzal kellene valamit kezdeni (bár tény hogy Eli ideje már szerintem is leáldozott).

 5. 5

  Boci

  Az senkinek nem fordul meg a fejében hogy egyedül Mayfield-et tekintették potens irányítónak és őt húzták volna ha nem megy ki 1/1-re? Kevesebb sebből vérzik mint az hogy meg akarták “buktatni” Eli-t..

 6. 6

  katonadani

  a reportok alapján Darnoldot látták QB1nek

 7. 7

  Fetyke

  Jók a meglátásaid, egyetlen apró kivétellel. Te csak a draftról tudod elképzelni Eli pótlását? A hsz-ed alapján mintha ezt gondolnád. Pedig az FA piacról is megoldható lesz az a szezon végén. Hiszen ki tudná jobban nálad, hogy jövőre egy jó irányító mindenképpen fölöslegessé válik? És igazából olyan sok csapatnak most nem lesz QB need-je.
  Szóval jövőre leigazolják Foles-t és a draftról pedig lehet tömni a lukas posztokat…

 8. 8

  katonadani

  hosszú távon mindenképp draftról kell. Folesszal pl nem lenne megoldva rendesen a QB helyzet sztem a Giantsnél.

 9. 9

  Fetyke

  Azzal a megállapítással egyetértek, hogy Eli a szezon kezdetéig érinthetetlen volt. Azt kétlem, hogy egy GM vagy főedző a kezdő QB megbuktatására játszana vagy alapozna.
  De! Ha kicsit finomítunk az állításon, és azt mondjuk, hogy egy jó GM.nek mindenre föl kell készülnie és mindenre kell, hogy legyen terve, akkor az már könnyen vállalható. Ha Gettleman és Shurmur hosszú távra terveznek, akkor igen is számolniuk kell(ett) mindenképpen Eli pótlásával, és most már erősen gondolkodniuk is kell rajta.

 10. 10

  Belicsik Béla

  A draftról sok varia nincsen.
  Lock vagy Herbert,mondjuk jelen helyzetben (szar fal) Lock jobb választás lenne
  De amennyire bevan védve Eli segge,nem lehetetlen szerintem top 5-ben például Noah Fant….

 11. 11

  Fetyke

  Jó Nick nem egy Cousins ez tény. Nem lehet csak rá építeni a franchise játékát, mint ahogy azt idén azt mi tesszük.
  Viszont jóval kisebb kockázatot jelent, mint egy draftolt játékos. Lehet tudni, hogy mire képes, mik a határai. És azt is láttuk, hogy ha meg van felé a bizalom, építesz köré egy jó csapatot és megfelelő playbook-ot raksz össze neki, akkor egy jó szintet tud hozni (lásd Goff). És a kora alapján egy 10 év azért még benne lehet.

 12. 12

  Belicsik Béla

  10 év,mikor nyiltan bevallotta hogy már gondolkodott azon hogy elmegy lelkésznek vagy miafasznak?:”D

 13. 13

  katonadani

  Foles egy nagyon volatilis játékos, vagy rohadt jó, vagy gyenge. Nekünk nagy szerencsénk volt, hogy POra a rohadt jó formáját hozta. De erre nehéz építeni bármit is. Egy top5ben draftolt köré iis ha építesz egy olyan csapatot és playbookot, mint Foles köré, akkor jó eséllyel jobb lesz Folesnál.

 14. 14

  Kopi3.14

  Hé, és a kicsi Browns már szart ér

 15. 15

  Viktor Gál

  Én mindenképpen Katona Danival értek egyet. Gettlement nemcsak elbaszta, de lehet, hogy évekre PADLÓRA KÜLDTE a franchiset. Eddig nem szóltam hozzá a Giants-cikkekhez (döglött lóba nem rúgunk), az offseasonban talán én voltam a legkritikusabb a csapattal való elvárásokkal szemben, kaptam érte hideget-meleget (t.fosnak neveztem az OLine, a passrush és az irányitóra való tekintettel – bár azóta elhangzott a szó és annak több szinonimája is G.-szimpatizánsoktól), de kezd egy olyan legenda terjedni, ami még az SB-runnál is durvább. Mégpedig, hogy a Giantsnek csak Mayfield felelt volna meg, és ezért nem húztak irányitót. Először is, ilyen logikával 5 évig is Top3-ban kellene maradnia a Giantsnek, hogy szembejöjjön a Nagy Ő, de ugye a Giants nem a Browns, hogy ezt a luxust megengedhesse magának. Másodszor ha más-más aspektusból is, de Darnold és Rosen is tökéletesen megfelelt volna. Ha személyekre bontom a drafton választottakat, egészen jó. Barkley egy állat, Hernandez is beválik, de a csapat szempontjából a lehető legrosszabb volt kihagyni a lehetőséget.

  Gettlemen-nek két dologra is választ kell adnia:
  1. A nagyon is kritikus Giants szurkolótábornak – akikkel elhitette, hogy SB-run van – elmondani, kogy kurvára benézte, és évekbe telik, mig újra esélyes lesz a csapat. És addig? Top pick-ért leeresztünk? Nézzetek addig Jets-meccseket, legalább láthatjátok Darnoldot, a G.-bérleteket meg visszaváltjuk… és ezt már második éve. De jövőre se lesz jobb, mert az újonc irányitók első évükben a legszarabbak.
  Az igazán nagy gáz akkor lesz, ha nem az övék az 1/1, és esetleg a Tampa, a Dallas és a Denver is beég, és kezdődik egy licit az egyetlen top irányitóért ( gáz az is, hogy most nincs ilyen egyenlőre), na akkor lesz igazán drága a Barkley-pick, ha két első körbe kerül a QB.
  2. a Nagyobb gond, hogy le kell menni az öltözőbe, és elmagyarázni, hogy az eddig SB esélyes csapat harcba száll az 1/1-ért, és mostantól tessék leereszteni, mindezt úgy, hogy fizikailag semmi baja Manningnek és a szezonnak csak az 1/3-a ment le. Tudom, az NFL pénzről szó, de ezek a játékosok sportemberek is, és szeretik a csillogást és a sikert, nehezen emésztik meg, hogy egy hónapja még a végső győzelmet sulykolták neki, most meg a minél rosszabb szereplés az egyetlen alternativa + még a rá következő év is bukik. Ez már tavaly is kikezdte az öltözőt, hogy idén mi lesz, még belegondolni is rossz. És már kezdődik. Egy szétesett öltözőt egy offseason alatt rendbe tenni nem lehet, rámehet még egy plusz év is. Ráadásul szerintem a Giants nem olyan rossz, hogy ennyire elöl húzzon (megjegyzem, rájuk fogadtam az Eagles ellen az FK-n), ezért szerintem csak akkor tudnak QB-t húzni, ha szándékosan leeresztenek. Márpedik még egy év új irányitó nélkül elképzelhetetlen. OBJ és Barkley is túl lesznek a legjobb éveiken, mire beindulnának, a lyukakat is tömni kellene folyamatosan.

  Gettlemen ezt elcseszte, amiért mennie kellene, de erre kevés az esély, hacsak nem lesz ürügy a betegsége.

 16. 16

  daggobert

  a Giants mostanában legendás scoutjai:) miatt is még egy nyomós érv a 26.-os fenomén mellett.

 17. 17

  Kovács Levente

  Számomra az lesz a legnagyobb pazarlás ha kisem próbáljuk Kyle Laulettát szezon végén (Ha használhatatlan akkor nincs mese QB draft). Elvileg tökéletesen illik Schurmur játékrendszerébe és mobilisabb is mint Eli így tudna kozmetikázni a fal teljesítményén. Bridgewater szabadügynök lesz Eli szerződésén 17 milliót lehet spórolni nekem megérne egy próbát 10 millió vele együtt is maradna a sapkában. Idén Hernandez igazolása jó döntés volt már szóval jövőre C/RT körre draftolnak 2. körben. Messze még a szezon vége addig is minden meccset meg kell nyerni hogy legyen mire építkezni!

 18. 18

  Fanyul23

  Nem hiszem hogy bármilyen ilyen mélységű terv lett volna. Simán lehet, hogy ahogy mi szurkolók, úgy ők is tényleg azt hitték, hogy a rengeteg playmaker játékossal Eli-ban van még annyi hogy elvezetgesse az offense-t, hátha jó lesz. (nem jó)
  Szerintem a D-ben is jobban bíztak, hogy a tavalyi év csak el lett engedve, de jók lesznek (nem jók).
  Látszólag logikus volt az elképzelés, pláne hogy papíron az Ofalat is megerősítették, hátha jó lesz. (nem jó)

  Mondjuk azt a nyígzást nem értem hogy jajj majd 1-2 1 kört kell adni egy új QB-ért a drafton, mert ennek nincs akkora jelentősége, láttuk az idei drafton is hogy akár nem QB-ért is mennek a két első körök, elkapókért, pass rusherekért. Nem tragédia. A Barkley pick továbbra is valid, úgy néz ki a Manning fiúk levezetésre már game manager QB-vá avanzsálnak.

  Ahogy katonadani nagyon helyesen rámutatott, kevés QB need csapat van egyelőre, ezért nem annyira tragikus a helyzet, de kétségtelenül egy év megint megy a levesbe, nagyon bízom benne hogy most nem kezdenek el kozmetikázni és csinálni egy 6-10-es semmirevaló mérleget.

  Foles-t emlegettem mint lehetőséget még a holtszezonban, de azóta amit láttam tőle legkevésbé sem megnyugtató, mégsem hiszem hogy megoldás lenne hosszú távon. Bridgewaternek meg lefőtt a kávé szintén, nincs értelme erőltetni.

  winter is coming to NY…

 19. 19

  AwesomeOne

  Solder – Hernandez duóval a baloldal már megvan, nyáron jöhet egy G v. C a piacról, a 2. körben meg egy RT. Lényeg, hogy 1 szezon alatt nem lehet falat építeni, de jövőre elméletileg már összeállhat egy közepes egység.

 20. 20

  AwesomeOne

  Szerintem úgy voltak vele, hogy idén kiderül. Javítottak a falon (vagy legalábbis próbáltak), feltámasztották a futójátékot, és hozták Shurmur-t, aki Keenum-al is képes volt csodát tenni. Ha ezek után is szar Eli, akkor lefőtt a kávé, és mehet a QB draft. Arra azért spekulálhattak, hogy ha Manning rossz, akkor úgyis a bottom5-ban fognak húzni (vagy legalábbis ahhoz baromi közel egy ilyen sorsolással), ahogy arra is, hogy igazából már alig van QB need-es csapat a ligában, ahol meg gond van, ott messze még a top10-es pick, nem hogy a top3-as.

 21. 21

  AwesomeOne

  Azért az bőven kizárt…

 22. 22

  Kovács Levente

  “The draft was a success. Saquon Barkley, Will Hernandez, Lorenzo Carter and B.J. Hill all look like cornerstone pieces. If Kyle Lauletta turns out to be a starting-caliber quarterback the draft isn’t just a home run, it’s a grand slam.” BBV oldalon írták és tényleg nem néz ki rossz draftnak az idei. Az edzőváltás alatt scoutokat is cseréltek.

 23. 23

  daggobert

  Egy draftot megítélni nem szerencsés 5 meccs után, de az tény hogy reménykeltő amit eddig tőlük láttunk. Hogy ez mennyire vakszerencse, vagy hozzáértés az csak évek múlva derül ki. Az elmúlt 10 évet ismerjük a következő tízben meg bízunk…

 24. 24

  Kovács Levente

  Szerintem jó szezont zártak a rookiek kivéve Laluetta.

Comments are closed.

2019 Fűzővel Kifelé! Impresszum     Infinety hirdetés   Kapcsolattartó: Veres Annamária

Honlapunk az élmény javítása érdekében sütiket használ. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás