Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #7

Nem akármilyen vasárnap vár ránk, hiszen lesz egy előzenekarunk is Londonból a nagy show előtt, a Kandallóban pedig 10 csapatot is láthattok!

A Kandalló Kézműves Pub műsorán

Tennessee Titans – Los Angeles Chargers in London, 15.30, GamePass

Na, végre szinte egész napos meccsnézés! (Ráadásul jövő héten óraállítás miatt már 14.30-tól!!!) Mondjuk szegény kevés Chargers szurkolónak Los Angelesben vasárnap reggel fél7-kor biztos kellemes lesz felkelnie a meccsre. Persze mi pont ne sajnáljuk őket az éjjeli meccsnézésekkel, de értitek. Az mondjuk vicces lenne, ha több szurkolójuk lenne a Wembley-ben, mint a StubHub Centerben.

A meccset nyerniük kellene Riverséknek, hiszen a Titans támadósora súlyos problémákkal küzd (14,5 pontot átlagolnak, összesen 5 TD-jük van) és ugyan a védelem elég jó, a Chargers támadósora talán még jobb, és nem csak a korábban megszokott passzjáték, hanem a futók is elképesztőek. Érdekes módon a Chargers mintha most alul lenne értékelve, pedig az utóbbi időben azt szokhattuk meg, hogy túl vannak értékelve és mindig elrontják. Nos, ez továbbra is benne van a pakliban, de elég jól néz ki ez a csapat, ráadásul lehet ez lesz az utolsó meccsük, mielőtt Joey Bosa visszatér.

Nagyon fontos lesz mindkét csapatnak a londoni időre való átállás, ez múlt héten is megmutatkozott. A Seahawks tanulmányozva az utóbbi évek adatait már szerdán átrepült az óceánon, míg a Raiders csak pénteken érkezett meg Londonba és ugyan nem mondom, hogy ezen múlott volna a győzelem, de nem elhanyagolható tényező.

Carolina Panthers @ Philadelphia Eagles 19.00, Gamepass

Sok szempontból hasonló a két csapat. Két elég erős front seven, két gyengébb secondary, két mozgékony, erős karú irányító köré szervezett támadósor. Kicsit mintha a Panthers lenne az Eagles kistestvére, ha ez nem derogáló megfogalmazás. Ettől függetlenül tök másra kell figyelnie a két csapatnak.

Az Eaglesnek Newton futásainak megállításával lehetnek problémái, hiszen ugyan a futást nagyon jól fogják, a mobilis irányítókkal bajaik vannak – elég csak a tavalyi egymás elleni csörtére gondolni, vagy épp a Titans elleni vereségre. A Panthersnek viszont inkább a passz ellen kéne javulnia, hiszen az utóbbi négy meccs mindegyikén legalább 2 TD-t engedtek a levegőben, az Eagles pedig főleg itt fog támadni.

A sasokat hosszú passzokkal lehetne megzavarni, de a Panthers ebben elég gyenge. Az hajthatja még a sasok malmára a vizet, hogy Newton tiszta zsebben ugyan 115,7-es passer ratinget tud felmutatni idén, nyomás alatt csak 24,8-asat. Az Eagles védőfalát senkinek nem kell bemutatni, a párducok támadófalában pedig kvázi két cseretackle szerepel, habár Moton és Clark is kellemes csalódás lehet a szurkolóknak (főleg Moton).

New England Patriots @ Chicago Bears 19.00, SportTv

A Bears múlt héten 380 yardot nyelt be Osweilertől, akkor mire lehet most számítani? És mondhatjuk, hogy az egy borzasztóan kiugró teljesítmény volt, de Bradyék ellen hatványozottan bajban lesznek. Egyrészt Mack bokasérüléssel bajlódik, de ami a nagyobb probléma, hogy múlt héten 79 snapet voltak fent a macik védői a 40 fokos melegben Miamiban – ez 20 játékkal több, mint az eddigi átlaguk -, így teljesen ki vannak fáradva.

A Patriots támadói pedig belelendültek így, hogy Gordon és Edelman is csatlakozott, plusz a futójáték is elég jól működik, szóval nagyon nekik áll a zászló. Trubiskyéknek valahogy tartaniuk kéne a lépést, és persze a Patriots védelme alkalmas ellenfél lenne erre a feladatra, de a Buccaneers elleni meccset kivéve nem igazán átütőek Nagy fiai.

A Patriotsnak minden meccsen volt eddig eladott labdája, a Bears pedig már 14-et szerzett idén (3. legjobbak), így ebben lehet a macik sikerének kulcsa. Az persze nem segít, hogy újonc főedzők 15-45-ös mérleget tudnak felmutatni Belichick ellen, ezeken a meccseken a Pats átlag 9,1 ponttal nyer és összesen +26-os a turnover mutatója.

New Orleans Saints @ Baltimore Ravens 22.05, GamePass

Ha nem elég még a Brees rekordokból, akkor ez az a meccs, ahol egy egészen különlegeset is beállíthat. Ugyanis Drew Brees eddig 31 NFL csapat ellen diadalmaskodott, már csak a Baltimore Ravens maradt hátra – ellenük 0-4 a mérlege. Tehát a Saints irányítójának minden bizonnyal ez az utolsó alkalma (hacsak nem tol le még 4 évet) arra, hogy minden egyes csapatot megverjen az NFL-ben – Brett Favre és Peyton Manning után harmadik irányítóként a történelemben. Emellett eltörpül, hogy egyébként az 500. TD-jét is megdobhatja holnap este.

Nem lesz könnyű dolga, a Ravens védelme hasít, nem kell sokat turkálni az emlékeink közt, hogy felidézzük a “több sack, mint engedett sikeres passz” mérkőzést. Persze a plusz egy hetes felkészülési idő segíthet Breeséknek, na meg hogy a Saints offense is parádés. Nekik ébren is kell maradniuk a második félidőre, ugyanis a Ravens a legjobb második félidős csapat idén, még nem engedtek TD-t, 62-12 a pontarányuk a harmadik és negyedik játékrészben, aminél senki sem jobb az NFL-ben.

Dallas Cowboys @ Washington Redskins 22.25, SportTv

Mindkét csapat elég inkonzisztens, és mindkét csapatnak kell, hogy előnybe jussanak, hiszen hátrányban nem igazán tudnak jól játszani. Ebben közrejátszik, hogy mindkét csapatnak a védelme a jobb és egyik gárda sem tud a szélen passzjátékban bármit is összehozni, ami eléggé megnehezíti a dolgukat. Szóval ha valaki el tud húzni 10 ponttal, szerintem meg is nyeri a meccset.

A Cowboys idén 3-0 otthon és 0-3 idegenben, ellenben Dak Prescott 4-0 a Redskins ellen és a tehenészek az utóbbi 5 találkozójukat megnyerték Washingtonban.

A többiek

Houston Texans @ Jacksonville Jaguars 19.00

Mi van a Jags védelemmel? Az utóbbi két meccsükön 70-21-re verték őket. Hetven pontot kaptak két meccsen! A védőfal nem olyan domináns, mint tavaly, egyszerűen minden tagja gyengébben játszik, mint egy évvel ezelőtt. Kilenccel kevesebb sackjük van, mint egy éve ilyenkor és ezáltal 11-gyel kevesebb turnovert is tudnak felmutatni. Nem tesz jót nekik, hogy végig ugyanazt a cover3 védelmet játsszák, a tipikus ellenszereket mindig bevetik ellenük a csapatok. Sokkal többet kellene emberezniük, hiszen jóval tehetségesebbek ellenfeleiknél. Azt persze tegyük hozzá, hogy úgy nagyon nehéz dominálni, ha közben az offense az egész első félidőben két first downt csinál meg…

A Jaguars védőfalának ez a tökéletes lehetőség újra formába lendülni, hiszen Watsont sackelték idén a legtöbbet az ellenfelek (25) és őt ütötték meg a legtöbbet, szám szerint 63-szor, miközben a második Matt Ryan 47 ütést szenvedett el. Watson egyébként az utóbbi nyolc meccsén egyaránt dobott interceptiont, ami a leghosszabb sorozat jelenleg az NFL-ben. És ugyan a Texans hármat nyert zsinórban, nem voltak épp meggyőzőek. Na nem mintha ez elmondható lenne a Jaguarsról…

Cleveland Browns @ Tampa Bay Buccaneers 19.00

Mayfield beállása óta Jarvis Landry kicsit kikerült a középpontból és inkább Njoku lett a kedvezményezett a Brownsnál. Landrynek egyébként kellene, hogy a szélen is legyen életképes elkapó, akkor jobban lubickolhatna ő középen, így viszont kicsit elveszett. Mondjuk a történelem egyik legrosszabb védelme ellen (még ha védőkoordinátort is cseréltek) neki is összejöhet egy jó nap – ráadásul a következő három meccse is kedvező.

Hét elején podcastünkben még a Brownsra tippeltem, azonban mára változtattam (meglátjuk bejön-e). Ennek pedig a legfőbb oka az, hogy hasonló erősségű a két csapat, a Browns viszont sorozatban 23 meccset bukott el idegenben (2015-ig visszamenőleg), és amíg nem mutatják meg, hogy tudnak nyerni távol Clevelandtől, addig nem tippelek rájuk. Ettől még bennük lehet a győzelem, igazából a labdaszerzés elég esélyes Winston ellen, de azt nem engedhetik meg maguknak, hogy továbbra is mérföldekkel vezessék a ligát elhibázott szerelésekben.

Minnesota Vikings @ New York Jets 19.00

Adam Thielen nagyjából mindenben a legjobb idén, ami elkapókhoz köthető, és nem most fog megszakadni a jó sorozata. A Jets ugyanis borzasztóan védekezik slotban felálló elkapók ellen (elkapás, yard, TD):

  • 8-100-1
  • 8-81-1
  • 9-122-0
  • 11-142-0
  • 11-126-1
  • 7-86-1

Szóval jó eséllyel nem lövök mellé azzal, ha azt mondom, Thielennek megint nagy napja lesz. Főleg úgy, hogy Cousins egyértelműen meghálálja a belé vetett bizalmat (és 84 millió dollárt) és fölülmúlja az elvárásaimat, tényleg kiválóan játszik. A Jetsnél látszik a szép jövő Darnolddal, de azért ez a Vikings még más súlycsoport.

Buffalo Bills @ Indianapolis Colts 19.00

A Colts az utóbbi három meccsén egyaránt legalább 37 pontot engedett, ennél jobb alkalmuk azonban nem lesz a sorozatuk megszakítására, hiszen a Bills támadósora messze a legrosszabb a ligában, ráadásul a másfél hete még a kanapén fekvő Derek Andersont fogják kezdeni, mivel Allen sérült, McDermottot pedig lefejezte volna a saját öltözője is, ha Petermant teszi be a kezdőbe. Szép kilátások. A Bills defense egyébként top egység, csak nulla támadójátékkal hatalmas extra kell tőlük, hogy nyerhessenek.

Detroit Lions @ Miami Dolphins 19.00

Tegyük fel a nagy kérdést: nyerhet egy csapat kétszer egymás után Brock Osweilerrel a kezdőben? Vajon folytatódik a Brocktoberfest? Hát, Brocki már egyszer keresztbe tett Matt Patriciának. De vajon meg tudja ismételni? A bye week, azaz az extra pihenés és felkészülési idő a Lions malmára hajthatja a vizet, azonban a miami időjárási körülmények közt nem lesz egyszerű dolga az északi csapatnak.

Los Angeles Rams @ San Francisco 49ers 22.25

Azon kívül, hogy a liga egyik legjobb támadósora ellen kell készülniük, extrán nehezíti az aranyásók dolgát, hogy rövid hét áll csak rendelkezésükre és hosszú volt a hazaút. Úgy pedig kifejezetten hosszú lehetett, hogy a győzelem torkából kaptak ki a zseniális Aaron Rodgers ellen. Ha Jimmy Garoppolo egészséges lenne, elég jól lehetne beharangozni ezt az összecsapást a liga talán két legjobb támadó koponyája és sztárirányítóik párharcaként és ugyan CJ Beathard kellemes meglepetést okozott, mégsem gondolom, hogy igazán szorosan tudná tartani a meccset a 49ers.

Cincinnati Bengals @ Kansas City Chiefs 02.20, SportTv

A Chiefs az utóbbi öt alapszakaszmeccsét megnyerte hazai pályán, ráadásul mindet legalább 10 ponttal. Mindeközben a Bengals az utóbbi 8 primetime meccsén kikapott és Marvin Lewis regnálása óta (2003-), 1-16 a mérlegük főműsoridőben.

Szóval ha ezt és a Chiefs elképesztő támadósorát kompenzálni akarják, akkor minden egyes negyedik kísérletre rá kell menniük, már a félpályához közeledve is (oké, a 4th&20-akat el lehet engedni). Mahomesékat nem fogják tudni megállítani, nem túl jó ez a védelem, viszont a Chiefs defense gyengeségét ki kell használniuk nem csak három kísérleteken keresztül, hanem végig négy downban gondolkodva. Szerintem csak így van esélyük nyerni – de szerintem nem elég tökösek ehhez.

Bold prediction

Kombinálok kettőt: A Bears nem engedett még futott TD-t idén, Sony Michel kettőt is fog szerezni. A Ravens pedig nem engedett még TD-t a második félidőben, a Saints kettőt is szerez majd.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!