Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #5

Eddig is voltak jó párosítások, de a következő forduló felülmúlhatja az összes lezajlott mérkőzést. Várható itt pontháború, igazi brusztolós összecsapás, de egymásnak feszül a liga egyik legjobb védelme és támadósora is.

 

 

A Kandalló Kézműves Pub műsorán

 

Atlanta Falcons @ Pittsburgh Steelers 19.00, SportTv

 

H valaki év elején azt mondja, hogy úgy találkozik az ötödik fordulóban a két csapat, hogy összesen van két győzelmük és aki itt kikap az le is mondhat a rájátszás álmokról, akkor bizonyra az illetőt kiröhögik. Márpedig ez a helyzet jelenleg. Hiába dübörög a két csapat támadósora annyira, hogy a két irányító közösen már 2730 yardnál tart, ha a védelmek több mint 418 yardot átlagolnak. Ryan egyenesen úgy kapott ki az elmúlt két mérkőzésen, hogy mindkétszer 40 pont felett végeztek, 130-as passer rating felett zárt és nem adta el a labdát.

 

Ezúttal az a csapat fog diadalmaskodni, amelyik védelme előbb kel fel téli álmából és képes lesz legalább két drive megállítására. A Falconsnál Takkarist McKinley-ben bízhatnak, aki holtversenyben vezeti a sack listát, a Steelersnél pedig T.J. Wattban, aki remek kezdés után kicsit visszaesett. Abban biztos vagyok, hogy a semleges szurkolók remek mérkőzést láthatnak majd.

 

 

Jacksonville Jaguars @ Kansas City Chiefs 19.00, Game Pass

 

A forduló egyik rangadója lett ez a mérkőzés, a két csapatnak összesen van egy veresége. Mahomes eddig hihetetlen amit művel a pályán nem sokan várták, hogy négy forduló után hibátlan lesz a Chiefs, de mondhatjuk, hogy most jön az igazi próba nekik, hiszen a liga egyik legjobb offense csap össze az egyik legjobb védelemmel. A Jaguars defense mindent megtesz majd a pályán, hogy meglegyen a fiatal irányító első eladott labdája. Floridában nem csak a védelem, hanem a támadók is jól szerepelnek, múlt héten Bortles és egysége 500 yardig jutott.

Érdemes lesz majd figyelni Hill és Ramsey párharcát, a trash talk már megkezdődött. Azonban ha Ramsey kiveszi a játékból Hillt, akkor nagy esély lesz a Jagsnek a győzelemre és kell is nekik a W, mert a csoportjukban a Titans az egymás ellni eredmény miatt előttük van.  

 

Minnesota Viking @ Philadelphia Eagles 22.25, SportTv

 

A tavalyi NFC Conference Game visszavágója hirtelen nagyobb téttel bír, mint hittük azt az év elején. Gondoltuk ezúttal nem lesz annyira fontos egyik csapatnak sem, de a Vikings egész biztosan, az Eagles pedig jó eséllyel nehéz helyzetbe kerülhet, ha vesztesen hagyja el a pályát. A mérkőzés kulcskérdése az lehet, hogy a Vikings defense tényleg olyan rossz tud-e lenni még egyszer mint az elmúlt találkozón (figyelembe véve a Rams offense erősségét is) vagy ezúttal megadják az esélyt a támadóknak a győzelemre.

 

Az mindenesetre nem túl biztató, hogy eddig 410 yardot átlagol ellenük az ellenfél, melyből közel 350 a levegőben születik, valamint az sem, hogy a támadófaluk messze a legtöbb nyomást engedte a ligában. Az Eagles pass rush ezzel szemben ott folytatja ahol abbahagyta tavaly és top3-ban vannak kialakított nyomásgyakorlásban. Ami még érdekes lehet, hogy a liga harmadik (Vikings) és hatodik (Eagles) legjobb futásmegállító egysége néz egymással farkasszemet, a futójáték pedig egyelőre gyengébb talán a vártnál mindkét csapatnál.

 

A többi mérkőzésről röviden

 

Denver Broncos @ New York Jets 19:00

 

Egy-egy felvillanástól eltekintve sem a Jets, sem a Broncos nem volt képes tartósan jó teljesítményre és messze nem tűnnek kész csapatnak. Mindkét csapat támadósora döcög, pedig a támadófalak a vártnál jobban muzsikálnak, de Darnold még sok rookie hibával játszik és a futójáték sem segíti, Keenum pedig nem az a játékos, akinek tavaly látszott. A Broncos leginkább a futójátékában bízhat, ami a két rookie vezetésével vezeti a ligát közel 150 yardot átlagolva. A Jets pedig sok screen játékban, tight end játékban és check down passzokban, mert a Broncos védelem a pálya közepén a legsebezhetőbb.

 

Miami Dolphins @ Cincinnati Bengals 19:00

 

Két 3-1-es kezdést produkáló csapat összecsapása, ahol a győztes jó eséllyel legalább wild card helyet biztosíthat magának. A hazai csapat az egyik legpotensebb passzjátékot produkálja a ligában, közel 300 yardot átlagolnak mérkőzésenként és Green mellett Boyd is biztos célponttá nőtte ki magát, ami nagyon jót tett Daltonnak. A Patriots múlt héten megmutatta, hogyan lehet eredményesen játszani a Dolphins ellen, ezt a sok rövid passzos játékot kell a hazaiaknak erőltetni. Green soha nem látott százalékban indul a slotból, ez pedig a vendégek védelmében is zavart okozhat. A Miami ezzel szemben abban bízhat, hogy van még egy-két trükkös, kreatív játék Gase tarsolyában, főleg mert a Bengals secondary könnyen támadható pár fifikás hívással.

 

Green Bay Packers @ Detroit Lions 19:00

 

Az elmúlt években a Lions és a Packers mérkőzései mindig könyörtelen harcot és általában Sajtfejű győzelmet hoztak. Erre most is jó esély van, kivéve, ha a Lions tudja tartósítani a jobb futójátékát, amit az újonc Johnson hozott el az elmúlt két mérkőzésen. Dolga azonban nem lesz egyszerű, mert a Packers futás elleni védelme nem rossz, bár ebben nagy szerepe volt egy egészséges Wilkersonnak is. Sajnos rajta kívül van még pár kisebb sérülés a Packers keretében, aminek főleg a WR sor szívhatja meg a levét. Nagy nyomás lesz majd Adams és Graham vállán, ha a többiek nem tudják vállalni a játékot.

 

New York Giants @ Carolina Panthers 19:00

 

Többszörösen nehéz dolga lesz a vendégcsapatnak, ugyanis ellenfele bye weekről érkezik vissza, tehát kipihentebb lesz, ráadásul rendkívül rossz match-up a Panthers a Giants számára. Védelmi oldalon a hazaiak az egyik legjobb csapat futás ellen, így az újonc Barkley számára nem ígérkezik könnyű mérkőzés, támadó fronton pedig Newton és McCaffrey egy valóságos linebacker rémálom. A Giants ellen egy hasonló adottságokkal rendelkező futó közel 200 scrimmage yardot és 3 TD-t pakolt fel egy hete, így McCaffrey is nagy napra számíthat. Valamint Newton option játékaival is meggyűlhet a baja az ellenfélnek. Támadójátékban talán Beckhamnek lehet nagy napja, mert a Panthers védelem a secondary terén a legsebezhetőbb, de Manning védelmét fenn kell tartani, hogy ez működjön.

 

Tennessee Titans @ Buffalo Bills 19:00

 

A Bills egy mérkőzéstől eltekintve roham léptékben halad az 1/1 felé és hiába van ott nekik Allen, ha előtte a fal nem tudja megvédeni, nem hiába vezeti a sack listát a Bills újonc irányítója. A pontszerzést kell valahogy elindítani, hiszen eddig mindössze 50 pontot szereztek négy meccsen (amiből több mint a fele a Vikings ellen volt), ennél csak a Cardinals támadók a rosszabbak. A védelem pedig egy-két játéktól eltekintve nem tud kiemelkedőt nyújtani.

 

A másik oldalt a Titans első heti veresége óta veretlen és nem azért, mert olyan gyenge ellenfelek voltak. A csoportrangadón megverték a Jaguarst, majd egy hete a bajnok Eagles ellen is nyertek hosszabbításban. Vrabel csapata egyre jobban lendül bele a játékba és Mariota sérülése is lassan a múlté. Minden a Titans mellett szól, de hát ez így volt a Bills Vikings elleni túráján is, mégis a buffalói csapat nyert. A meccs kulcsa lehet, ha Allent megtudják védeni, de nem valószínű, hogy ez sikerülni fog.

 

Baltimore Ravens @ Cleveland Browns 19:00

 

Nem tűnik rossz párosításnak ez a csoportmérkőzés, a Browns eddigi négy meccséből kettő a hosszabbításban dőlt el (egyiket se nyerték meg), tehát akik ezt a mérkőzést választják felkészülhetnek arra, hogy nem 60 perc alatt lesz meg a győztes. Mayfield második mérkőzése lesz kezdőként, a Raiders elleni 42 pont nem rossz a támadóktól, de a védelemnek figyelnie kell, hogy ne engedjenek még egyszer 45 pontot.

 

A Ravens eddig remekül játszik a szezonban, az előző SNF-on sikerült megverniük a nagy rivális Steelerst és ezzel a Bengals mellett a csoport élén állnak. A Brownsnak nagyon kell figyelnie a red zone-ra, hiszen a Ravens eddig 75%-ban használja ki ezeket a helyzeteket, ha 20 yardon belül jól védekeznek vagy nem jutnak el oda a hollók, akkor a Brownsnak nagy esélye lehet a győzelemre. A másik kulcs a rúgók, Baltimore-ban van a liga egyik legjobbja, egy szoros meccsen Tucker könnyen lehet döntő tényező.

 

Oakland Raiders @ Los Angeles Chargers 22:05

 

A védelem egyelőre egyik csapatnál sem muzsikál úgy ahogy az elvárható lenne, így egy pontgazdag találkozóra számítok, amelyet a kevesebb hiba fog eldönteni. A vendégeknél nagy érvágás lehet, hogy Donald Penn megsérült, így még Bosa hiányában is nagyobb lehet Carron a nyomás, mint az elmúlt négy forduló alatt. Pedig ha valamiben nagyon jó volt az Oakland az a pass protection, valamint hogy Carr olyan gyorsan igyekezett a labdától szabadulni, ahogy csak tud. Ezúttal Jared Cook számíthat nagy szerepre, mert a Chargers defense itt sebezhető a leginkább, bár ha Derwin James figyel rá akkor nehéz dolga lesz. Az újonc safety ugyanis nem csak a védelemből tűnik ki, de az egész class legjobbja eddig.

 

 

Arizona Cardinals @ San Francisco 49ers 22:25

 

Egy Rosen-Garoppolo csata nagyon szexi lett volna, de örüljünk egyelőre hogy a Bradford-Beathard összecsapást elkerültük. Beathard egyébként sokkal jobban szállt be mint azt gondoltuk, Shanahan rendszere fekszik neki, így akár igazán jó dolgok is kisülhetnek a dologból. A Cardinals azonban szintén új erőre kapott Rosen segítségével, az egész csapat kicsit felpezsdült. Az újonc profitálhat abból, hogy a 49ers secondary nem a legerősebb a vidéken, így nem kell olyan szűk helyekre bedobnia a labdát, mint tette azt múlt héten.

 

Los Angeles Rams @ Seattle Seahawks 22:25

 

Ezt a mérkőzést még pár éve országos egyesnek mondtuk volna, de változnak az idők és most már az lenne meglepetés, ha a Seahawks tudna nyerni. A Rams eddig nagyon meggyőző, Goff remek formában és Gurley is hozza a tavalyi formáját nem hiába veretlenek eddig. Wilson mindent megtesz, hogy jól szerepeljen a Seattle, de a fal előtte még mindig nem tudja megvédeni, eddig 16 alkalommal került közeli barátságba a gyeppel és ha a Donald-Suh duó rohamoz, akkor nem lennénk a helyében.

 

A Seahawksnál fontos, hogy a harmadik kísérlet után sikerüljön előre haladni, a Cardinals ellen ez tíz alkalomból egyszer sem sikerült. Ami viszont a hazaiak mellett szól, hogy a Century Link Fielden eddig, ha eljutottak a vörös zónába, akkor az TD is lett. A Rams a mérkőzés esélyese ez biztos és könnyen lehet nagy arányú győzelem is, mert múlt héten Thomas megsérült, így a secondary nagyon meggyengült.

 

Dallas Cowboys @ Houston Texans 02:20

 

A hét egyik legjobb csemegéje a Dallas támadófal és a Houston pass rush összecsapása lehet. Az O-line Prescott előtt nem olyan kiegyensúlyozott mint az elmúlt években de azért gyengén sem játszik, Watték pedig egyre jobb formába lendülnek. J.J. már így is holtversenyben vezeti a ligát sackekben, de formája csak egyre javuló volt. Ami mégis eldöntheti a mérkőzést, hogy a Texans O-line továbbra is a liga leggyengébb egysége, a Dallas front7 viszont pozitív csalódás az évben. Amennyiben Watson megint az életéért fog rohangálni, úgy a hazaiaknak nem sok esélye lehet.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!