Connect with us

Beharangozó

FK Preview #6

Az eddigiekkel ellentétben most kevesebb a látványosnak tűnő mérkőzés, de cserébe pár találkozó magában kárpótol a fordulóért. Nem mellesleg az NFL megérkezik Európába.

 

 

A Kandalló Kézműves Pub műsorán

 

Pittsburgh Steelers @ Cincinnati Bengals 19.00, Gamepass

 

Az AFC North csoportrangadója alighanem a passzjáték szerelmesinek fog kedvezni, ugyanis mindkét csapat átlagban 384 yard felett passzol, de cserébe 290 yard felett engedi is a passzjátékot. Nem is várható nagyon más ezúttal sem, a mérkőzést pedig a két fal csatája fogja meghatározni. Amelyik bombaerős defensive line többször tud majd közel kerülni az ellenfél irányítójához és ezáltal megakadályozni, hogy pörgesse a passzjátékot, az a csapat nyerheti meg a meccset. Szép csata lesz továbbá a jó formában lévő Mixon kontra Steelers linebackerek, valamint Bell hiányában remeklő Conner vs. Bengals linebackere között is. Itt sem a védők az esélyesek. A mérkőzés szorosságát jól jelzi, hogy Vegas -2.5 pontos Bengals győzelmet vár, de ez a spread a hazai pályát jelzi, így teljesen azonos erősségűnek gondolja két gárdát.

 

Los Angeles Rams @ Denver Broncos 22.05, SportTv

 

Az előző találkozóval ellentétben ez cseppet sem tűnik kiélezetnek. A Broncos abban bízhat egyedül, hogy Cooks és Kupp nem lesz száz százalékosan hadra fogható (bár erősen valószínű), valamint, hogy addig megsérül Gurley, Goff, Woods és a teljes kezdő támadófal, a védők pedig nem mennek fel a pályára. A viccet félretéve a Broncos játék minden pontján gyengébb a vendégeknél, ráadásul a volt defensive koordinátor Wade Phillips lesz a csapat ellenfele. A Donald-Suh vezette belső védőfal pont a Broncos futójátékát tudja elfojtani, az egyetlen dolgot, ami jól működött az elmúlt hetekben. A játék többi pontján elég megvárniuk amíg a hazaiak megverik saját magukat, mert rengeteg hibával játszanak. Fölényes Rams siker várható.

 

 

Baltimore Ravens @ Tennessee Titans 22.25, Gamepass

 

Ez a találkozó az AFC wild card helyeiről dönthet így a győzelem kettőt ér bármelyik csapat is zsebeli be. Mindkét csapat abban jó, hogy az ellenfél támadójátékát ne hagyja kibontakozni, jó védőfallal és megbízható gyors cornerekkel rendelkeznek, akik követni tudják az elkapókat a pálya minden pontjára. A kulcs az lehet, hogy a Ravens oldaláról már láttunk virágzó passzjátékot, a Titans egyelőre keresi önmagát. A mérkőzés egyik legjobb párosítása a John Brown-Adoree’ Jackson duó lehet, mert az elkapó eddig nagyon jó mélységi célpontként szolgált, Jackson azonban az egyik legjobb CB vertikális útvonalak ellen.

 

 

 

A többi meccsről röviden

 

Seattle Seahawks @ Oakland Raiders 19.00, Wembley

 

Az NFL ismét megérkezik Európába és rögtön két edzőlegenda összecsapását láthatjuk. Kár hogy úgy tűnik jelenleg hogy mindkettőjük mellett kezd elhúzni az idő. Mindenesetre mind Carroll, mind Gruden még mutat szép dolgokat, például az elmúlt két meccsen a Seahawks közel 150 yardot átlagol a földön, ami hatalmas javulás az idény elejéhez képest. Ez egy nagyon jó irány a csapatnak, már csak a védelmet kellene összekapni. A túloldalon szintén a támadójáték van inkább rendben, bár ott is néha homok kerül a gépezetbe. A védelem oldaláról azonban nagyon kevés a nagy játék, labdaszerzés sack és ilyen momentumok nélkül nehéz. A kilátogatók mindenesetre egy sok pontos, izgalmas találkozót láthatnak minden valószínűség szerint.

 

Chicago Bears @ Miami Dolphins 19.00

 

A Bears számára minden jel kedvező. Hosszú hétről jönnek, az idei legjobb meccsük után, az ellenfél pedig mélyponton. Ilyenkor szoktak jönni a legnagyobb meglepetéspofonok. Erre azonban semmi jel nem mutat, sőt a Bears defensive line kifejezetten nagy falat lehet a Dolphins O-line-nak, tekintve, hogy a múlt héten a Bengals védfalával sem bírtak. Mack mellett ki kell emelni a Maciknál Hicks játékát, mert belülről hatalmas rombolást tud végezni de nem olyan látványos mint Mack momentumai. A találkozó azon dőlhet el, hogy Trubisky meg tudja-e ismételni a pihenőhét előtti produkcióját egy jóval jobb secondary ellen is.

 

 

Arizona Cardinals @ Minnesota Vikings 19.00

 

Josh Rosen szépen indította NFL-es karrierjét pedig a támadóhívások egy fikarcnyit sem segítik az előrehaladást. Most a Vikings tapasztalt védelme ellen csak akkor lehet esélyük, ha sok rövidpasszos játékot hívnak, valamint aktívan bevonják a játékba David Johnsont is, aki nagyon jól futja a rövid útvonalakat és itt zavart kelthet a Vikings védekezésében. Patrick Peterson idén egyre kevesebbet emberezik és fogja az ellenfél legjobbját, de a Vikings esetében nehéz is lenne eldönteni, hogy Thielen vagy Diggs kapja-e meg a nyakába. Valószínűleg mindketten kapni fognak a sztár corner leheletéből.

 

 

Buffalo Bills @ Houston Texans 19.00

 

A Bills végre úgy nyert meg egy meccset, ahogy egész évben játszaniuk kellene. Kőkemény védekezés és futójáték. Jó hír hogy Shady végre mutatott valamit régi énjéből és 100 yard közelébe jutott, elképesztően fog kelleni az ő jó játéka. Nagy kár, hogy a Texans védőfala elbánt már jobb futójátékokkal is idén. Ez azonban oda-vissza igaz, a Bills védőfala amikor legutóbb ilyen gyenge támadófallal találkozott, akkor 25 nyomást és 5 sacket hagyott hátra maga mögött. Watson egyik legnagyobb hibája egyébként hogy mindig keresi a nagy játékot és a kis biztonságot adó check-down passzokra nem figyel, pedig sokszor ezzel lehetne építkezni.

 

Tampa Bay Buccaneers @ Atlanta Falcons 19:00

 

Aki a defense játékért rajong annak ezt a meccset nem nagyon ajánljuk, eddig a két csapat összesen 67,4 pontot kapott átlagban meccsenként, tehát egy újabb pontzuhatagra számíthatunk a következő Super Bowl helyszínén. A kezdeti lendület megakadt a Bucsnál és most már nem is Fitzpatrick, hanem az eltiltásából a 4. héten visszatérő Winston irányít majd, kérdés, hogy lesz-e olyan kémia az elkapóival, mint Fitzmagicnek volt az első három héten.

 

A másik oldalt a szezon előtt még azt mondhattuk, hogy a Falcons az egyik legszerencsésebb csapat, mert a szezon rajtja előtt jól álltak a sérülésekkel, de azóta ez nagyon nem így van. A védelem romokban a hiányzók miatt, gyakorlatilag bárki tud ellenük passzolni 40 pontot, az egyetlen reményük a Matt Ryan vezette offense lehet, akiknél remélik csak egyszeri kisiklás volt a Steelers elleni mérkőzés. Az Atlantának gyakorlatilag ez az utolsó utáni esélye, hogy mentse a szezont, mert ha most is kikapnak, akkor az nem csak egy L lesz a statisztikában, hanem az egy csoportellenfél elleni vereség.

 

Indianapolis Colts @ New York Jets 19:00

 

Az egyik oldalon kórház a város szélén, a másikon pedig egy önbizalmat adó győzelem után jön az összecsapás. A Coltsnál tudtuk a szezon elején is, hogy nagyon vékony a keret. Az első három héten a védelem a vártnál sokkal jobban játszott, de jöttek a sérülések és olyan játékosokat kénytelenek a kezdőbe tenni, akik máshol talán PS tagok lennének. A secondary helyzete a legrosszabb. Itt jelenleg egy egészséges kezdő van, Malik Hooker. A támadóknál sem sokkal jobb a helyzet: a fal megint egy újabb felállásban lesz kénytelen pályára lépni, miután Slauson két csigolyája is eltört a Pats ellen és Castonzo sem 100%, hogy játszik. T.Y. Hilton szereplése pedig továbbra is kérdéses.

 

A másik oldalon Crowell a múlt héten csapatrekordot állított be 219 futott yardjával. Ezen a héten is jó meccse lehet, mert a Colts nem a futás elleni védekezéséről híres. A Jets győzelmének egyik kulcsa a futójáték hatékonysága lehet. A másik Darnold óvatossága. A Jets első körös újonca ugyanis eddig egy meccstől eltekintve minden találkozón legalább egyszer eladta a labdát. A Colts elsősorban abban bízhat, hogy az esetleges labdaszerzésekből adódó lehetőségekkel jól sáfárkodik és pontokat tesz fel a táblára egy-egy New York-i turnover után. Az Indianapolisnak 10 napja volt a múlt heti TNF után erre a mérkőzésre felkészülni, de ez az idő aligha volt elég a maródiak felépülésére.

 

Los Angeles Chargers @ Cleveland Browns 19:00

 

Ki gondolta volna a szezon előtt, hogy az ötödik hét után még reálisan beszélhetünk a Browns rájátszásba jutási esélyeiről?  Jelenleg 50%-os a mérlegük és múlt héten egy fontos csoportmérkőzést nyertek meg a Ravens ellen. Látszik, hogy a védelem jól össze van rakva és a Mayfield vezette offense képes pontokat feltenni a táblára. Annyit mindenképp, hogy 60 perc se dőljön el az adott összecsapás. A clevelandiek eddigi öt mérkőzéséből háromszor is kellett a plusz tíz perc, hogy eldőljön a párharc. Tehát aki korán akar lefeküdni az ne a Browns meccseit válassza idén.

 

A másik oldalon a Chargers a szezon előtt az egyik legesélyesebb csapat volt a csoport megnyerésére. Csak jött a szokásos Chargers thing, ha valami elromolhat az Los Angeles eme felében el is romlik. Nem elég, hogy megint fontos hiányzóik vannak (Bosa még idén nem is játszott), de a special team is rendre segíti az ellenfelet a rúgóval az élen. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Browns is hadilábon áll a kicker kérdéssel – még szerencse, hogy hosszabbítás után nem kapura rúgással dől el a meccs.

 

Mindkét csapatnak szüksége van a győzelemre, ha nem akar lemaradni a csoportjában. Főleg a Chargersnek, hiszen Riverséknek az eddig hibátlan Kansas Cityvel kellene tartani a lépést.

 

Carolina Panthers @ Washington Redskins 19:00

 

A Panthers egy heroikus győzelmen van túl, amit egy 63 yardos Gano field goalnak köszönhetnek. A Redskins pedig nem tudta elrontani Drew Brees ünnepségét. A Washington védelmére ezen az estén komoly feladat hárulhat: meg kell állítani azt a Christian McCaffreyt, akit idén egyelőre senkinek sem sikerült. Ha ez sikerül, akkor tulajdonképpen kihúzták a rézbőrűek az ellenfél méregfogát.

 

A Smith által vezetett támadósornak is össze kell kapnia magát. Az NFC East hirtelen nem is lett olyan egyoldalú, mint az várható lett volna a szezon előtt, így ha a Redskins hozza a papíron nyerhető meccseit, akkor akár még a csoportelsőségért is harcban lehetnek a végsőkig. De Panthers vajon a papíron verhető gárdák közé sorolható? Nehéz megmondani, az viszont biztos, hogy Newtonéknak is létszükség a győzelem, hogyha nem akarnak leszakadni a csoport élén álló Saintstől.

 

Jacksonville Jaguars @ Dallas Cowboys 22.25

 

Fournette továbbra sem egészséges, Grant kiesett, így Yeldon az egyetlen értelmezhető futó a Jaguars keretében. Így fordulhat elő, hogy Blake Bortles 40+ passzkísérletet hajt végre meccsenként. A csapat filozófiájának homlokegyenest az ellentéte. Ha ezt a Cowboys felismeri és berendezkedik ez ellen, mint a Chiefs akkor csúnya világ lesz ezúttal is. Ellenben a Cowboys offense számára még megoldhatatlanabb feladat a Jaguars defense, mert náluk meg pont az ellentéte, csak a futójáték működik. Egy rendkívül kevés pontos mérkőzésen az a csapat győz, aki képes az egyetlen touchdownt bevinni.

 

 

Kansas City Chiefs @ New England Patriots 02:20

 

A hétvége szuperrangadója kétségtelenül a SNF lesz, ahol az AFC jelenlegi két legesélyesebbje csap össze. Edelman visszatérésével és Michel felébredő futójátékával (valamint a rengeteg elkapást halmozó White-al) a Patriots offense egy megoldhatatlan mismatch a Chiefs linebacker sornak, akik egész évben szenvednek és az egyik legrosszabb coverage unit a pálya közepét tekintve. Ezt tudja ellensúlyozni az, hogy a Chiefs offense pedig egy még borzasztóbb mismatch a Patriots linebacker sor/védelem számára. Tulajdonképpen se Kelce-re, se Hillre, se Mahomes futásaira nincs embere a Patriotsnak, így pedig nehéz lesz. A megoldást McCourty tudná szolgáltatni, mert ő Kelce-vel is elbírna birkózásban, valamint Mahomes ellen is fel tudna lépni, de egyelőre csak keresgéli önmagát a klasszis safety. Kíváncsian várom, hogy a két védelem mivel készül külön, mert jelenleg nincs ellenszere egyik csapatnak sem a másik támadójátékára.

 

 

Bold predictions

Jarred: Előző héten a Ravens és a Titans csak 7 mezőnygólt szerzett. Most egymás ellen legalább 8 TD lesz a meccsen.

Löfli: Josh Gordon 150 elkapott yard felett zár a Chiefs ellen.

katonadani: JJ Watt és TJ Watt vezetik a ligát sackekben (Atkinsszel holtversenyben) 6-6 zsákolással. Most vasárnap ketten együtt legalább 6 sacket érnek majd el.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!