Connect with us

Összefoglaló

Így neveld a Vadlovadat!

A negyedik játékhét utolsó mérkőzésén a Chiefs utazott Denverbe, hogy egy rendkívül szoros, és fordulatokban gazdag meccsen  megőrizze a veretlenségét.

Kansas City Chiefs at Denver Broncos – KC 27 : DEN 23

A meccs két legnagyobb kérdése az volt, hogy a Broncos védelme képes lesz-e megfogni a bombaformában lévő Mahomest, valamint a hazaiak akadozó támadósora képes lesz-e áthatolni a Chiefs gyenge védelmén. Nos, a meccs első 50 perce alapján úgy tűnt a Broncos meglepetést fog okozni.

Mahomes 50 percen keresztül önmagához képest gyengén játszott. Ugyan nem adta el a labdát, viszont pontokat sem nagyon tudott szerezni. A Broncos védelem folyamatosan fogta az elkapóit, és nem tudott hosszú passzokat elereszteni. A hosszú játékok nélkül, pedig el volt veszve. Ugyan Kareem Hunt révén a futásokkal sikerült előrehaladni, de ezzel is csak mezőnygólok jöttek össze.

A hazaiak is alapvetően a futásokra építették a támadójátékukat, ami 3 negyeden keresztül kiválóan működött. Lindsey és Freeman 69 illetve 67 yardot szorgoskodott össze 1-1 TD-vel. Mivel a futójáték működött, ezért Keenumnak sem kellett nagyon megerőltetnie magát, és csak annyi feladata volt, hogy ne hibázzon. Ezt az elvárást többnyire teljesítette is, az az egy INT, amit dobott is inkább a védő bravúrja volt, mintsem az irányító hibája. (Eric Murray konkrétan az elkapó kezéből tépte ki a labdát.)

10 perccel a vége előtt 23-13-ra még vezetett a Broncos, és a játék képe alapján nem tűnt valószínűnek, hogy a Chiefs innen nyerni tudna. Mahomes azonban máshogy gondolta. Az utolsó tíz percre elfelejtette a korábbi gyenge játékát, és egyik jó passzt osztotta a másik után. Még az sem jelentett problémát számára, hogy különböző szabálytalanságok miatt, néha 30 yardot kellett megtenni a first downért. Ha kellett, akkor kifutott a zsebből, és futás közben dobta előre a labdát. Ha kellett akkor bal kézzel is képes volt sikeres átadást végrehajtani. Nem volt olyan szituáció, amit ne tudott volna megoldani.

Mahomes remeklésének köszönhetően a meccs hajrájában 14 pontot szerzett a Chiefs, és 27-23-ra átvették a vezetést. Azonban a Broncosnak még maradt egy kevés ideje a visszatámadásra, így a szurkolók minden reményüket Keenumba helyezték. Ő pedig kis híján újra csodát tett. Másfél perc alatt egy időkéréssel (amit egyébként sikerült azonnal elégetni sack miatt) sikeresen eljutott a Chiefs 30 yardosáig. Ott azonban egy hatalmas hibát vétett.

Demaryius Thomas megverte az emberét, és őrizet nélkül futott az endzone felé. Keenum meg is látta a lehetőséget, és azonnal odadobta neki a labdát. De túldobta. Ott volt a lehetőség, hogy megnyerjék a meccset, de ezzel a rossz passzal el is szállt. A Chiefs a következő playt kivédekezte, és ezzel véget ért a mérkőzés.

A Broncos kis híján le tudta győzni a Chiefst, de az utolsó negyedre az egész csapat elfáradt mind mentálisan, mind fizikálisan. A támadósor nem tudott igazán előrehaladni, a védelem pedig képtelen volt megállítani a feltüzelt Mahomest. Ha egy kicsit jobban koncentrálnak a végén, akkor meglehetett volna ez a meccs.

A Chiefs pedig bebizonyította, hogy képesek egy rosszabb kezdés ellenére is nyerni. Amit Mahomes az utolsó 10 percben csinált, azt bármelyik csapat megirigyelné. Végül levegőben 304 yarddal és 1 TD-vel zárta a meccset, amihez társult egy 8 yardos futott TD is.  De talán sokkal többet mond a teljesítményéről az a tény, hogy a yardjainak felét és az 1 passzolt TD-t az utolsó 10 percben dobta. Mindezt úgy, hogy Sammy Watkins sérülés miatt már nem volt a pályán, és Tyreek Hill sem volt 100%-os. Hatalmas győzni akarásról tettek tanúbizonyságot.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!