About the author

25 Comments

 1. 1

  Wide open

  A Chargers megint nagyon próbálkozott de a végén csak nem tudta megnyeretni a meccset Vrabellel. A győzelem megvan de azért bőven hagy maga után kívánnivalót a csapat,, még akkor is ha most Gordon kiesése nyilván felborította a gameplant.
  Féltem eléggé mi lesz a szurkolói összetétel, de miután bejutottam a stadionba kiderült hogy azért vannak még Chargers szurkolók is rajtam kívül, csak rossz kontinensen vannak a hazai meccsek 😀

 2. 2

  Fetyke

  Vrabel döntése számomra érthetetlen volt, és még most is az. Hatalmas hiba! Így is, úgy is a védelemnek kellett volna megállítani a Chargerst, mert Riverséknek még maradt 31 másodpercük két időkéréssel, hogy egy mezőnygólig eljussanak. Azaz mindenképpen a Titans védőinek kellett volna előlépniük, de Vrabel döntése miatt már nem is kaptak esélyt. Mindegy. Az LA villámok köszönték szépen és éltek az újra kapott lehetőséggel. Ez mindenképpen dicséretes.

  Azt is kijelenthetjük, hogy az Eagles most már komoly bajban van. Ez a csapat nem az a csapat amit tavaly láttunk. És tegyük hozzá, hogy entz sem. 17 pontos vezetésről, hazai pályán, így nem lehet kikapni egy csapatnak, amelyik a PO-ba igyekszik. Úgy látszik, hogy az NFC keleti csoport átka tovább él… Márpedig az is szinte biztos, hogy ebből a csoportból csak a győztesnek kell januárban is mérkőzést játszania.

 3. 3

  katonadani

  Vrabel döntése szerintem tök érthető. A csapatok több, mint 50%kal csinálják meg a kétpontosokat, aztán 1 yardról meg még jobb arányban. Esélytelenebb csapatként meg főleg jó döntés, hiszen minél tovább játszol, annál nagyobb valószínűséggel jön ki, hogy a másik csapat jobb. Szerintem simán jó döntés volt rámenni, csak nem ártana ha lenne egy jobb játékod ilyen esetekre.

  Eagles bajban, de én nem pánikolok azért. Az továbbra is látszik, hogy tök jó a csapat, három negyedig agyondomináltuk a Pantherst, aztán valami elszakadt. Minden meccsen vannak periódusok, ahol látszik az SB győztes csapat, de egyelőre nem megy teljes meccsen. A Titans meg a Panthers ellen is volt olyan pontja a meccsnek, ahol 90% felett volt a győzelmi valószínűség. Innen blődség kikapni, az egyértelmű, nagyon bosszantó is, de talán hosszú távon kevesebb következtetés vonható le belőle.
  Játékosok is hibáztak, edzők is felelősségre vonhatók (Pederson is, Schwartz is). Nyilván valamilyen szinten Wentz is, hiszen valamiért nem megy neki ez a game winning drive dolog. Az viszont maximum úgy igaz, hogy Wentz nem olyan, mint tavaly, hogy egyértelműen jobb. Pontosabb, jobban mennek a labdái, jóval kevesebbet hibázik, rengeteg extra dobása van, egyedül viszi a hátán a csapatot, futójáték nélkül (tavaly nagyon ment a futás és a csapat sikerességét nagyban segítette). Ezt a clutch dolgot viszont meg kell vizsgálni, mert nem az első volt a tegnapi.

 4. 4

  katonadani

  hozzátéve, hogy a Redskinsnek amúgy elég egyszerű a sorsolása, idén már csak egy olyan csapattal játszanak, amelyiknek jelenleg pozitív mérlege van, és az is a Texans

 5. 5

  Viktor Gál

  Vrabelt én sem értettem, biztos elege volt Londonból, minél hamarabb menni akart. Az első próbálkozás még rendbe, de egy ennyire reménytelen kisérlet után nekimenni még egyszer… Elég lett volna kivárni, hogy a Chargers ST összehozza nekik a meccset, a Titans egyébként is hires arról, hogy a legszarabb napjaikon is melléjük áll a szerencse.

 6. 6

  katonadani

  szerintem aki kritizálja Vrabelt ezért a döntésért, az nem érdemli meg a liga Pedersonjait, McVayeit, stb. Ha bejön, istenítve van, ha nem, a fejét veszik. A döntés pedig ugyanaz, ráadásul egy megalapozott döntésről van szó

 7. 7

  Fetyke

  Vrabel döntését annak tükrében érzem teljesen fölösleges kockázatvállalásnak, hogy gyakorlatilag a semmiért tette azt meg. Ha kevesebb, mint 10 másodperc van már csak vissza a meccsből, akkor azt mondom, hogy ok, döntsön ez a játék. De így, hogy még volt ideje a Chargersnek egy GW visszatámadásra csak fölösleges hősködés volt ez szerintem. Tehát nem azt kritizálom egy edzőnél, ha bátor és nyerni akar, hanem azt, ha úgy “bátor”, hogy igazából nem azon múlik a meccs.

 8. 8

  katonadani

  nem teljesen értem, miért nem hősködés 10mpvel a vége előtt és miért igen 30-cal.
  Pontosan ezen múlott a meccs, akár megcsinálják, akár nem. Azért a 30 mp nem olyan sok idő, hogy az sima GW drive legyen, az már inkább bravúr kategória.

 9. 9

  Fetyke

  Hozzátéve, hogy valóban a csoportmeccseken fog majd minden eldőlni. Viszont az Eagelsnek van még két, most egyelőre biztos vereségnek tűnő mérkőzése (Rams és Saints), ami már 6 vereséget jelent. Tehát olyan sok hibázási lehetőségetek nem maradt. Maximum még egy vereség fér talán bele, ha komoly körbeverés lesz a csoporton belül, de ha nem, akkor annyi sem. És azért még mentek Dallasba és a fővárosba is. Most nem látok annyi erőt bennetek, hogy ezt megoldjátok.

 10. 10

  Fetyke

  Hát mondjuk nekem sem Pederson, sem McVay nem hiányzott a ligából. :D Pláne nem az NFC-ből. :D

 11. 11

  Fetyke

  Mert akkor már nincs idő visszatámadásra, a 2 pontos játék döntött volna. Így viszont mindenképpen a védelmen lett volna a sor egy sikeres 2 pontos esetén is. Tehát félig meddig fölöslegesnek érzem a kockázatvállalást. Time management! Amit sok edzőnél sok esetben nem értek. Lásd előző forduló 49ers-t ért kritikámat.

 12. 12

  katonadani

  én továbbra is egyértelműen jobb csapatnak látom az Eaglest, mint a Redskinst. Egyelőre nagy kár a mi szempontunkból, hogy ezt nem tudjuk kamatoztatni és ilyen hülye, megnyert vereségekkel ásunk alá magunknak.
  A Redskins helyzete nyilván jóval előnyösebb, 1,5 meccs fórban vannak, plusz 2 meccsel könnyebb a sorsolásuk. Szerencsére még van idő a felzárkózásra

 13. 13

  falucs84

  Kedves Dániel, ez nagyon jól hangzik hogy nem játszanak csak egy pozitív mérlegű csapattal, de én ezt azért árnyalnám. TAM,NYG,PHI,DAL,JAX,TEN idengenben és mondjuk ATL,PHI otthon. Azért ez nagyon keménynek tűnik ennek a Skinsnek.(A több idegenbeli meccs miatt pláne) Egyébként meg kell hogy kövesselek Wentz – számomra pozitív meglepetésre – nagyon jól játszik (noha MVP nem lesz)

 14. 14

  acsdav2

  McVay? A Seattle ellen valóban merész volt, bár ott szerintem a védelemre bízni a dolgot lett volna igazi bátorság, mert Wilson könnyen ment át rajtuk. Én pont arra figyeltem fel, hogy alig megy neki 4th és rövidre, nem akar nagy terhet tenni Goffra. Most ezt így az utolsó 2 meccs alapján mondom leginkább hogy nyugodtan rúgták a FG-kat a Red Zone-ból. A Rams eddigi hibátlan szezonjából nekem csak ez hiányzik, hogy nem gyakorolnak ezzel a PO-ra, ahol biztos, hogy kelleni fog egy 4th down megoldása.

 15. 15

  katonadani

  azért a Bucs, Giants, Cowboys, Titans sor nem túl erős (a Jaguarst most nem tudom hová tenni igazán, de akár őket is ide lehet venni, az utóbbi 3 hét alapján mindenképp). Átlagos vagy az alatti csapatok, a Giants kifejezetten gyenge, a Bucs védelme meg a legrosszabb a ligában. Azért ezt nehéz sorsolásnak semmiképp sem mondanám.
  A Falcons és az Eagles a csalóka a “nem pozitív mérlegű” csapatok közül. Az idegenbeli többségre nem figyeltem valóban.

 16. 16

  Kopi3.14

  Nem is tudtam, hogy már november van!

 17. 17

  csak ezt ne

  Ez egy óriási baromság volt, még ha istenítik is miatta, hogy milyen tökös volt. Kb 3 éve volt sikeres kétpontosa a Titansnek. Eleve 50% alatti esély (passzra 43%), nekik jóindulattal 30%. Amikor náluk van a momentum, ráadásul egy legendásan balfék csapat ellen kellett volna hosszabbításban nyerni. Itt most 30% eséllyel berúgják és meg kell állítani a Chargerst a maradék időben ha bejön, vagy 70% biztos vereség azonnal. A másik esetben 90-95% berúgja és fel kell tartani őket, hogy hosszabbítás legyen és aztán ott mondjuk 50-50%.

  Nagyon bátor döntésnek állítják be, holott csak hazárd és inkább gyáva. Nem merjük felvállalni a hosszabbítást, azaz a meccs folytatását, tulajdonképpen gyengébbnek tartjuk magunk, mert még a kockázatos kétpontosban is jobban hiszünk, mint abban, hogy a meccset folytatva nyerni tudunk. Nekem nagyon nem jön be. Jack del Riot is hülyének tartottam ezért is, amikor ünnepelték, hogy milyen kemény amikor hasonló vagabund lépés neki sikerült. Igaz az az Oakland azért sokkal jobb volt 2 pontosban, mint ez a Titans O.

 18. 18

  csak ezt ne

  Én 2000-2014 közötti statisztikát láttam, abban 997 kísérlet alapján 48,2%-ban sikeres, passzra (amit választottak) 43%. Igen, ha szarnak gondolod a csapatodat a meccs állása ellenére, akkor így gyorsan el lehet dönteni.

  A Titans ahogy fentebb is írtam borzalmas a kétpontosokban, ez Vrabel alatt sem fog változni. Ostoba és gyáva döntés volt, amivel az egész csapat számára nyilvánvalóvá tette, hogy mire taksálja őket. Legalább ne legyen már ezért tökös.

 19. 19

  csak ezt ne

  Jobb is, ez nem is vitás, csak most már ezt bizonyítani is kellene. Elég sok tippem bukik rajtuk, hogyha ezt a harmatos őszi légyfing Jaguarst, csak hogy tudd hová tenni őket, sem verik meg, még akkor is bejuthatnak a PO-ba, de óriási formajavulást kell hozni.

 20. 20

  Viktor Gál

  Ja, McVay-nek és Pederson-nak meg vannak rá az emberei. Itt mi volt a taktika: Mariota majd megoldja vagy befut? Nem sok trükköt sütött el idén Vrabel. A Titans wildcardját tette kockára. Az eddig óvatos és lélektelen támadójátékot egy ilyen páros v páratlan rulettjátékkal akarta kompenzálni? Nem vagyok képben, hogy milyen volt a Titans redzone -hatékonysága idén, az talán többet elárulna az esélyeikről.

 21. 21

  renningan

  Vrabel egy idióta volt, aki egy olyan döntést hozott, amivel garantáltan nem nyerhet, de cserébe garantáltan kikaphat. Ennek semmi köze Pedersonhoz.

  Btw, Pedersonban épp az a jó, hogy egy végtelenül racionális ember, aki tisztában van vele, hogy olyan emberanyaga van, amivel a hasonló helyzeteket meg lehet oldani. Ahogy egyébként a Saints, a Packers, a Steelers vagy a Pats, na meg úgy általában a jó csapatok. Lehet, hogy ő nagyobb arányban csinálja, de az biztos, hogy mondjuk a Bills állományával és Derek Andersonnal nem menne neki a 4&2-kre.

  Vrabel volt az a faszi, aki előkapott egy zsebkést egy pisztolypárbajban. Még ha meg is tudja vágni az ellenfelét, akkor is simán lelőhetik, ami simán idiotizmus. Nem sikerült a vágás, simán lelőtték. Ellenben, ha előveszi a stukkert és rálő az ellenfelére, akkor legalább lett volna esélye, hogy egy párharcban győzzön.

  Ha megcsinálja a kétpontost, akkor sem lett volna istenítve, ha a Chargers visszatámad minden mindegy alapon és kikapnak. Egy “tökös”, de teljesen idióta hívás volt.

 22. 22

  katonadani

  Ha idiótaság a matematikailag jobb opciót választani, akkor tényleg idióta volt Vrabel… (plusz csomó kontextus “soft” tényező is növeli a döntés helyességét, de ezt ki is vehetjük)

  https://www.musiccitymiracles.com/2018/10/22/18008662/thoughts-on-the-titans-decision-to-go-for-two-and-the-play-call-they-used-to-do-it

  Tegnap már átrágtuk magunkat ezen, de ez hátha változtat kicsit a véleményeden és a teljes faszság teóriádon.

 23. 23

  katonadani

  Ha érdekel valakit bővebben a döntés és a mögötte lévő esélyek:
  https://www.musiccitymiracles.com/2018/10/22/18008662/thoughts-on-the-titans-decision-to-go-for-two-and-the-play-call-they-used-to-do-it

  @fetyke:disqus @csakeztne:disqus

 24. 24

  renningan

  Nem ez volt a matematikailag jobb opció. Én is lefutattam kalkulációkat és nekem az jött ki, hogy 60 százalék az esélye a Chargers győzelmének akkor is, ha sikerül a kétpontos. Sőt, igazából ugyanekkora az esélye akkor, ha csak az extrát rúgja. 30 másodperc alatt megtenni nem is tudom, 40-50 yardot két időkéréssel nem egy olyan nagy cucc.

  A különbség az, hogy a Chargersnek mindenképp neki kell-e mennie negyedikre, vagy ha az első kísérlet nem sikerült, akkor elengedjék és próbálkozzanak-e a hosszabbítással.

  Ha az utolsó másodpercben vagyunk, akkor el tudtam volna fogadni Vrabel döntését. Akkor win or die, tiszta sor. De most nem ez volt a helyzet, mert két lehetősége volt: vagy kikap, vagy talán nyer. A kettő messze nem ugyanaz.

 25. 25

  katonadani

  nem tudom hogy jöhetett ki neked más matek :D

  az igaz, hogy 2 pontos esetén kicsit nagyobb valószínűséggel jut el a Chargers FG távba, mert neki kell menni mindennek. De azért ne mondd már, hogy “nem nagy cucc” megtenni 50 yardot úgy, hogy a védelem pontosan tudja, mire kell figyelnie. Erre mondjuk érdekelne egy valószínűség, amit nem fogunk megkapni valszleg, de a nem nagy cucc semmiképp sem állja meg a helyét.

Comments are closed.

2019 Fűzővel Kifelé! Impresszum     Infinety hirdetés   Kapcsolattartó: Veres Annamária

Honlapunk az élmény javítása érdekében sütiket használ. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás