Connect with us

Összefoglaló

A 49ers a meccset nyerte meg, a Raiders pedig az 1/1-et a Bosa Bowlon

Csúnya verésbe szaladt bele a Raiders az éjjel a sokak által csak Bosa Bowlnak hívott csütörtök esti rangadón, ráadásul a draftolatlan Nick Mullens élete első meccsén vezette győzelemre a 49erst egészen kiváló játékkal. Persze Grudenék sem búslakodhatnak a bigger picture-t nézve, egyre valószínűbb, hogy övék lesz az 1/1. 

 

Egyértelműen látszott a meccsen, hogy ki akar nyerni és ki sz*rja telibe az egészet. Egyszerűen nem tudok más kifejezést használni arra, amit a Raiders csinált a találkozón. Teljesen nyilvánvaló, hogy a játékosok is feladták ezt a szezont és egyszerűen nincsenek motiválva sem arra, hogy mindent beleadjanak. Nem látják sem az alagút végét, sem azt, hogy Gruden egyébként mit is csinál valójában, szerintem teljesen hiteltelen a játékosok számára a saját főedzőjük, ami azért lássuk be, hatalmas blama. A védelem katasztrófa, Mackkel is katasztrófa lenne, de feltűnő, hogy mennyire nem akarnak játszani, nem akarnak szerelni, így pedig nem lehet ezt a sportot űzni. Tökéletes példa erre az alábbi Mostert TD, de jól tükrözi a helyzetet Andrew Siciliano vicces tweetje, miszerint a Raiders játékosok úgy játszanak, mint akik tudják, hogy lejárt a trade határidő és már nincs menekvés.

Persze a támadósor sem jobb. A támadófal gyenge, sérülésekkel is küzdenek és Gruden is folyton cserélget és padoztat játékosokat. Így persze Carr dolga is nehezebb, de ő is megnehezíti az egészet saját magának. Borzasztó nézni, ahogy nem érzi a zsebet, belefut a sackekbe folyamatosan. Teljesen kilátástalan ez az egész offense, ráadásul nem csak játékosállomány miatt, hanem playhívások terén is, második és 10-re folyamatosan futnak, harmadik és hosszúra vagy futnak vagy 3 yardos passzt próbálnak csak. Gruden mellett elszaladt az NFL, ezen a meccsen pedig különösen szembeötlő volt ez, hiszen össze lehetett hasonlítani a Raiders támadósorát a 49ers támadósorával, amit az isteni Kyle Shanahan irányít.

 

És akkor itt hagyjuk abba a Raiders ekézését és térjünk át a pozitívabb dolgokra, amik a 49ers oldalán mutatkoztak egyedül a találkozó során. Voltak már olyan hangok a szezonban, hogy Kyle Shanahan nem akkora zseni, ne hívjuk támadógurunak, és néhány szurkoló már le is akarta váltani (oké, nem sokan, de akkor is). Na ha ezzel a meccsel nem cáfolta meg ezeket a hangokat, akkor semmivel. Kyle Shanahan továbbra is egy zseni, egy kreatív támadóguru, aki harmadik számú, draftolaltlan irányítójával, kezdő futója nélkül, egy alapvetően középszer emberállománnyal ilyen kiváló meccset tud lehozni (persze, Raiders védelem, de nem ez a lényeg).

 

Nick Mullens tökéletesen volt felkészítve erre a meccsre, mindig tudta, mit kell csinálnia. Nem kellett hatalmas extra dolgokat véghez vinnie, a séma a keze alá játszott tökéletesen. Folyamatosan a séma által üresre játszott elkapók, könnyű passzok. Persze ne vegyük el a fiatal játékos érdemeit, hiszen kvázi tökéletesen hajtotta végre a feladatát. Ha blitz jött, egyből tudta, hova kell passzolni és gyorsan meg is tudta hozni a döntést, nagyon okosan játszott.

 

Mullens egyébként annyira jól játszott, hogy passer ratinget tekintve az idei év top10 teljesítménye közé került be és NFL debütáláskor csak két irányító volt képes 250+ yardot, 3+TD-t dobni interception nélkül: Fran Tarkenton és Jim Kelly, mindketten Hall of Famerek. Ráadásul meccs közben megkapta Twitteren a kis pipát a neve mellé (ezzel hiteles felhasználóvá vált), erre külön kampány indult egyes oldalak szervezésében.

 

George Kittle-ről pedig ne feledkezzünk el, aki a tight endek közt már felkúszott az 5 legjobb közé a ligában, egészen hihetetlen a csávó, ahogy a fenti videó is mutatja. Nem elég, hogy überatletikus játékos, kiválóan kap el, elkapás után is megállíthatatlan, ráadásul futásblokkolásban is jobb, mint szinte bárki a ligában.

 

 

Oakland Raiders @ San Francisco 49ers 3-34

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!