Connect with us

Érdekességek

A Colts offense hozhatja be az új trendet az NFL-ben?

Az utóbbi években nem ritka az, hogy a csapatok nem egy, hanem két jó képességű tight endet is tartanak a rosteren, sőt, gyakran felküldik őket egyszerre a pályára. Ám a Colts ezt akár tovább is fejlesztheti.

 

 

Frank Reich, a Colts vezetőedzője attól az Eaglestől érkezett a Coltshoz, akik a Zach Ertz – Trey Burton tight end duóval a Super Bowl győzelemig masírozott. Ezt a filozófiát Indybe is áthozta, és az eredményekre joggal lehet büszke: senki nem tud velük mit kezdeni. Tavaly jobbára Jack Doyle vitte a snapek nagy részét, idén sérülés miatt több meccsről is kimaradt, így az újonnan igazolt Eric Ebronra szálltak az elkapások. A korábbi bustként elkönyvelt TE másodvirágzását éli Andrew Lucknak hála: 36 elkapásánál csak három tight end szerzett többet, és csak Antonio Brown kapott el több TD-t (8) mint Ebron (7). Luck amúgy is szereti a tight endjeit használni, de a Raiders ellen történelmet láthattunk: az 1970-es egyesülés óta nem fordult elő olyan, hogy egy csapatból három TE is hatpontost szerzett ugyanazon a meccsen.

 

Eric Ebron, Jack Doyle és Mo Alie-Cox egyaránt TD elkapást jegyzett a Raiders ellen, ezzel bekerülve a történelem könyvekbe – na meg a playbookba is. A Coltsnál 12 TD-t jegyeznek a tight endek, ez a legtöbb a ligában, és erre továbbra is építene Reich. Nem véletlenül van öt tight end is a Colts rosterén, a Raiders ellen ebből négy is játszott a támadó snapek negyedén. Luck is dicsérte a törekvést, amivel felkavarja Reich a védelmeket, és láthatóan lubickol is a passzoknál.

 

A Coltsnál most minden összejött: a tight endeket nem tudják levédekezni, a futójáték elkezdett maxon pörögni, és a sackeket is elkerüli a csapat már három meccse – ez többek között a tght endek érdeme is. Nem véletlen, hogy hirtelen előlépett a csoportesélyesek közé a csapat, noha két meccs hátrányban vannak a Texansszal szemben. Cserébe a Colts sorsolása nem tűnik vészesnek a bye weeket követően, így akár a csoportgyőzelem is realitás lehet.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!