Connect with us

Érdekességek

A Colts végre megtalálta a futópárosát

A RBBC, vagyis a Running Back By Commitee egyre nagyon térnyeléssel hódít a csapatoknál. Mivel nem mindenki tud kihalászni egy Todd Gurley-t, a terhelés elosztják több futó között. Akad olyan is, hogy két különböző stílusú játékost alkalmaznak, ami ugyan kiszámíthatóbb, de amit elvárnak tőlük, abban hatékonyak. Ez történik Indianapolisban jelenleg.

 

 

Valami beindult a Colts offense-ben. A támadófal képes megvédeni Luckot, a tight endek levédekezhetetlen fegyvernek bizonyulnak, a kettő elem vegyítése pedig fellendítette az eddig halottnak hitt futójátékot. Ami Chicagóban a Jordan Howard – Tarik Cohen páros, az Indyben a Marlon Mack – Nyheim Hines duó lett. Előbbi az erőt biztosítja, utóbbi a sebességet. És működik!

 

A legutóbbi két meccsen egyaránt 200 futott yard fölé jutott a Colts, amire 1985 óta nem volt példa. Mack ebből workhorse-ként vállalt 19/126-ot és 25/132-t, Hines pedig kevesebb lehetőségből nagyobb yardátlagot hozva 5/47-et és 11/78-at. Utóbbi a termete és sebessége miatt sok linebackernek mismatch, viszont az elkapó skilljeit még nem csodálhattuk meg – ez az egyik fő kritikája a játékának, hiszen ebben kellene erősnek lennie. Tegyük hozzá, hogy így is a második legtöbb elkapása van a csapatban 34-gyel. Ha képes azokra a számokra mint az N.C. State-en, akkor válik igazán felemetessé kettejük párosa. A plafon azonban még messze van tőlük.

 

A Colts RB edzője, Tom Rathman beszélt arról, hogy fő törekvésük a stílusbeli különbségek eltűntetése, amivel a kiszámíthatatlanságot szeretnék elősegíteni. Minta akad rá a ligában, hiszen a Saintsnél és a Falconsnál is tökélyre fejlesztették a RBBC-t, ahol mindkét játékossal ugyanúgy eljátszanak passz-vagy futójátékot. Hines egyre több lehetőséget kap futásokra, míg Mack a sérülését kiheverve a passzjátékoknál kerül egyre gyakrabban pályára. A kulcs kettejük játékában Frank Reich, aki a zóna és ember blokkolást vegyítve futtatja csapatát. Ehhez idő kellett mire beleszoktak a fiatalok – ne fledjük, Mack másodéves, míg Hines és Wilkins újoncok – de egyre jobban illeszkednek a sémába.

 

A határ tehát a csillagos ég lehet Indianapolisban.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!