About the author

18 Comments

 1. 1

  DrBaji Mihály

  Win módban van a Saints? Most vagy soha?

 2. 2

  Krisztian Fekete

  Nem lenne meglepetés, Brees valószínűleg már nem sokáig van…

 3. 3

  Fetyke

  Idén ismét csak fantasztikusan játszik, akár további 2-3 ilyen év is még benne lehet.

 4. 4

  Fetyke

  Igazából azt nem értem, hogy miért a támadó sort erősítik, és miért nem a védelmükkel kezdenek valamit? Azért, ha el is jutnak az SB-ig, egy Chiefs vagy Brady vezette Pats, esetleg a Steelers ellen ez a védelem semmit sem fog tudni tenni.

 5. 5

  katonadani

  FAról ilyenkor nem lehet erősíteni már, nem véletlenül nincs csapatuk.
  Amúgy a Chiefsnek, a Patsnek sincs feltétlen jobb védelme, szerintem ez a támadósor elég lehet bármire is.

 6. 6

  Fetyke

  Mondjuk Dix lehet inkább megérte volna azt a 4. kört, mint Apple. De így elnézve akár mindkét játékosra lett volna esélyük.
  A Saints támadó sora bármire elég lehet, de így én kicsit rizikósnak látom a rájátszásban való szereplést. A Pats-nek két éve sem volt jobb védelme, mégis amikor kellett megfogták a Falconst a döntőben, sőt még labdát is szereztek (igaz, tavaly ugyanez nem sikerült az Eagels ellen). A Chiefsnek meg nem is kell védelem…
  Azért a szerencse faktor az idei évben eddig nagyon kitart a Saints ellen (főleg az utóbbi 3 meccsen), de az egy olyan dolog, hogy erre alapozni nem biztos, hogy életbiztosítást jelent. Csak egyszer nem melléjük áll a rájátszásban, hanem az ellenfél mellé, és már vége is a szép szezonnak.

 7. 7

  DrBaji Mihály

  Megnézném a két New SB dontőjét.

 8. 8

  Debreceni József

  A 2018-as év azt hozta nekünk hogy nincs és nem is kell elit védelem, azok a csapatok hasitanak ahol elit az offense. Három védelmet várt mindenki erősnek idén, abból kettő (Jags, Ravens) csúnyán lesz szerepelt, a Rams meg bár jó, de sebezhető, a Bears Mack nélkül langyosvíz. Idén az offense éve van, abban pedig a Saints, a Chiefs meg a Rams esdig szinte verhetetlen, a Pats mindig is erős volt. Közülük fog kikerülni az sb győztes

 9. 9

  Fetyke

  ” Idén az offense éve van…”
  Már régóta ezt a lemezt hallgatom az alapszakaszban. :) Tavaly is pontosan ugyanez szólt. Aztán jött a rájátszás és a főcsoport-döntőkbe bejutott 3 elit védelemmel rendelkező csapat és a Pats. A kiváló támadósorokkal, de nem elég jó védelmekkel rendelkező csapatok (Rams, Chiefs, Falcons, Steelers, Saints) pedig sorra elvéreztek. Azért ne lepődj meg, ha ez idén sem történik másképp. :)
  Messze még a szezon vége. Kicsit korai még szerintem bajnokot hirdetni. Hogy is mondta korunk legnagyobb szakértője (nem a Chargersre gondolok :D)? Nem szeptemberben és októberben kell jól játszani, hanem decemberben és januárban!

 10. 10

  Debreceni József

  Tavaly ilyenkor mindenki a Jags védelmétől rettegett, a Saints meglepően erős secondary-án csodálkozott, az Eagles D-line-ját meg mindenki el akarta kerülni, nem beszélve a Vikes stabil defenséről. Idén egy védelmet nem tudnék kiemelni. Már rég nem igaz hogy a védelmek nyerik a bajnokságot, akkor a Patsnek egy gyűrűje sem lenne. Az utolsó védelem aki végigmenetelt az a Ravens volt, de ott is ELIT Flacco is kellett aki épp a rájátszásra emberelte meg magát.

 11. 11

  panthersfan

  azért azt nem árt észben tartani, hogy ez a támadósor így is nagyon egyben van/volt, a Chiefs után a legtöbb pontot ők dobták fel meccsenként (nem véletlen ugye, hogy a Chiefs, Rams, Saints hármas van a liga élén a 3 legpengébb támadógépezettel), és egy ilyen jól működő gépezethez hozzárakni egy plusz fegyvert nem mindig sül el annyira faszán (lásd AP esete a Saintsben). több snapet nem játszik a csapat, szóval amit megkap Dez azt elvesztik a többiek, és többen nem is lesznek a pályán, szóval mennyiségben nem, csak minőségben kell a védőknek máshogy elhelyezkedni.

  szóval a Saints nem fog a 35 pontos átlagán és a 88%-os győzelmi mutatóján javítani, így soha nem fog igazán kiderülni, hogy mennyit tesz hozzá Dez; ráadásul Deznek sem várható kiemelkedő statisztikai lapja, mert a jól bevált fegyvereit nem fogja hanyagolni Brees, és akkor még arról nem beszéltünk, hogy az új dudás a csárdában jellegű probléma adott esetben káros is lehet a csapatra. (ugyanúgy, ahogy Bellt is leakaszthatnák holnap, az is hatalmas dolog lenne, de a Saints szekerén pont nem tolna akkorát.)

 12. 12

  Fetyke

  Én máshogy emlékszem!
  Tavaly ilyenkor mindenki a Pats támadóiról és Bradyről (aki ugye MVP is lett) áradozott, mindenki csodálta a Rams fejlődését támadó oldalon az új főedzővel és rettegett az Eagels-től és Wenzt-től (ekkor még nem sérült meg).
  Pats-nek kicsit jobban is utána nézhettél volna, mert egyszerűen nem igaz amit a védelmükkel kapcsolatban mondtál. Mind az 5 gyűrűben igen erősen benne volt a védelem, nélkülük Brady-nek most egy sem lenne.
  És hogy nem a védelmek nyernék a bajnokságot? Utána néztél te ennek vagy csak érzésre állítottál valamit? Én az utóbbira gyanakszom. Mert a tény az, hogy idén a döntőben a jobb védelemmel rendelkező csapat lenyomta a jobb támadókkal rendelkezőt, mint ahogy ez történt tavaly és tavalyelőtt is. Utoljára 3 éve nyert az alapszakaszban jobban támadó csapat, hogy hogy nem pont a védelem és Buttler villanásának köszönhetően. Előtte ismét csak a jobb védelmek dominálták sorozatban a jobb támadókkal rendelkező csapatokat. Azaz az állításodat a tények nem támasztják alá.
  És nem mellékesen, az utolsó védelem, aki végig menetelt az a Broncos volt, ráadásul ők gyakorlitag tényleg mindenféle támadó segítség nélkül. Ne mond, hogy nem emlékszel rá, mert nem volt az olyan régen.

 13. 13

  Fetyke

  Pont ezen gondolkodtam én is!

 14. 14

  bjeela

  És én is ezt írtam le a Saints rajongó barátomnak. Dez nem a legjobb választás öltözői hangulat javítására, különösen nem, ha meg kell osztoznia a lasztikon a helyi menő csávókkal. Brees és Payton nem arról híresek, hogy egyoldalú, kiismerhető játékot játszanának, ergo Deznek nem lesz sok lasztija, amit közismerten rosszul visel. Ezen felül sem értem a döntést, mivel Dez az utóbbi három évben a közelében sem volt a 2012-14 közötti három kiemelkedő szezonjának. Lassú, kiismerhető és már nem elit. Faguriga legyek, ha értem, miért választották, hacsaknem azért, hogy legyen egy pótlék, ha véletlen megsérül a meglevők közül valaki. Más indokot nem találok.

 15. 15

  Debreceni József

  Igen, a Broncos volt az utolsó, igazad van, végigcipelték a Sheriffet a hátukon, tény. Én nem villanásokról, aktuális formáról beszélek hanem végig domináns védelmekről mint az említett Broncos vagy annó a Ravens volt. Na ezek tűntek el, tavaly volt 1-2 ilyen, igen, a Philly is oda tartozott, idén nincs. Persze hogy kell a védelem is amikor rájátszásban vagy de az oda vezető úton messze nem olyan fontos mint régen volt, jelenleg a támadófoci van lépéselőnyben. Egyelőre nem tudják lereagálni a defensben, idő kérdése hogy mikor fogják, ez is igaz. Idén ez hatványozottan kijött, akik új sémákat hoztak, főleg college-ből sikeresen átemelteket, ők menetelnek. Szóval lehet hogy a védelem villanása dönti többször el a Lombardi sorsát, de az oda vezető utat évek óta az offense tapossa ki.

 16. 16

  Nagir

  Giants vs. Jets?

 17. 17

  DrBaji Mihály

  Ez neked hogy jött ki, ha az egyik megnevezett – a cikkben – a New Orleans Saint?

 18. 18

  saintsfan

  Ginn IR-en van és a 3. számú WR Meredith is sérültlistára került a napokban. Így maradt Michael Thomas, az újonc Smith és az 5. számú WR Carr. Ezért volt szükség a veterán elkapóra.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team