Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #9

Minden sávba jut egy igazán top meccs a héten: 19 órától két örök rivális, a 22 órás sávban a liga három legjobb mérleggel rendelkező csapatából kettő, éjszaka pedig a liga két legjobb irányítója csap össze egymással. Persze a többi meccsről sem feledkezünk el.

A Kandalló Kézműves Pub műsorán

Pittsburgh Steelers @ Baltimore Ravens 19.00, SportTv

Már csak azért is leül az ember a tv elé erre a meccsre, mert erről a két csapatról van szó, a köztük forrongó rivalizáció pedig tapintható. Még ha kicsit vesztett is varázsából a párharc az egyik bivalyerős védelem eltűnésével és a másik átalakulásával, ez továbbra is egy kőkemény összecsapás lesz.

Az idei első meccsüket a Ravens nyerte, és most hazai pályán is bőven lehet esélyük. Problémát jelenthet nekik, hogy a Steelers nagyon jól védekezik az utóbbi 4-5 hétben mély passzok ellen – és egyébként is pofás most ez a Steelers D-, és alapból ez lenne a Ravens erőssége, még ha Flaccónak nem is igazán mennek konzisztensen ezek a passzok, főleg az utóbbi 4-5 hétben.

Abban viszont reménykedhetnek a hollók, hogy Big Ben az utóbbi öt baltimore-i kirándulásán nem játszott jól, kevés yardot pakolt fel a táblára és 5 TD-je mellé 5 INT is társult. Ráadásul Antonio Brown sem szeret a Ravens ellen játszani, sosem volt még 100 elkapott yardja ellenük idegenben.

Los Angeles Rams @ New Orleans Saints 22.25, SportTv

Ez az a meccs, ahol mindenkit kezdetni kell fantasyben. Ez az a meccs, ahol az NFL történetében először két olyan csapat méri össze erejét, akik legalább 33 pontot átlagolnak (8. hét után). Ez az a meccs, amelyre Vegasban a legmagasabb ponthatárt húzták meg 2004 óta.

Nem meglepő persze, hiszen a Saints drive-jainak 61,2%-ábol pontot szerez – amivel a legjobbak a ligában -, de a Rams sincs sokkal lemaradva az 55%-ával – ők harmadikok. Ráadásul ez a hosszú passzok meccse is lehet, hiszen Brees vezeti a ligát passzpontosságban 15+ yardos passzokon, Jared Goff pedig a második ebben a kategóriában. A két támadósort persze nem kell bemutatni, arra viszont kíváncsi vagyok, melyik védelem tud fellépni és több hibára késztetni az ellenfelét.

Múlt héten kiderült, hogy sebezhető a Rams, vajon most készíthetik a legendás Dolphins játékosok a pezsgőt?

A hét meccse

Green Bay Packers @ New England Patriots 02.20, SportTv

A liga két legjobb irányítójának összecsapása. Tom Brady vs Aaron Rodgers. Szerintem nem is kell többet mondanom, hogy valakit érdekeljen ez a meccs. Azért persze megpróbálom fokozni.

Ez lesz kettejük mindössze második – és könnyen lehet, hogy utolsó – összecsapása, Aaron Rodgers pedig először látogat Foxborough-ba. Brady és Rodgers az egyedüli aktív irányítók, akiknek egynél több MVP-címe van. Ketten együtt 19 Pro Bowl elismerést zsebeltek be eddig. Ketten együtt 8 All Pro címet zsebeltek be eddig. Ők ketten vezetik az NFL történelem passer rating listáját. A liga valaha volt legjobb irányítói közé tartoznak.

Ugyan szerintem Rodgers a jobb QB, a Patriots az esélyesebb. Rodgers idén nem nyert még idegenben, a Patriots közel kétszerannyi TD-t szerez hazai pályán, a Packers pedig másfélszerannyi TD-t kap idegenben, mint fordítva. HaHa Clinton-Dix elcserélésével pedig elég egyértelmű pontot mutatott a Packers a világ és a Patriots felé, hogy “ide lőjetek”. Brady pedig ki fogja ezt használni.

A többiek

Chicago Bears @ Buffalo Bills 19.00

A Billsé a legrosszabb pontkülönbség az egész NFL-ben (-33), mindössze 7 támadó TD-jük van az évben – még Todd Gurley is több pontot szerzett náluk. Ráadásul Nathan Peterman kezd, szóval csak abban bízhatnak, hogy a védelem szerez három TD-t önmagában. Ez nem hiszem, hogy meg fog történni, matchupokról nem érdemes beszélni igazán, úgyhogy hoztam pár statisztikát a Bears védelméhez:

  • Még mindig nem engedtek futott TD-t, egyedüliként a ligában.
  • Nem hogy futott TD-t, de hosszú futásokat sem engednek. A legkisebb arányban futnak ellenük 5+ yardot, 10+ yardot és first downt is.
  • A red zone-ba sem engednek senkit, az ellenfelek támadásainak csak 17,3% jutott el az ő 20 yardosukon belülre. Mindeközben a ligaátlag 28,6%.
  • A Seattle után ők szerzik a legnagyobb arányban a turnovereket, az ellenfelek támadásainak 21%-ában labdát szereznek.

Tampa Bay Buccaneers @ Carolina Panthers 19.00

A Buccaneers olyan döntést hozott, amivel idén több esélye van pár meccset nyerni azzal, hogy Fitzpatrickot tették a kezdőbe, akivel a drive-jaik 46,5%-át szereznek pontot, míg Winstonnal ez a szám csak 35,9% volt. Jobban játszik az egész csapat Fitzmagic kezei alatt, hatékonyabb a tight end sor, hatékonyabb Evans, hatékonyabb DeSean Jackson is.

A Panthers ellen is feltehetnek sok pontot a táblára, a secondary sebezhető. A Bucs secondary viszont még inkább, így a Panthersnek sem kell, hogy gondot okozzon a menetelés. Meg kell egyébként követnem magam, Norv Turner igazán pozitív változást hozott a Panthers támadósorába. Én féltem attól, hogy Newtont azzá akarja varázsolni, aki valójában nem, azonban sokat épít a futásaira, ez pedig kifejezetten tetszik, még ha a hosszú labdákat azért én néha hiányolom is.

Kansas City Chiefs @ Cleveland Browns 19.00

Amikor Baker Mayfield és Patrick Mahomes legutóbb találkoztak (2016), akkor összesen 125 pont, 1279 passzolt yard és 12 passzolt TD született az Oklahoma és a Texas Tech összecsapásán (66-59). Azért ha ezt megismételnék most is, akkor bizony leesne az állunk. Kíváncsian várom, mit hoz az új támadókoordinátor és a főedzőcsere a Browns életében, de amíg a saját line of scrimmage-ükön vagy amögött 65 tackle-t engednek, addig nem jutnak sehová – ezzel magasan a legrosszabbak a ligában, a Giants a második 55-tel.

Érdekes része ennek a meccsnek John Dorsey, hiszen ő draftolta mindkét kezdő irányítót, a Chiefs összerakásában nagy érdeme volt és most a Browns is úgy néz ki összekalapálja – legalábbis ami a játékosokat illeti. A Chiefs gyorsan el fogja dönteni ezt a meccset, hiszen a Browns összesen 14 pontot szerzett idén az első negyedekben (átlag 1,4 pont), a Chiefs pedig meccsenként szerez átlag 9,4-et.

New York Jets @ Miami Dolphins 19.00

A Brocktober után következik a Brockember (ez magyarul jól hangzik), hiszen Tannehill továbbra sem bevethető. Érdekes statisztika a két csapat kapcsán, hogy ők az egyetlenek, akik idén több TD-t szereztek a red zone-on kívülről, mint azon belülről. Mindkét gárda elég hektikus és kiszámíthatatlan, így talán a hazaiknál az előny, ha tippelni kellene.

Detroit Lions @ Minnesota Vikings 19.00

A Lions 2-0-s mérleget tud felmutatni a Minnesota új csudaszép stadionjában, de vajon tudják folytatni ezt a hagyományt és azt, hogy idén csak a top contender csapatok ellen szívják fel magukat igazán? Szerintünk nem igazán. A találkozó egyik nagy kérdése, hogy Adam Thielen tovább növeli-e 100 yardos szériáját és átveszi-e egyedüliként a rekordot Megatrontól.

Atlanta Falcons @ Washington Redskins 19.00

A Falcons alulteljesíti az elvárásainkat, a Redskins pedig felülteljesíti azokat. A fővárosaik konkrétan a legkisebb arányban voltak hátrányban a Rams és a Chiefs után a ligában, ez pedig nyilván annak köszönhető, hogy ha megszerzik a vezetést, akkor olyan a stílusuk, hogy azt nehezen engedik ki a kezeik közül. A futójátékuk nagyon jól működik, a labdát pedig nem adják el, így nehéz őket megállítani.

Ezt most is fogják tudni kamatoztatni, az viszont jó kérdés, hogy Matt Ryanéket hogyan állítják meg. A futás eleni védelme nagyon jó a Redskinsnek, ez viszont most kicsit felesleges erény, hiszen a Falcons nem fog sokat futni, ellenben passzolni bőven. A sólymok visszajöhetnek 4-4-re egy győzelemmel és még nyitva lehet a kapu egy wild card körre is akár, ráadásul Deion Jones például év végére vissza is térhet a méretes sérültlistáról, ami nagy segítség lehet a végelszámolásnál.

Év elején én vártam a legtöbbet a Redskinstől, azonban a Falconst is én tettem a legmagasabb polcra a szerkesztőségből. A bye week sokat segíthet Dan Quinn együttesének, de ha nem vezetnek az elején, akkor bajban lehetnek, főleg hogy a Redskins fizikálisan dominálni fog ezen a meccsen a line of scrimmage mindkét oldalán.

Houston Texans @ Denver Broncos 22.05

Demaryius Thomasnak megkönnyíti a sorsolás az átállását új csapatába, hiszen egy igazán ismerős helyszínen debütálhat a Texansban, mivel a Mile Highon játszotta meccseinek felét karrierjében. Most először viszont ellenfélként lép pályára Denverben.

A Texans szárnyal, ötöt nyertek zsinórban, velük ellentétben a Broncos viszont szinte mélyrepülésben, ráadásul Keenum egyedüliként a ligában minden meccsen dobott idén interceptiont. A fentieket egybevetve valaki magyarázza el nekem, hogy miért 2,5 pontos favorit a Broncos – ennyit nem dob a hazai pálya (tuti tipp alert). Mondjuk ha Von Millerék egy másodperc alatt odaérnek Watsonhoz, akkor okozhatnak problémákat.

Los Angeles Chargers @ Seattle Seahawks 22.05

A Seahawks egészen furcsa idén támadóoldalon. Wilson ugyanis 37. az irányítók rangsorában passzkísérletek számában, azonban hihetetlen módon harmadik touchdown-arányban (8,8%). Tehát a Seahawks nagyon a futásra helyezte a hangsúlyt, Wilson rendkívül kevésszer passzol, de abból elég sok TD születik. A halászsasoknak vigyázniuk kell a hosszú játékokkal védő oldalon, hiszen jelenleg a Chargers vezeti a ligát játékonként megtett yardokban (9,6).

Rivers zsinórban 200. kezdő meccsére készül, míg a Seahawks először lép pályára hazai környezetben a tulajdonos Paul Allen halála óta. A Seahawks kiváló formában van, többet mutatnak, mint vártuk volna tőlük, a hazai pálya pedig sokat segíthet nekik, Vegas szerint konkrétan ők az esélyesek ezen a meccsen. Én a Chargerst alapvetően jobb csapatnak tartom, így az ő győzelmüket várom, de ha nem Seattle-ben lenne a meccs, sokkat nyugodtabb lennék ezzel kapcsolatban.

 Szerkesztőségi tippverseny állása 8 forduló után

  1. löfli (79-42)
  2. g495sr (78-43)
  3. kerekisti (76-45)
  4. gabokocka (76-45)
  5. rowi (75-46)
  6. alatriste (75-46)
  7. KGYM (74-47)
  8. katonadani (74-47)
  9. balentin (73-48)
  10. jarred (73-48)
  11. kronikk (73-47)
  12. renningan (73-47)
  13. leonidasz (71-50)
  14. drip (69-52)
  15. chester (62-59)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!