Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #12

Az ezt követő FK! Preview már decemberben kerül napvilágra – durva leírni, mindjárt vége is a szezonnak… Na de ne is gondoljunk erre és élvezzük ki az utolsó novemberi fordulót!

A Kandalló Kézműves Pub műsorán

Seattle Seahawks @ Carolina Panthers 19.00, GamePass

Kinek a jó sorozata szakad meg? A párducoké, akik mind az 5 hazai meccsüket megnyerték eddig, vagy a halászsasoké, akik Wilson irányítása alatt háromból háromszor nyertek eddig Charlotte-ban? A red zone tevékenység természetesen fontos lesz ebből a szempontból és érdekes, hogy a Panthers védelme borzasztó a vörös zónán belül (2. legrosszabb), ellenben nagyon ritkán engednek oda csapatokat (3. legkevesebb).

Nagyon sok futás lesz a meccsen, hiszen a Seahawks a legtöbbet, a Panthers pedig második legtöbbet hív futást neutrális helyzetben (egy labdabirtokolásnyi előny/hátrány az első három negyedben). Ehhez adjuk hozzá, hogy a Panthers átlagolja hazai pályán a legtöbb futott yardot a ligában és azt, hogy a Seahawks zsinórban hét meccsen futott 150 yard felett, akkor meg is kapjuk a rengeteg futást és akár rowi boldját is.

New England Patriots @ New York Jets 19.00, SportTv

A Patriots legutóbb nagy verésbe szaladt bele Tennesseeben, erre pedig általában nagy veréssel szoktak válaszolni, most a Jets az alany. Ezt elősegítheti, hogy a Jets offense az utóbbi négy meccsén kifejezetten borzalmas és nézhetetlen focit produkált, azonban hátráltathatja, hogy a Patriots idegenben csak 1,6 TD-t átlagol idén, ami a 27. helyre elég mindössze. Ráadásul a New York-iak az utóbbi 14 Pats elleni meccsükön ugyan csak kétszer nyertek, de kilencszer a spreaden belül maradtak, ami most 9,5 pont a hazafiak javára.

(((Mindeközben nagyon halkan és több zárójelen belül megkérdezném, hogy Tom Brady öregszik? Vagy csak altat?)))

Pittsburgh Steelers @ Denver Broncos 22.25, SportTv

Big Ben ugyan 2-4-es mérleget tud felmutatni Denverben, így is a Steelers az egyértelmű favorit. Ennek egyik oka, hogy a Broncos 2016 óta mindig kikapott, mikor otthon játszottak novemberben, másrészt pedig a vadlovak nem túlzottan meggyőzőek idén akár a támadókról, akár a védőkről van szó. Év elején nem hittem igazán a Steelersben, azonban most már igen. Ez pedig főleg a védelemnek köszönhető, akik kiválóan teljesítenek. Persze a támadókról sem szabad elfeledkezni, Antonio Brownnak például nyolcmecces elkapott TD-s sorozata van, ami a leghosszabb Wes Welker 2012-2013-as szériája óta.

Sunday Night Football

Green Bay Packers @ Minnesota Vikings 02.20, SportTv

Egyik csapat sem áll úgy, ahogy várták, illetve vártuk a szezon elején. Szinte mindkettőnek must win a találkozó, de a Packersnek teljesen egyértelműen. Nehezíti a dolgukat, hogy idegenbe kell látogatni és idén 0-5 a mérlegük a Lambeau Fieldtől távol és zsinórban hét meccse nem tudtak nyerni vendégként. A Packers támadói mellett a védelem sem remekel idén, 3,6 TD-t engednek meccsenként, ami az utolsó előtti helyre elég. Bezzeg a vikingek otthon csak 1,4-et, ami pedig a legjobb mutató az egész ligában. Ráadásul a Vikings az utóbbi három évben a Packers felé nőtt, hat meccsből négyet behúztak (1 vereség, 1 döntetlen).

A többiek

Cleveland Browns @ Cincinnati Bengals 19.00

Ó, a jó kis Hue Jackson bosszúmeccs. És logikus is lenne az ellen a csapat ellen fogadni, ahol Hue edzősködik, azonban két dolog is visszafog ettől, pedig nagyon viszketett a kezem a Brownsra. Egyrészt a Bengals hetet nyert zsinórban a clevelandiek ellen, másrészt a Browns nem nyert idegenben mérkőzést 25 meccse és amíg ezt meg nem teszik újra, nem tudok rájuk tippelni. Egyébként most beállíthatják a rekordot a zsinórban elvesztett idegenbeli meccsek tekintetében.

A meccsen a futások dominálhatnak, több okból is. Freddy Kitchens “hatalomátvétele” óta a Browns a futójátékra épít és jól is megy ez nekik. Nick Chubbnál csak Kareem Hunt szerzett több 10+ yardos futást, mióta előbbi beverekedte magát a kezdőbe a 7. fordulóban. A Bengals mindeközben borzasztó futás ellen, már 42 darab 10+ yardos futást engedtek. Persze a Browns védelmét sem kell félteni ebben a tekintetben, ők vezetik ugyanis ezt a mutatót 51-gyel. Szóval aki a nagy futójátékokat kedveli, ezt a meccset válassza!

Jacksonville Jaguars @ Buffalo Bills 19.00

Mikor legutóbb találkozott a két csapat, akkor januárban rájátszásmeccset játszottak. Uh, a rossz emlékek most előtörtek… és ez a találkozó sem lesz szebb és nézőcsalogatóbb. Védőfoci lesz a javából, ugyanis a Bills engedi a legkevesebb passzolt yardot drive-onként, a Jaguars pedig a harmadik legkevesebbet idén, ráadásul egyiküknek sem kenyere a támadójáték. Kevés pont, sok futás, sok punt, csúnya meccs. De valakinek biztos jobban tetszik majd, mint a Chiefs@Rams.

San Francisco 49ers @ Tampa Bay Buccaneers 19.00

Két dolog között ugráltam egész héten ezzel a meccsel kapcsolatban. Egyrészt bye weekről Kyle Shanahanben bízom annyira, hogy úgy összerakja a támadósorát, hogy folyamatosan mattolni tudja a Buccaneers borzasztó védelmét. Másik oldalról viszont a 49ers 2015 óta nem tudott nyerni keleten korai meccsen, idén pedig 0-5 a mérlegük idegenben. Egy biztos, sok pontra és passzolt yardra lehet számítani, hiszen a Bucs a legtöbb passzolt pontot engedi kísérletenként, a 49ers pedig a negyedik legtöbbet. A turnoverek dönthetnek, de ennek a két csapatnak a legrosszabb a turnover-mutatója idén. Szóóóóval legyen a hazai csapat…

Oakland Raiders @ Baltimore Ravens 19.00

A Ravens meg fogja semmisíteni a Raiders támadóit ezen a meccsen. A fosztogatók mindössze 13 pontot átlagolnak idegenben, mindeközben a Ravens enged legkisebb arányban pontokat az ellenfeleknek otthon. A túloldalon Lamar Jackson és Gus Edwards szét fogja futni a Raiders védelmét, ami ellen a legnagyobb arányban futnak a csapatok idén – nem véletlenül. Igazából azon sem feltétlen lepődhetnénk meg, ha a Ravens megdöntené az idei rekordot 72% futókísérlettel, amit ők tartanak múlt hétről.

New York Giants @ Philadelphia Eagles 19.00

Az Eagles a “tehetségesebb” csapat, meg uralják is a párharcot az utóbbi években, de a Giants lehet jobb lelki állapotban az utóbbi hetek alapján. Már háromszor írtam át a héten ezt a tippem, egyszerűen nem tudok dönteni – ezért is a Giants +6 a heti tuti tippem, ennyi nincs a két csapat közt. Egyszerűen nem tudom, hogy az Eagles practice squad secondary vs Giants skill playerek, vagy a Giants OL vs Eagles DL mismatch lesz a nagyobb a találkozó során, illetve hogy ezáltal az óriások mennyire fognak tudni haladni. Minél többet gondolkodok rajta, annál többször változik a véleményem, szóval most Giants a tippem, aztán lehet még tizenkétszer átteszem vasárnap 19 óráig.

Arizona Cardinals @ Los Angeles Chargers 22.05

A Cardinals 2015 óta csak 2-5-ös mérleget tud felmutatni AFC-s ellenfelekkel szemben idegenben, mindeközben a Chargers az utóbbi öt évben 6-0, ha legalább 10 pontos favoritok. Most is illene nyerniük, még ha valami talán el is indult Arizonában. Joey Bosa múlt héten limitáltan tért vissza, most nem lepne meg, ha több sacket is szerezne a Cardinals gyenge fala ellen. Mindkét csapat utolsó pillanatos vereségen van túl, szóval érdekes lesz figyelni, ki a motiváltabb és ki az összetörtebb. Mondjuk a tehetségbeli különbség miatt lehet ez nem fog megmutatkozni.

Miami Dolphins @ Indianapolis Colts 22.25

A Colts bombaformában. Triple Coverage podcastünkben mondtam, hogy rájátszásba fognak jutni, most pedig folytathatják a menetelésüket. Luckot nem lehet sackelni az utóbbi meccseken (a center, Kelly kiesése nem segít ebben ezen a héten), az irányító szórja a TD-ket, szinte hiba nélkül játszik, Frank Reichnak pedig kijárhat egy Év Edzője elismerés is akár. Az utóbbi négy meccsen csak a Saints hatékonyabb támadóoldalon a Coltsnál, akik a drive-jaik feléből TD-t szereznek. A Dolphins idegenbeli pontkülönbsége egyébként átlagosan -14,2 idén, szóval nem néz ki nekik jól ez a matchup, még ha Tannehill vissza is tér.

Bold predictions

jarred: A Bucsnál megint irányítócsere lesz. Winstont egy borzalmas játék után lecsérik legalább 3 labdabirtoklásnyi hátrányban, és jön Fitzpatrick. És ezúttal összejön a győzelem.

rowi: Az idei évben a legtöbb futott yard a Rams-Seahawkson volt, összesen 422. A Panthers-Seahawks meccsen ennél több lesz.

katonadani: Lamar Jacksonnak lesz egy 41+ yardos futott TDje, ami a leghosszabb QB futás lenne idén.

Szerkesztőségi tippverseny állása 11 forduló után

  1. löfli (103-58)
  2. g495sr (101-60)
  3. kronikk (100-61)
  4. gabokocka (99-62)
  5. renningan (98-63)
  6. KGYM (97-64)
  7. kerekisti (97-64)
  8. alatriste (95-66)
  9. katonadani (95-66)
  10. leonidasz007 (94-67)
  11. balentin (93-68)
  12. jarred (93-68)
  13. rowi (92-69)
  14. drip (90-71)
  15. chester (80-81)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!