Connect with us

Érdekességek

Ha most lenne vége a szezonnak, így nézne ki a rájátszás

Hivatalosan is a szezon második felébe lépett minden csapat (kivéve a Titanst és a Cowboyst), így elkezdhetünk arra figyelni, hogy kik jutnak majd be a rájátszásba. Számolgatni és szcenáriókat felvázolni még talán korai, de azt meg tudjuk nézni, hogy ha most lenne vége az alapszakasznak – nyilván nem most van vége -, akkor hogyan nézne ki a januári mezőny.

AFC

  1. Kansas City Chiefs (8-1)
  2. New England Patriots (7-2)
  3. Pittsburgh Steelers (5-2-1)
  4. Houston Texans (6-3)
  5. Los Angeles Chargers (6-2)
  6. Cincinnati Bengals (5-3)

In the hunt: Miami Dolphins (5-4), Baltimore Ravens (4-5), Tennessee Titans (3-4)

A szezon eleji várakozásainkhoz képest a bejutók közt a Bengals lehet az egyetlen igazi meglepetés. A kihívók és a rájátszás mezőnyét egyelőre kívülről szemlélők közt elég kicsit a merítési lehetőség, hiszen csak a Dolphins áll pozitív mérleggel.

Az első kiemelés gyorsan változhat egy Chiefs vereséggel, hiszen akkor a Patriots felugrana egy helyet az egymás elleni eredményüknek hála. A Texans zsinórban nyert hatot 0-3 után, ilyenre csak három csapat volt képes valaha. A Chargersnek az FPI számításai alapján 93% esélye van, hogy bejusson a rájátszásba.

NFC

  1. Los Angeles Rams (8-1)
  2. New Orleans Saints (7-1)
  3. Chicago Bears (5-3)
  4. Washington Redskins (5-3)
  5. Carolina Panthers (6-2)
  6. Minnesota Vikings (5-3-1)

In the hunt: Atlanta Falcons (4-4), Seattle Seahawks (4-4), Philadelphia Eagles (4-4), Dallas Cowboys (3-4), Green Bay Packers (3-4-1)

Na itt már több a meglepetés. A Bears csoportelső helye mindenképp, bár ebben segített a liga legkönnyebb sorsolása is, szóval velük egyelőre kivárnánk – főleg a Vikings kiváló formája miatt. A Redskinsnek az FPI jelenleg 39% esélyt ad a rájátszásba jutásra, a két Eagles elleni találkozójuk sorsdöntő lehet a következőkben. A Panthers kifejezetten pozitív meglepetés, főleg a kreatív támadósoruk.

Jelenleg a Saints áll jobban a tegnapi egymás elleni eredménnyel az első kiemelésért folytatott harcban (csak a Rams egyelőre egyel többet játszott), viszont az övék a harmadik legnehezebb hátralévő sorsolás, úgyhogy fel kell kötniük a gatyát.

A kihívók közül az Eaglesnek lehet a legkönnyebb útja a rájátszásba, legalábbis a saját kezükben a sorsuk a két Redskins elleni találkozóval – ez persze egyáltalán nem lesz könnyű. A Falcons elég mélyről jött vissza, de ha például a Bears botlik a nagyobb csapatok ellen, akkor beférhetnek, a keretük alapvetően megvan hozzá. A Seahawks is kellemes meglepetés, a Packerst és Aaron Rodgerst pedig nem lehet leírni, habár nem túl bizalomgerjesztő a mérlegük.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!