Connect with us

Érdekességek

Hol van már az elit Cowboys támadófal…

Az utóbbi években ha meg kellett nevezni a Dallas Cowboys legerősebb egységét, kétségkívül a támadófalat mondta volna a megkérdezettek nagy százaléka. Bár több puzzle is kiesett a tökéletes egységből, három All-Pro játékos így is maradt a rosteren. Ám ha ők is kiesnek, akkor ez lesz a vége…

 

 

Heroikus győzelmen vannak túl Prescotték, ahol sikerült mattolniuk a csúcson pörgő Saintst. Ám egy valamire nem lehetnek büszkék: Prescottot hétszer is sackelte a New Orleans-i védelem, ami rengeteg. Ezzel egyébként abszolút vezeti a benyelt sackek listáját a dallasi irányító, 45-ször zsákolták be 12 találkozó alatt, bár a mögötte lévő Eli Manning (38) és Deshaun Watson (37) akár meg is előzheti. A 45 sackkel jócskán “megdöntötte” korábbi mutatóit: újonc idényében 25-ször, tavaly pedig 32-szer sackelték a teljes szezon során. A mostani találkozóra rá lehet fogni, hogy nem volt ott Tyron Smith (ahogy múlt héten sem), de vele a falban a többi 10 meccsen is többször sackelték már Prescottot mint tavaly összesen.

 

Nem csak Smith az egyetlen hiányzója a támadófalnak, hiszen egy másik All-Pro, Travis Frederick idén még pályára sem léphetett egy elég ritka betegség miatt. Sőt, a dallasi egységből csak három játékos van, aki közel minden snapen a pályán tudott lenni: a RG Zack Martin, a RT La’el Collins, illetve a Frederick helyére beugró cserecenter, Joe Looney. Smith csak az utóbbi két meccsen hiányzott, viszont a LG poszton az idény elején kezdő, ám azóta sérülésekkel bajlódó újonc Connor Williams helyét a veterán Xavier Su’a-Filo vette át. Ám ez sem feltétlenül jelenti, hogy a támadófal passzblokkolása rossz!

 

A PFF adatbázisa szerint a dallasi O-Line csak 17 sacket engedett, vagyis a többi 28 az vagy Prescott miatt, vagy más, nem-támadófalember hibás blokkjáról jött. Ennek ellenére átlagban minden 3,9. snapen engednek valami nyomást, ami ugyan nem a legrosszabb a Prescott érában (3,6 2017-ből), de elmarad a legjobbtól (4,1, 2016). Abban nincs vita, hogy az egységnek is javulnia kell a továbbiakban.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!