Connect with us

Összefoglaló

Lesimázták a Patset, gálázott a Saints, bukta a csoportot az Eagles?

Amikor azt hinnéd, hogy ez egy sima forduló lesz, akkor jönnek a meglepetések. Ettől csodálatos az NFL!!!

 

New England Patriots @ Tennessee Titans 10 – 34

A tanítvány legyőzte mesterét. Legalábbis ezen a meccsen. Mike Vrabel a hétfő esti Cowboys verés után, most egy igazi nagyvadat is le tudott győzni. Tette mindezt úgy, hogy a szurkolóknak egy percig nem kellett igazán izgulnia. A Titans mindjárt a kezdőrúgásból 60 yardot futott vissza, és a rövid pályát TD-re is tudták váltani. Egy Patriots ellen ez persze kevés lett volna, de ezen a meccsen nem a Patriots volt az ellenfél. Az ugyanis ki van zárva, hogy ez a teljesen motiválatlan, és ötlettelen játékot mutató csapat Belichick gárdája legyen. Biztos elnézték a naptárt, és azt hitték most vannak bye-on, és mikor rájöttek, hogy mégsem, akkor már késő volt, és csak pár amatőr játékost tudtak hadba küldeni. Más magyarázat nincs.

Az igazi Patriots ugyanis biztos nem csinált volna olyan játékokat, mint amit ez a csapat csinált. Az igazi Patriotsnál az irányító nem 50%-os pontossággal dob. Az igazi Patriotsnál, ha QB sneak van, akkor abból 2 yardot mennek előre, és nem ugyanennyit hátra. Az igazi Patriotsnál 4&1-nél nem csinál a támadófal false startot. És legfőképpen, az igazi Patriotsnál semmilyen körülmények között nem küldik be a csereirányítót az utolsó negyed közepén. Szóval fogalmam sincs, kik voltak ezek ott Patriots mezben, de sikerült mindenben az ellenkezőt csinálni, mint amit megszoktunk ettől a csapattól.

A Titans minden szempontból jobb volt ellenfelénél, pedig igazán senki nem csinált semmi különlegeset. Egyedül Corey Davist lehetne kiemelni 7 elkapással 125 yarddal, és 1 TD-vel. De rajta kívül tényleg nem volt senki, akire azt lehetne mondani, hogy a kötelezőnél többet tett volna. Viszont nem is volt szükség senkitől többre. A Titans nem várt el senkitől kimagasló teljesítményt. Csak annyit vártak el a játékosaiktól, hogy hibátlanul végrehajtsák a rájuk bízott feladatot. És ezt mindenki az offense-től kezdve a védelmen át a speciális egységig végre is hajtotta. Röviden, mindenki tette a dolgát.

Hm… Lehet mégiscsak láttam az igazi Patriotsot.

 

Los Angeles Chargers @ Oakland Raiders 20 – 6

Látván a Raiders múltheti 49ers elleni teljesítményét, és tudván, hogy a Chargers playoffért küzd, nem nagyon volt kérdés számomra, ki fog itt nyerni. Az egyetlen dolog, ami miatt lehetett izgulni, hogy vajon a Chargers hány rúgást fog kihagyni. Nos a válasz erre 0. Bármennyire is hihetetlen, de Michael Badgley mindkét FG-t, és mindkét extrát berúgta. Igaz egyik rúgás sem volt különösebben nehéz, de a Chargersnél sokszor még a 20 yard sem biztos.

Bár a győztes kiléte egy percig sem volt kérdéses, meglepően kevés volt a pontkülönbség a két csapat között. Rivers és a támadók eléggé szenvedtek, egy-két nagyobb játékon kívül nem igazán tudtak előre haladni a liga legrosszabb védelme ellen. Ez azért nem túl bizalomgerjesztő. A védelemre azonban nem lehet panasza a vendégeknek. Csak két mezőnygólt engedtek a Raidersnek, és egész meccsen Carr nyakában lihegtek, aki ettől annyira megijedt, hogy hozta a szokásos rossz döntéseit. Remekül szimbolizálta az idei teljesítményét, mikor a meccs végén a vörös zónában 4&6-ra földre dobta a labdát, mikor meglátta a felé rontó Chargers védőket.

Egy jelenetet még érdemes kiemelni a meccsből, és sajnos nem pozitív értelemben. Ha azt hittük, hogy nem látunk több zászlót egy irányító sackeléséért, akkor tévedtünk. Ezúttal Jonathan Hankins kapott roughing the passer szabálytalanságot, mert a bírók szerint túl kemény volt, mikor földrevitte Riverst. Véleményem szerint ez egy normális sack volt. A bírók szerint nem. A meccset igazából nem befolyásolta ez a szabálytalanság, enélkül is simán nyert volna a Chargers, de jó lenne, ha nem látnánk több ilyet.

 

Jacksonville Jaguars @ Indianapolis Colts 26 – 29

A szezon előtt még nem sokan gondolták, hogy a 8. héten a Colts és a Jaguars mérlege megegyezik. Ez nem azért volt, mert az Indianapolis olyan extrát nyújtana, hanem a floridai csapat teljesíti alul az elvártakat. Izgalmas meccs lett végül, ahol a két secondary nem lehet büszke a teljesítményére.

A Colts a pihenőhét előtt két meccsét megnyerte és arra készültek, hogy hazai közönség előtt folytassák a sorozatot. A két győzelem egyik kulcsa a futás volt, hiszen a Bills és a Raiders ellen is 200+ yardot tettek meg a földön. Ehhez persze kell a támadófal is, ami most úgy tűnik összeállt, a vasárnap esti volt a negyedik mérkőzés zsinórban, hogy az ellenfél nem ér el sacket. A futáshoz visszatérve az most nem működött, a Jaguars szépen megfogta a Mack-Hines duót és egy Wilkins 53 yardos megiramodástól eltekintve nem haladt előre a hazai csapat. Mi is írtunk arról már, hogy Reich érkezésével mennyire szeretik használni a tight endeket, ez most is így volt. Négy TD-t szerzett a csapat, ebből hármat Eric Ebron és egyet pedig Mo Alie-Cox, Ebron ezzel már 10 TD-nél tart, ami nála egyéni rekord egy szezonban. Látszik, hogy Luck nagyon megtalálta az összhangot az ex-detroiti TE-vel és hosszú játékokra, valamint a red zone-ban előszeretettel használja. Luck dolgát azonban nem könnyítették meg társai, Alie-Cox egy rossz mozdulattal véget vetett az INT nélküli sorozatnak és most is voltak labda elejtések fontos pillanatban. A védelem a szezon eleji formájától most (is) elmaradt, a futás ellen egészen jól tudtak védekezni, de a hosszú játékok rendre szabad embert találtak. A Raiders ellen is könnyen áthaladt rajtuk az ellenfél, de ott is és most is a végén mégis ők nyerték meg a meccset egy nagy játékkal. Az egyenlítésért igyekvő Jaguars a pontszerzés kapujában elvesztette a labdát Kenny Moore hathatós közbenjárásával.

 

 

A Jaguarsra áttérve ők is egy bizonyos sorozatban vannak, csak ők nem győzelmiben. Ez volt zsinórban az ötödik vereség és a szezon elején a csoport egyik favoritjának kikiáltott alakulat lassan lemondhat a rájátszás álmokról. A támadó egység az olyan amilyen volt, de a korábban rettegett védelem Indianapolisban csak árnyéka volt magának. Az látszik, hogy Bortles szeret játszani a Colts ellen, hiszen ez előtt a mérkőzés előtt az utóbbi öt ütközetből négyet megnyert a csoportrivális ellen és eladott labdája sem volt ezeken az összecsapásokon. Eladott labdája most sem volt és nagy játékokat is be tudott mutatni. 320 yarddal és 2 TD-vel zárt végül, de ez sem volt elég a győzelemhez, mert a végén Yeldon elvesztette a labdát, amiért nem rúghattak a hosszabbításért. Moncrief volt csapata ellen odatette magát és 98 yardot elkapott, mellette a két RB, Fournette és Yeldon is 50 egység fölött zárt. Ha már Fournette, hosszú kihagyás után visszatért és elérte a szezonbeli első futott TD-jét, azonban a Colts szépen megfogta a futásokat, hiszen csapat szinten nem érték el a 100 yardot. A védelemre áttérve egyszerűen mintha nem is a korábban ismert egység lett volna a pályán, a secondary az első félidőben ott lett megverve ahol csak akarták. A tight endek ellen nem tudtak mit kezdeni és ennek köszönhetően 29 pontot kaptak két negyed alatt. A második játékrészre összekapták magukat és nem engedtek pontokat 30 perc alatt, ami 1995 óta nem fordult elő az indianapolisi csapattal. Összegezve ha a védelem nem csak egy félidőn keresztül játszik jól, akkor újra jöhetnek a győzelmek, de nagyon össze kell kapniuk magukat, ha még akarnak valamit ettől az idénytől.

 

Természetesen erre a mérkőzésre is jutott egy említésre méltó teljesítmény. Andrew Luck zsinórban hatodik mérkőzésén passzolt legalább három TD-t, előtte már csak ketten vannak ezen a listán. Peyton Manning 8 és Tom Brady pedig 10 ilyen összecsapással egymás után.

 

(kronikk)

 

New Orleans Saints @ Cicinnati Bengals 51 – 14

 

Ki állítja meg a Drew Brees és Sean Payton névvel fémjelzett New Orleans-i csapatot? Hát nem a Bengals, ezt már biztosan tudjuk. A mérkőzés előtt is már valószínű volt, hogy ez nem a védelmekről fog szólni, és hát igazunk lett. Nagyjából egy fél negyedig volt kérdés, hogy ki nyer vasárnap este és utána már csak mindenki a végét várta, a Saints egy alázást tartott Cincinnatiben.

 

Ha csak a mérlegeket néztük meg a kezdőrúgás előtt, akkor akár egy izgalmas mérkőzést is várhattunk volna… Volna, de a Saints az nem az a csapat, akit mostanában meg lehet állítani, főleg nem egy idei Bengals védelemnek. Brees szokásához híven remek játékkal rukkolt elő és vezetésével 51 pont került vendég részről a táblára. Egyszerűen annyi lehetősége van neki, hogy ezt idén eddig képtelenség levédekezni. Ingram 104 futott és 58 elkapott yard meg egy TD. Kamara 56 futott és 46 elkapott egység és két TD. Thomas 70 elkapott yard és két TD. Ezt a triót képtelenség megállítani és még az előzetesen sem túl jó Bengals védelemből alapemberek estek ki, így meg már egyszerűen lehetetlen jó eredményt elérni a Saints ellen.

 

 

Daltonéknak előzetesen az lett volna egyetlen esélyük egy jó eredményre, ha tudják tartani a lépést, mivel a New Orleans védelme sem elit alakulat. Azonban A.J. Green hiánya meglátszott és Dalton sem fogott ki túl jó napot, mindössze 12 pontos passza volt és 1 hatpontos mellett kétszer eladta a labdát. A Bengals offense-ből egyedül Mixon mutatott életjelet, de egyedül kevés volt. A végére még Jeff Driskel is pályára került a vörös irányító helyett, aki egy futott TD-vel tette emlékezetesé magának a meccset.

 

A végére megjegyezném, hogy Thomas Moresteadnek marha nagy szerencséje van, hogy nem teljesítmény arányos a fizetése. Egyszer nem kellett puntolnia egész este és a Saints az első félidőben minden labdabirtoklásból touchdownt szerzett.

 

(kronikk)

 

Dallas Cowboys @ Philadelphia Eagles 27 – 20

 

Folytatódik az NFC Eastben az a sorozat, hogy a 2004-es szezon óta nincs címvédés? Az SNF keretében rendezett mérkőzésen a dallasi védelem hathatós segédletével idegenben tudott nyerni a Cowboys, ezzel nehéz helyzetbe sodorva az Eaglest.

 

Miután Londonban viszonylag simán verte a címvédő a gyengélkedő Jaguarst, mindneki azt gondolta, hogy elindulnak felfele és az élre törnek a csoportban. Nem így lett, a Cowboys védelme pont annyira féken tartotta Wentzet, hogy az elég legyen nekik a győzelemhez és életben tartsák rájátszás álmaikat. Az nem meglepő, hogyha dallasi győzelemről beszélünk, akkor egy valakit ki kell emelni, és az nem más, mint Ezekiel Elliott. A futó megoldhatatlan problémát okozott a hazai védelemnek, 151 futott yard mellett még 36 elkapott is szerepelt a statisztikájában és a három TD-ből magára vállalt kettőt, a harmadik hatpontost Dak Prescott futotta meg. Azonban ők ketten kevesek lettek volna a sikerhez, ezért a védelem is kellett, akik remek formában léptek pályára Philadelphiában. Leighton Vander Esch megmutatta, hogy áprilisban megérte az első kört. 13 szerelése mellett rögtön az első negyedben megszerezte Wentz egyik passzát, ami megadta az alaphangulatot társainak.

 

 

Az első félidőben olyan jól szerepelt a dallasi védelem, hogy mindössze egy három pontos jutott az Eaglesnek. A tíz pontos előny pedig pont elég volt ahhoz, hogy a végén ők örüljenek. Hiába szedték magukat össze a sasok a második félidőre, erőfeszítéseikből csak két egalizálás jött ki ezekre pedig a vendégek rögtön válaszolni tudtak. Az Eagles oldalán már tudjuk, hogy a sérülések miatt futó problémák vannak és ez meg is látszott, egész meccs alatt 71 yardig jutottak. Wentz az első negyedes hibáját próbálta javítani és végül 360 yardig jutott, amiből 145-öt Ertz szerzett és mindkét TD is az ő nevéhez fűződik.

 

A végén még volt esélye a hosszabbításra a hazaiaknak, de negyedik kísérletnél jól lépett közbe a Cowboys védelme. Ezzel mindkét csapat 4-5-ös mérlegen áll és ennek legjobban a Redskins örülhet, akik ezzel már két győzelemmel vannak a riválisok előtt.

 

(kronikk)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!