Connect with us

Érdekességek

Páratlan szériát tud felmutatni a Steelers minden évben

Nem várt kezdést mutatott be a Pittsburgh Steelers – negatív értelemben. Ám mikor már kongatták volna a vészharangokat, akkor beindult a gépezet, és sorra szállították a győzelmeket – ez pedig Mike Tomlin sajátja.

 

 

Vasárnap Denverben lépnek pályára, ahol ha legyőzik a Broncost, akkor elmondhatják, hogy októberben és novemberben is veretlenek maradtak. Ez hétmeccses győzelmi szériát jelentene számukra, ami elég sok, mégsem lenne rekord a csapatnál:

 

[quote]a Tomlin-érában ugyanis állandó jelleggel jelen vannak a győztes meccsek sorozatai.[/quote]

 

Tavaly ugyanúgy kérdéses volt, hogy vajon mi lesz Big Benékkel, hogy aztán lehozzanak az alapszakasz végén egy nyolcmeccses sorozatot, amivel a kiemelést is bezsebelték. 2016-ban egy hétmeccses széria biztosította be számukra a rájátszást, amibe ha a PO meccsekkel is számolunk, akkor kilencre ugrik. Ez a három a leghosszabb folyamatos győzelmi sorozat Tomlin rezsimje alatt, de 12 éves pittsburgh-i regnálása alatt 9 szezonjában is volt legalább négymeccses szériája győzelmekből. Abban a három szezonban ahol ez kimaradt, bár a folyamat nem sikerült, a 6/5 (2007), 8/6 (2013) és 6/5 valamint 5/4 (2015) meccs/győzelem mutató sem mondható rossznak (tehát például a 6 meccses sorozatba becsúszott egy vereség, de ötöt nyertek).

 

Tomlin regnálása tehát győzelmekben gazdag, és ez még nem minden! A Steelers elképesztő rekordot tart idegenbeli meccseiken, hiszen az elmúlt 17 idegenbeli találkozójukból mindössze egyszer hagyták el vesztesen a pályát, egy döntetlen mellett 15 győzelem született. Az egyetlen blama a tavalyi Bears elleni meccsen csúszott be, szóval nincsenek jó kilátásai a Broncosnak az összecsapásra.

 

Egy vasárnapi siker nem csak ezeket növelheti, de azt is biztossá teheti, hogy a Steelers ismét elkerüli a negatív mérlegű szezont. 2003-ig kell visszamennünk az utolsó negatív mérlegű szezonig Pittsburgh-ben, amivel 1972 óta mindössze 6(!!!) negatív mérlegű idényt tudnak felmutatni. Ez pont annyi, ami a Cleveland Brownsnak 2012 óta, tehát 6 év alatt összegyűlt.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!