Connect with us

Hír

San Antonio is pályázik egy NFL franchise-ra

Az utóbbi években három költözést is lefixáltak az NFL-ben: a Chargers és a Rams Los Angelesben, a Raiders pedig Las Vegasban fog játszani a jövőben. Tervben van még a londoni franchise ötlete is, de a jelek szerint San Antonio sem akar NFL csapat nélkül maradni.

 

 

San Antonio már nagyon régóta akar magának egy futballcsapatot, amire legutóbb a Raiders költözésénél volt reális esélye. Ám akkor Mark Davis inkább Las Vegast választotta, vélhetően a kecsegtetőbb anyagi lehetőségek miatt. A város azonban nem adja fel, Ron Nirenberg polgármester szerint hamarosan beférkőzik az NFL San Antonióba.

 

10 éven belül futballcsapatnak örülhetnek az itt élők. Van egy kiváló stadion a városban, ami a mi birtokunkban van, és bármilyen sportesemény megrendezésére alkalmas.

– mondta a polgármester.

 

Való igaz, az Alamodome már levizsgázott párszor NFL meccsen, hiszen a Saints a 2005-ös hurrikán idején ideiglenes otthonaként használta az arénát. Ez kétségkívül előnyt jelent anyagilag, ugyanakkor nem lesz egyszerű egy NFL franchise-t átcsábítani. San Antonio neve nagyon sokszor felmerült már a költözéseknél, de mégsem volt reális opciója egy csapatra sem. Az ok egyszerű: a Dallas Cowboys és a Houston Texans vélhetően nem szeretne egy harmadik texasi csapatot is az NFL-be. Mert mind tudjuk, hogy ebben a ligában a pénz beszél…

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!